Autor Wątek: Długie włosy  (Przeczytany 53389 razy)

Offline Mężczyzna Dzejva

• Miasto: Świętokrzyskie
  • Na forum od: 30.11.2017
Odp: Długie włosy
« 15 Gru 2017, 00:10 »
Zakupię ten suchy szampon, zobaczymy co z tego będzie. Warkocz to też ciekawe wyjście, ale nie wiem czy sam sobie zrobię.

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 15 Gru 2017, 07:19 »
Jak zrobisz warkocz to przynajmniej z większą ostrożnością, odpgłoscią, będą Cię wyprzedzać kierowcy samochodowi.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna sierra

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 06.09.2017
« 15 Gru 2017, 07:55 »
wszystkie kobiety, mimo że w mniejszosci w wątku akurat wypowiedziały się na temat nie dodając przezabawnych dowcipów bawiących jedynie autorów. :D

Hameryki pewnie nie odkryję, jeśli powiem (napiszę) że: "zawsze najwięcej do powiedzenia mają ci, którzy się nie znają" tj. w myśl zasady: "nie wiem, nie znam się-to zabiorę zdanie, zabłysnę inteligencją, dowcipem...
A tak poza tym, to życzę miło spędzonego weekendu (jak wolą niektórzy-wolnego), bo dziś: jest piątek, piąteczek, piątunio  ;)
P.S.
Skoro jestem łysy (no prawie), zabiorę głos wE temacie "Długie włosy".     

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 15 Gru 2017, 08:22 »
Suchy szampon posiadam, ale to jest ratunek gdy ma się przetłuszczone włosy a potrzebuje się wyglądać jak człowiek. Działa dość krótko a potem włsy wyglądają jeszcze gorzej. To jest chyba jakiś talk, który oblepia nieco włosy i dlatego wyglądają na nieprzetłuszczone. Fajna sprawa jak się nie ma jak umyć głowy a potrzebuje wyglądać świeżo, ale to nie jest do mycia włosów.

Offline Kobieta laczupakabra

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 13.11.2016
« 15 Gru 2017, 10:18 »
po pierwsze- polecam warkocz
po drugie- suchy szampon sprawdza się jako ratunek w sytuacji wyjścia niespodzianki i nieumytych włosów, działa krótkodystansowo (i z powodzeniem można go zastąpić talkiem do dziecięcego zadka), nie polecam jako zamiennika mycia włosów na wyprawie

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 15 Gru 2017, 14:15 »
Zamiast szamponu polecam zwykle mydło. Stosuję od dwóch lat i jeszcze nie wypadły mi włosy ;) W ogóle warto unikać mycia skóry głowy (nie, że całkiem), dzięki temu skóra nie produkuje ogromnej ilości tłuszczu i nie trzeba co chwilę myć włosów. Tu też wychodzi zaleta mydła, bo nim łatwiej wymyć same włosy, a nie całą głowę jak w przypadku szamponu.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
« 15 Gru 2017, 14:41 »
Trzeba przeboleć tłuste włosy i tyle. Jak mam wstrętne kłosy z tłuszczu to zakładam coś na głowę (kask, buff) i nie zdejmuję.
Problem w tym, żeby dało się te włosy potem rozczesać. Nie raz i nie dwa musiałam na wyprawach obcinać nożyczkami nierozplątywalne kołtuny.

Zamiast szamponu polecam zwykle mydło. Stosuję od dwóch lat i jeszcze nie wypadły mi włosy
Krótkim włosom niewiele potrzeba do szczęścia. Zapuść takie do łopatek, to pogadamy :) Ja widzę dużą różnicę w tym, jak wyglądają moje włosy w zależności od tego, jakim szamponem je umyję, choć myślę, że nieporównywalnie większy wpływ ma twardość wody. Od kiedy przeprowadziłam się do Szwecji, gdzie woda jest miękka, dosłownie brzydzę się brać prysznic, gdy odwiedzam mieszkających w Warszawie rodziców - woda jest tak okropna, że mam wrażenie, że jestem po myciu bardziej brudna niż przed, a moje włosy robią się obrzydliwe w dotyku i wyglądają jak stóg siana. Parę miesięcy temu byłam przez chwilę w Melbourne, gdzie woda jest jeszcze miększa niż w Goteborgu. Moje włosy zrobiły się nagle tak wspaniałe, że aż przywiozłam w ramach pamiątki trzy wielkie, litrowe butle szamponu. Dopiero po powrocie dotarło do mnie, że to pewnie woda, a nie szampon :P

RDK

• Gość
« 15 Gru 2017, 14:56 »
Cytat: magda w Wczoraj o 19:05

Trzeba przeboleć tłuste włosy i tyle. Jak mam wstrętne kłosy z tłuszczu to zakładam coś na głowę (kask, buff) i nie zdejmuję.

Problem w tym, żeby dało się te włosy potem rozczesać. Nie raz i nie dwa musiałam na wyprawach obcinać nożyczkami nierozplątywalne kołtuny.

Aleksander Wielki stosował podobną metodę radzenia sobie z problemami :D

« 15 Gru 2017, 15:06 »
Możliwe, że włosy po mydle są nieco sztywniejsze i bardziej matowe. Dla mnie przy aktualnej długości sztywność jest plusem, bo łatwiej je ułożyć ;) Na plus jeszce brak problemów z łupieżem. Oczywiście moje doświadczenia w względu na długość wpisów są bardziej z perspektywy skóry.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
« 15 Gru 2017, 17:52 »
Możliwe, że włosy po mydle są nieco sztywniejsze i bardziej matowe. Dla mnie przy aktualnej długości sztywność jest plusem (...)
To smerfastycznie, jednak wątek jest o długich włosach.

« 15 Gru 2017, 17:54 »

To smerfastycznie, jednak wątek jest o długich włosach.
Pozostaje czekać aż urosną i przeprowadzić dalsze testy.

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
« 15 Gru 2017, 18:00 »
Albo wyobrazić sobie sztywne i matowe długie włosy. Coś pięknego.

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 15 Gru 2017, 18:17 »
Po myciu mydłem (tak, zdarzyło mi się) nie jestem w stanie rozczesać włosów. Szampon jest konieczny, a najlepiej szampon plus odżywka, bo bez tej drugiej też ciężko rozczesać.

Janus, by nie mieć problemów z kołtunami zaplatam warkocz.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 15 Gru 2017, 18:19 »
Albo wyobrazić sobie sztywne i matowe długie włosy. Coś pięknego.
Wiem że trudno tak o tym myśleć, ale w rzeczywistości jest tak jak pisze podjazdy - problem jest w głowie.
Jeśli potrafimy mieć w d... co o nas myślą ludzie których nie znamy i nigdy więcej nie zobaczymy to kwestia zaczyna wyglądać troszkę inaczej.

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 15 Gru 2017, 18:25 »
Borafu ale chyba tu chodzi też troche o samopoczucie a nie o to co se myślą jacyś ludzie.
Na wyjeździe spokojnie mogę kilka dni włosów nie myć  jak nie ma warunków, zakryję to chustką, no ale po jakims czasie przeciez głowa swędzi i wzrasta poczucie dyskomfortu. Zapach podróżnika to tez niedokładnie to samo co aura penera:D
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum