Autor Wątek: Garmin edge 1030  (Przeczytany 5415 razy)

Offline Mężczyzna lesiak82

• Miasto: Grodzisk maz
  • Na forum od: 08.12.2017
    • FB
Garmin edge 1030
« 11 Gru 2017, 21:02 »
witam , jestem ciekawy czy ktoś juz z was testował , posiada nowego garmina e 1030 , , podobno długość działania baterii jest o 5 godz większa od poprzednika e 1000 czyli do 20 godz , dodatkowa opcja to podczepiana bateria która wydłuża czas działania do kolejnych 20 godz. jakieś opinie

« Ostatnia zmiana: 11 Gru 2017, 21:19 lesiak82 »
SZOSA to euforia , ale MTB to wolność !

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
Odp: Garmin edge 1030
« 11 Gru 2017, 21:17 »
Jak to mawia Borafu - aż zęby bolą to czytać.
Sugeruję skorzystanie z ikonki "edytuj".

• FB
« 11 Gru 2017, 21:20 »
Jak to mawia Borafu - aż zęby bolą to czytać.
Sugeruję skorzystanie z ikonki "edytuj".

z edytowane , niechaj nie bolą .

« 11 Gru 2017, 21:23 »
Dziękuję - wprawdzie nadal bolą, ale jakby mniej. ;)

• FB
« 11 Gru 2017, 21:30 »
szkoda czasu na szczegóły.  ;D

« 11 Gru 2017, 21:45 »
I tu się - jak widać - różnimy.

Offline Mężczyzna Mijah

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 01.02.2017
« 11 Gru 2017, 22:32 »
Kolega niedawno testował Edge'a 1030 i podsumował to stwierdzeniem, że nie może uwierzyć, że ktoś wypuścił go na rynek i gdyby kupił 1030, to urządzenie leżałoby już w pudełku, gotowe do zwrotu.

Przykładowo, tak wygląda łączenie z wifi:

Takich niedoróbek są według niego dziesiątki.

Nie jest to pewnie nic, czego nie da się naprawić solidnymi aktualizacjami, ale mówi nieco więcej o produkcie, niż długość życia na baterii deklarowana przez producenta.

• FB
« 11 Gru 2017, 23:00 »
no jasne, że tak , tylko że na temat e1030 nie ma jeszcze żadnych opinii użytkowników , szukałem trochę, ale nic szczególnego , tylko puste dane producenta , ja miałem 3 szt. e810 i była to masakra ciągle garmin wymieniał mi na nowy egzemplarz, ponieważ kazdy jeden się zawieszał i niejednokrotnie ginął ślad gpx z przejechanej trasy , w końcu zwrócili mi pieniądze i kupiłem edge 1000 , w sumie jestem zadowolony , wszystkie mankamenty z e 810 zniknęły , ale bateria trzyma max 10 godz , wiec tutaj myślałem ze bedzie lepiej , jedyny plus garmina to świetną gwarancja.

Kolego, Turysta nie bez powodu zwrócił Ci uwagę na pisownię. To, jak piszesz, świadczy o tym, jak traktujesz tych, którzy to czytają. Weźże zacznij budować normalne zdania, kończyć je kropkami, zaczynać wielką literą. Serio. Potraktuj to jak przyjazne ostrzeżenie.
dudi
« Ostatnia zmiana: 11 Gru 2017, 23:12 dudi »

Offline Mężczyzna Mijah

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 01.02.2017
« 11 Gru 2017, 23:33 »
Owszem, gwarancja świetna. Też miałem 3x Edge'a 810. Miałem również/jeździłem-na różnych Garminach z serii rowerowych (i niegdyś - na jednym dedykowanym do biegania); niemniej, wolę mieć święty spokój, niż sprawdzać ile trwa wymiana gwarancyjna urządzenia ;)

A kwestię żywotności baterii zawsze możesz rozwiązać powerbankiem; w grubszych sytuacjach - prądnicą.

