Autor Wątek: Plany rowerowe i postanowienia na 2018 r.  (Przeczytany 11202 razy)

Offline Mężczyzna 365

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 27.02.2018
1. Kwiecień/maj - wyjazd weekendowy z kolegą do Kotliny Kłodzkiej - wyjazd zrealizowany ale dopiero we wrześniu.
2. Maj/czerwiec - samotny tygodniowy wyjazd albo do Lipska albo do Nowego Sącza - obydwa nie krajoznawczo ale w celu odwiedzin znajomych - tygodniowy i samotny ale w inne rejony - Pojezierze Drawskie, Bory Tucholskie
3. Sierpień - dwutygodniowy wyjazd z rodzinką na kresy wschodnie - może chociaż trochę poedałujemy razem - niestety kresy wschodnie odłożone.
3. Wrzesień/październik - samotny Puszcza Notecka i Park Ujścia Warty - tak na 4-5 dni.
Może w międzyczasie jeszcze jakiś jeden/dwa weekendy tak z doskoku, w jakieś bliskie okolice - Puszcza Notecka - zrealizowany, dwa krótkie wyjazdy również, w tym jeden rajd na orientację. - .
Oby wszystko się udało zrealizować.

Plany na 2019:
1. Trasa wzdłuż Wisły.
2. Lipsk - szybki wyjazd na weekend.
3. Rodzinnie wybrzeżem Bałtyku.
4. Przedłużony weekend w Puszczy Noteckiej i może wreszcie Ujście Warty.
5. Kilka jedno/dwudniówek.
6. Kotlina Kłodzka - część wschodnia, Śnieżnik.
Paweł.

Offline Mężczyzna marbut

• Miasto: wejherowo
  • Na forum od: 16.10.2018
Moje plany podobne... Puszcza Białowieska po raz kolejny. Oprócz tego chyba znów Suwalszczyzna, albo Roztocze - zobaczymy. Pozdrawiam.
poznac jakąś blondynkę jeżdzącą

Offline Mężczyzna marbut

• Miasto: wejherowo
  • Na forum od: 16.10.2018
Moje plany podobne... Puszcza Białowieska po raz kolejny. Oprócz tego chyba znów Suwalszczyzna, albo Roztocze - zobaczymy. Pozdrawiam.

mieszkalem jako dziecko w Kościerzynie, piękne tereny,
jezioro Szarlota, Wdzydze, blisko Wieżyca
« Ostatnia zmiana: 28 Sty 2019, 16:56 marbut »

Offline Mężczyzna Edwin

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 29.01.2019
Wykręcić 10 000 kilometrów w rok.
Trasa rowerowa Odra Nysa, jak starczy czasu zahaczę o Kołobrzeg.
Druga podróż rowerowa - cel jeszcze nieznany.
Trasa Warszawa-Gdańsk "na raz"  :P

Offline Mężczyzna sombra

• Lubię ciszę... więc kręcę głównie nocą.
  • Miasto: Skierniewice
  • Na forum od: 04.11.2016
    • blog
2. Rundka przez 53 graniczne gminy województwa łódzkiego. Taką mniej więcej trasą:
    https://ridewithgps.com/routes/26443219,
Aż samemu chętnie się karnę z powrotem do domu, tylko jakiś nocleg gdzieś trzeba by zlokalizować :) to jest w całości szosowe ?

Trasę układałem pod swój rower, nie zwracając uwagi na nawierzchnię.  Szosowa wersja byłaby pewnie o 40-50 km dłuższa. Tak na szybko to najgorszy odcinek (piachy) jest na północy Poświetne-Drzewica - ale łatwy do objechania szosą wyskakując poza granice województwa. Drugi za Działoszynem na południu. Pewnie też w kilku innych miejscach.
Kilka razy próbowałem pokonać tę trasę startując ze Skierniewic (najlepszy dojazd/powrót pociągiem) jadąc w przeciwnych kierunkach. Nigdy nie udało mi się przejechać jej w całości podczas jednego wyjazdu. Jeżeli jesteś zainteresowany to mogę wykreślić wersję szosową. Z noclegami nie pomogę (zwykle śpię tak jak na ultramaratonach czyli na przystankach pod napotkaną wiatą) ale odpowiednio planując chyba można znaleźć nocleg.

Wzorujac się na Twojej trasie wykreśliłem sobie nieco dłuższą i bliżej granic.

https://www.strava.com/routes/16963711

Fajnie byłoby to zrobić szosą tylko czy nawierzchnia tych dróg na to pozwoli. Google maps nie wszystkie odcinki pokazuje. Stąd prośbą o podpowiedzi.
Ps. W planach jest zrobić ta trasę w majówkę.

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
Kilka drobiazgów:

Za Działoszynem na zachód - w Szczytnikach jedziemy 2 km główną drogą i dopiero skręcamy na Kamion (w przeciwnym kierunku asfalt poprowadzi w dobrym kierunku).

W Kamionie najlepiej przez most na przeciwną stronę Warty (na wyrysowanej drodze przez las raczej asfaltu nie będzie)

Dalej na zachód za Przewozem kiedyś byla gruntowa droga, teraz (chyba) ścieżka z kostki. Ewentualnie objazd tego odcinka asfaltem.

Jak coś jeszcze znajdę dam znać.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 58%]

Offline Mężczyzna sombra

• Lubię ciszę... więc kręcę głównie nocą.
  • Miasto: Skierniewice
  • Na forum od: 04.11.2016
    • blog
Dzięki serdecznie.

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
Jeszcze jedna kosmetyczna zmiana. Na południe od m.Cielądz, za m.Wylezinek w Gortatowicach ślad skręca w gruntowa drogę. Właściwy asfalt jest ok. 1km dalej.

Północnej części trasy od Uniejowa do Skierniewic nie sprawdzałem ale bogate rolnicze gminy więc asfalt jest prawie wszędzie.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 58%]

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum