@latant - zestaw śliczny. Po co do wiosny czekać?
A tak po za to jak chłopaki już pisali - świetny zestaw kolorystyczny (i przytyk dla ktma jako producenta toreb jak by nie było hehe)
Sakwa pod ramą też przecieka, ale na krótkich wyjazdach dużo mniej niż tylna, bo jest mocno schowana (pod jeźdzcem).
W górach sobie przeciąłem kamieniem gdy rower się wywalił na ostre skałki.
Na zimę nie widzę szans się spakować
To zależy, co przez zimę rozumiemy i ile trwa wyjazd.
Co do zdjęć latant, to radzę wziąć pod uwagę, że crosso ma pojemność 30 litrów na sakwę, a na lekko miałeś dwie pełne sakwy (60 litrów)
Zmiana systemu na bikepack to zmiana przede wszystkim mentalna. Asceza, i to nie jest słowo nad wyraz. Zwłaszcza przy długich wyjazdach.
Gdy się zarzuca tyłem, to sakwa się buja - na pewno rower nie jest tak zwinny w agresywnej jeździe, niż bez tej sakwy. Dlatego jeśli mogę, wolę jeździć z sakwą pod ramę. Niestety wtedy wozi się brudny bidon. Koszyk w dolnym położeniu jest ponadto bardziej podatny na pękanie, bo w innym kierunku jest odginany.
Sierra.. no nie wygłupiaj się z tym przelajtowaniem.... Powodzenia!
Z tymi chwytami ergona to uważaj. Miałem je i nie byłem zbyt zadowolony: przy wybojach same się przesuwały, mimo skręcenia zgodnie z instrukcją. Po kilku miesiącach przewrócił mi się rower i ułamało się ramię. Także wspomnienia mam niezbyt miłe i na pewno ponownie bym tego nie kupił, nie za te pieniądze.
Sierra, piszesz ale chyba nie czytasz Wróć stronę z powrotem i przeczytaj raz jeszcze tak od połowy.