• FB
« 11 Gru 2017, 23:43 »
Owszem, gwarancja świetna. Też miałem 3x Edge'a 810. Miałem również/jeździłem-na różnych Garminach z serii rowerowych (i niegdyś - na jednym dedykowanym do biegania); niemniej, wolę mieć święty spokój, niż sprawdzać ile trwa wymiana gwarancyjna urządzenia ;)

A kwestię żywotności baterii zawsze możesz rozwiązać powerbankiem; w grubszych sytuacjach - prądnicą.
tak wiem jeżdżę z power bankiem , ale to jest uciążliwe i niewygodne , a tutaj masz spokój na powiedzmy nawet 30 godz czyli jedziesz non stop nie martwiąc się o prąd , wielokrotnie jeżdżąc i lądując garmina bylem wręcz zmuszony do postoju i ładowania nawigacji , w czasie jazdy ładowanie w e1000 jest utrudnione z powodu lokalizacji wejścia złącza lądowania które znajduje z tyłu .

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
« 7 Sty 2018, 02:46 »
Jak ten Garmin mierzy VO2 max ?
Czy Garmin mierzy tętno tylko z klatki ?

• FB
« 7 Sty 2018, 09:29 »
Ustalasz sobie strefy sam ,tętno mierzy pasem , ale ma bardziej rozbudowane  opcje , tylko do tego jest potrzebny miernik mocy .
kupiłem wszystkie obawy jak na razie były nieuzasadnione sprzęt działa wzorowo , bateria działa 5% na godzinę , czyli 2x dłużej od e1000

• FB
« 25 Mar 2018, 23:27 »
Miałem napisać coś więcej dla osób, które chciałyby kupić ten licznik, ale się wahają , i nie mogą znaleźć nic sensownego w necie , a więc kilkanaście jazd już za mną ,o dziwo 1030 rzeczywiście działa dobrze , nie zawiesza się , jest szybki, bateria, bo to chyba najważniejsze działa długo !!- najdłuższa jazda około 6godz ~ 25% czyli na 24 godz powinien starczyć , ale temperatura była dosyć niska okolice 3 stopnie (0-6 stopni). Włączone czujniki HR,pomiar mocy , gps+glonas , bez podświetlenia.W niskiej temperaturze (do 3 stopni) bardzo słabo w rękawiczkach działał ekran dotykowy , czym cieplej widać było poprawę.

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
« 28 Mar 2019, 10:14 »
Hej,

od wczoraj testuję ten model wraz z garminowskimi czujnikami kadencji, prędkości i pulsometrem. Licznik bez problemu sparował się z tym zestawem. Bezproblemowo poszło parowanie go z aplikacją Connect w telefonie pod androidem. Aktualizacja softu i plików map przez aplikację Garmin Express poszła gładko i bez zakłóceń. Wgrałem też kilka aplikacji, głównie związanych z dodaniem pól do widoku mapy i projekcją danych. Ekran dotykowy pozytywnie mnie zaskoczył, bo dało się go obsłużyć w polarowych rękawiczkach :-) Skorzystałem z opcji planowania i rysowania trasy bezpośrednio w urządzeniu, w oparciu o popularne trasy w okolicy Sandomierza. Postawiłem punkt ok 25 km od miejsca startu i w kilka/naście sekund dostałem trasę. Poza krótkim odcinkiem na krajówce z ddr-em, dalej pojechałem podrzędnymi drogami. Z wyboru dróg widzę, że lokalsi również lubią jazdę po hopkach :-) Fajne, że ekran z danymi sam przełącza się na mapę w miejscach zmiany drogi/kierunku, a samo urządzenie przypomina o skręcie dźwiękiem. To samo miałem w swojej apce w telefonie. Na powrocie wybrałem opcję powrotu do miejsca startu i ślad powstał w kilka chwil, w oparciu o kryterium "najkrócej jak się da". Jechałem krajówką, która po 19-stej jest już prawie pusta. Po treningu miałem problem z przesłaniem treningu na stronę garmin connect - licznik nie widział telefonu. W końcu (po 10 min) go znalazł i przez bluetooth wgrał trening - ten z automatu został wgrany na stravę. Podpiąłem kolejne apki, w tym do importowania śladów z ridewithgps i kontroli świateł bontragera. W sumie - zapowiada się dobrze :-)

Offline Mężczyzna ramzes

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.06.2015
« 28 Mar 2019, 11:15 »
Podpiąłem kolejne apki, w tym do importowania śladów z ridewithgps
Jest też przydatna apka do importowania zaplanowanych tras ze Stravy. Działa spoko.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum