Autor Wątek: Jordania, Izrael, Palestyna - filmowo  (Przeczytany 3602 razy)

Offline Mężczyzna nagniatamy

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 11.04.2013
    • Nagniatamy!
Jordania, Izrael, Palestyna - filmowo
« 7 Gru 2017, 11:51 »
Hej,

Zima przyszła, no to czas na pustynię. Tym razem wybrałem się bez małżonki ;) Solo, bikepackingowo, szybko i lekko. Gorąco polecam tamte regiony dla fanów piasku i kamieni. Szlak Israel Bike Trail na pustyni Negev jest niesamowity - 30% to singletracki! Tymczasem pierwszy film z podróży: Jordania i Wadi Rum. Pozwolę sobie dorzucić kolejne linki w tym wątku, jak tylko uda się je zmontować... Dajcie znać w ogóle jak wam się to ogląda!

pozdr,
Janek
« Ostatnia zmiana: 7 Gru 2017, 13:48 nagniatamy »

Offline Mężczyzna anarchy

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 09.09.2015
O Janku, kuś kuś!
Bo my (z Antką, żoną) właśnie szykujemy się na wylot z końcem marca, początkiem kwietnia.
Toś mnie zrobił niechcący wielką radość!

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 17.10.2016
    • Wuj Tom w podróży
Wspaniała relacja zwięzła i ciekawie zmontowana.
Wolność kocham i rozumiem
Wolności oddać nie umiem ...

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Dla mnie film jest niedostępny, moze dlatego, że jestem za granicą :/ Szkoda, bo wyjątkowo żywo jestem zainteresowana tematem. Wpadnę sprawdzić czy dorzuciłeś jakąś relację do czytania i galerię.
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna mula53

• Na forum od: 29.01.2009
W PL toże: film usunięty przez użytkownika...

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
Zapodawaj film z powrotem!
Ps. czy ten szlak  "Szlak Israel Bike Trail na pustyni Negev jest niesamowity - 30% to singletracki"
da się przejechać na rowerze z sakwami?

pzdr

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline Mężczyzna rufiano

• Miasto:
  • Na forum od: 03.02.2014
nie jechałem, ale niby dlaczego miało by się nie dać?

Offline Mężczyzna anarchy

• Na forum od: 09.09.2015
Rufiano, pewnie chodzi o zwykłą wygodę. Jak masz trudny technicznie singiel, uskoki kamienne czy dużo pchania to (jak pewnie wiesz doskonale) dużo wygodniej z torbami a nie sakwami ;)
Kumpel, który jechał ten szlak 2 lat temu (objechał to na w pełni sztywnym 29erowcu) mówi:
"Zależy z jakim sakwami. Z małymi i lekkim bagażem pewnie tak. Ale jak ktoś napakuje po 15kg na jedną i drugą stronę roweru to wisz...ja bym się nie odważył. Są fragmeny "kamieniste" tak ze to kwestia wytrzymałości samego bagażnika i mocowania sakw. Ogólnie mówiąc jakbym miał jechać drugi raz to też sakw bym nie brał. Ale ja amator jestem. Te singletracki nie są jakieś wąziutkie I trudne techniczne. Bardziej bym się bał,  że mi sakwy odpadną na pewnych odcinkach. Poza tym jeszcze sprawa samego piachu I zakopywania się opon. Na to też trzeba zwrócić uwagę. "

• Miasto:
zgadza się , miałem na myśli małe sakwy

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
Ja tam będę z 2 dużymi i jedzeniem na tydzień. Czy myślicie, że lepiej brać 4 małe???
pzdr

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
Nie ma filmu :(
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

• Miasto:
Ja tam będę z 2 dużymi i jedzeniem na tydzień. Czy myślicie, że lepiej brać 4 małe???
pzdr

myślę że dasz radę spakować się w dwie małe :P

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
Nie ma filmu :(
Miejmy nadzieję, że to nie przez Disneya za użycie fragmentów trylogii I-III SW.  ;)

... Dajcie znać w ogóle jak wam się to ogląda!...
W ogóle oglądało mi się bardzo przyjemnie.
W szczególe, Marsjanin i Gwiezdne Wojny zaburzały mi ciągłość opowieści rowerowej i uważam, że bez obcych ozdobników film też by się obronił.
Bardzo fajny.

• Nagniatamy!
Youtube niewinny, ale zdecydowałem się to przemontować jeszcze trochę, sorry :) Jak tylko się obrobię to wrzucę tutaj link, razem z tekstową relacją i zdjęciami.

pozdr,
Janek

• Nagniatamy!
Cześć,

No to w końcu udało się w święta ogarnąć film z Israel Bike Trail:

Z tym samolotem to nie żart. Jest całkiem prawdopodobne, że możecie mieć podobne atrakcje na szlaku ;) Miesiąc wcześniej kolegę Marcina zgarnęli Hummerem, aby podczas ćwiczeń wojsk lądowych, nie nawinął się przypadkiem w strefę ostrzału. Ja trafiłem na ogromne ćwiczenia lotnictwa, które trwały ponad tydzień.

Wrzucę jeszcze parę słów i zdjęcia na stronę, ale jakby ktoś chciał się wybrać, to tu jest świetny opis całej trasy w wersji ang: http://www.bikepacking.com/routes/holyland-challenge-israel/

A tu film z sąsiedniej Jordanii i  Wadi Rum w wersji ciut bardziej dynamicznej (mam nadzieję :).

pozdr,
Janek
« Ostatnia zmiana: 27 Gru 2017, 13:44 nagniatamy »

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum