Autor Wątek: Cypr, 13.01 - 21.01.18 (1 tygodniowa wyprawa)  (Przeczytany 1119 razy)

Offline Mężczyzna larinje

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.07.2016

• coś o sobie (przybliżony wiek, doświadczenie wyprawowe, adres www, etc)
Mam 30 lat, jestem programistom, ale moją pasja to wyprawy rowerowe. W tym roku zrobiłem ok. 5000 km przez Włochy, Polskę, Słowację i Ukrainę. Ale już nie mogę więcej czekać ciepła, jadę na Cypr.

• planowana trasa wyprawy w ogólnym zarysie
Naokoło wyspy

• czas i miejsce planowanego startu i powrotu (lub informacja że jest się elastycznym)
Larnaca

• planowany średni dystans dzienny
50-80 km

• całkowity planowany dystans wyprawy
600 km?, nie liczyłem jeszcze

• rodzaje noclegów (na dziko/ kemping/ kwatery/ schroniska/ pensjonaty/ hotele/ etc...)
namiot, parę razy hotel

• sposób wyżywienia (gotowanie we własnym zakresie/ B&B/ restasuracje/ etc.)
Gotowanie na palniku, czasami restauracje

• przybliżony budżet wyprawy na jedną osobę
100-200 euro + bilety

• priorytety/ sposób spędzania czasu (pochłanianie przestrzeni i widoków/ zwiedzanie miast/ poznawanie ludzi i kultury/ etc.)
Wszystko po trochę, oraz zabieram ze sobą wędkę :)

• podejście do deszczu (jedziemy czy siedzimy na kwaterze/ namiocie?)
jeżeli silny deszcz to czekamy

• preferowane drogi (główne czy lokalne? nawierzchnia dowolna czy tylko asfaltowa?)
raczej asfalt

Zapraszam osób zainteresowanych zmienić zimę na lato (przynajmniej na wiosnę).

A jeszcze mam pytanie, czy ktoś na pewno zna czy można przewozić rower LOTem w ramach zarejestrowanego bagażu?

Tutaj info z strony LOTa: "Muszą być spełnione wymogi dotyczące maksymalnej wagi i ilości sztuk bagażu, natomiast dopuszcza się przekroczenie wymiaru bagażu zawierającego sprzęt sportowy. "   

Jutro spróbuję zadzwonić do Call Center, jak będzie info to odpiszę. Ale bilet i tam już kupiłem:)

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
jestem programistom

Kodu po tobie to nie chcę poprawiać :)
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Kobieta Agnieszka

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 11.04.2013
Jedź przez środek wyspy - jest ciekawiej :)
Liczone od: maj 2013

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
Kurde też sie na Cypr wybieram :D Ale od 01 do 10 Stycznia :( A i z tego co mi pisał kolega z Nikozji, to w Styczniu można tam trafić nawet na śnieg :D

Offline Kobieta kręcona_rowerzystka

• Miasto:
  • Na forum od: 04.07.2017
Napisałam prywatną wiadomość  :)

jestem programistom

Kodu po tobie to nie chcę poprawiać :)

Na szczęście kodujemy w innym od polskiego języku  :D

Jedź przez środek wyspy - jest ciekawiej :)

Dziękuję, wydaję mi się ze za tydzień wszędzie zdążymy))

Kurde też sie na Cypr wybieram :D Ale od 01 do 10 Stycznia :( A i z tego co mi pisał kolega z Nikozji, to w Styczniu można tam trafić nawet na śnieg :D

Tak, w górach w nocy może być mróz. Dlatego biorę śpiwór na comfort 0 stopni. No i postaramy się nie nocować wysoko w górach.

Napisałam prywatną wiadomość  :)

Super, już odpisałem)

Odpowiedź od LOTa:

Pragnę uprzejmie poinformować, iż pasażer może zabrać rower jako swój bagaż rejestrowany. Tym niemniej, aby kwestia ta była załatwiona od strony formalnej, należy skontaktować się z LOT Contact Center (numery podane poniżej). Kasjer lotniczy przedstawi Pani warunki i załatwi dla Pana sprawę w ramach rezerwacji.

Numer call centru:
 +48 22 577 77 55

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
Ja już swojego tripa zakończyłem. Świetna wyspa! Głównie polecam Ci Góry Troodos i półwysep Akamas. Jakncoś na moim fanpage na FB Paweł "CFCFan" Pieczka prowadziłem relację. Jak byś miał jakeś pytania to wal śmiało. Udanego wyjazdu!!

Dzięki za info!! Wyprawa się skończyła. Było bardzo fajnie. Akimas - niestety nie zdążyliśmy, zostaję na następny raz. Troodos - prosto super. Nawet w styczniu. Nawet nie zwracając uwagi na śnieg naokoło szczytu Olimpusu  :D (niestety nie udało się wybrać się na stok na narty - oni uruchomiali wyciągi dopiero na następny dzień po naszym wyjeździe stamtąd.

Teraz już jestem w trakcie planowania następnego wyjazdu - zaczynamy w Portu (Portugalia). Zapraszam :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum