Jak się prezentują te uchwyty pod kątem wytrzymałości?
Hej,od wczoraj testuję ten model wraz z garminowskimi czujnikami kadencji, prędkości i pulsometrem. Licznik bez problemu sparował się z tym zestawem. Bezproblemowo poszło parowanie go z aplikacją Connect w telefonie pod androidem. Aktualizacja softu i plików map przez aplikację Garmin Express poszła gładko i bez zakłóceń. Wgrałem też kilka aplikacji, głównie związanych z dodaniem pól do widoku mapy i projekcją danych. Ekran dotykowy pozytywnie mnie zaskoczył, bo dało się go obsłużyć w polarowych rękawiczkach :-) Skorzystałem z opcji planowania i rysowania trasy bezpośrednio w urządzeniu, w oparciu o popularne trasy w okolicy Sandomierza. Postawiłem punkt ok 25 km od miejsca startu i w kilka/naście sekund dostałem trasę. Poza krótkim odcinkiem na krajówce z ddr-em, dalej pojechałem podrzędnymi drogami. Z wyboru dróg widzę, że lokalsi również lubią jazdę po hopkach :-) Fajne, że ekran z danymi sam przełącza się na mapę w miejscach zmiany drogi/kierunku, a samo urządzenie przypomina o skręcie dźwiękiem. To samo miałem w swojej apce w telefonie. Na powrocie wybrałem opcję powrotu do miejsca startu i ślad powstał w kilka chwil, w oparciu o kryterium "najkrócej jak się da". Jechałem krajówką, która po 19-stej jest już prawie pusta. Po treningu miałem problem z przesłaniem treningu na stronę garmin connect - licznik nie widział telefonu. W końcu (po 10 min) go znalazł i przez bluetooth wgrał trening - ten z automatu został wgrany na stravę. Podpiąłem kolejne apki, w tym do importowania śladów z ridewithgps i kontroli świateł bontragera. W sumie - zapowiada się dobrze :-)