Autor Wątek: Intercityrace - nowy polski ultra  (Przeczytany 11144 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: Intercityrace - nowy polski ultra
« 24 Kwi 2018, 15:05 »
nawet nocując w Nowej Słupi chyba lepiej dojechać tam asfaltem - 12 km w tym 10 km zjazdów i 2 km podjazdu. Oceniam to na maksymalnie 25 minut. Myślę że schodzenie na skróty z obładowanym rowerem nie zajmuje mniej czasu a ileż się energii traci...

Wg trackera schodzili szybko, w okolicach 30min, tak więc przy noclegu w Słupi to jeszcze od biedy na zero się wyjdzie. choć wyjeżdżając z miasta trzeba zrobić ponad 50m w pionie. Natomiast jadąc bezpośrednio na Łagów jak Izabela - to na pewno będzie korzystniej jechać asfaltem. No i w Łagowie też chyba sensowniej nocować, bo się czasu nie nadrabia.

Plan Pawła na 48 godzin jest już absolutnie nierealny. Do tego czasu brakuje mu już tylko 1,5 godziny,a do przejechania ma jeszcze aż ok 280 km (jest przed Makowem Podhalańskim). Być może spróbuje dojechać do pólnocy, wtedy zrobi czas ok 56 godzin

To raczej od początku było wiadomo, 48h to trochę za ambitnie. To już na BBT jest bardzo przyzwoity czas, a tutaj Paweł ma 140km i 3000m w pionie więcej, a także podjazdy sporo trudniejsze, bo sama suma podjazdów nie wszystko mówi. A do tego dużo bocznych dróg i pełna samowystarczalność. Czyli realnie licząc by zejść poniżej 48h to trzeba by cały czas jechać takim tempem jak na BBT się jedzie na czas poniżej 40h.

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
« 24 Kwi 2018, 16:59 »
Wiedziałem że na 48h szans nie mam, ale zawsze lepiej mniej założyć i mieć lepszą motywację. Cel na teraz 60h. Wszystko przez wiart w mordę. Pierw 300km z Opola do Kielc pod wiatr. A dziś z Przehyby do Wrocka kolejne 400km pod wiatr...

Offline Mężczyzna KMarcel

• Miasto: Olsztyn
  • Na forum od: 13.06.2012
« 24 Kwi 2018, 17:17 »
Paweł, pojedzone, więc w drogę.
Powodzenia

P.S. Nie mogę się przez Was na robocie skupić ;-)

Offline Mężczyzna szafar

• Miasto: Dobrodzień
  • Na forum od: 22.06.2015
« 25 Kwi 2018, 07:37 »
Paweł jest już we Wrocławiu,  zostało mu do mety parę km (ok 5-7). Powinien do 8.00 ukończyć. Razem ok 64 godziny.
Rafał dojeżdza do Tarnowa Opolskiego przed Opolem. Jest za Pawłem ok 5,5 godziny
;

Offline Mężczyzna szafar

« 25 Kwi 2018, 08:06 »
Paweł na Mecie. Dobra robota. Wielkie Gratulacje
;

« 25 Kwi 2018, 08:21 »
Gratulacje.

Teraz czekamy na Rafała

Offline Mężczyzna tolaf

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 04.09.2015
« 25 Kwi 2018, 08:32 »
Gratulacje!
Jechałeś w innej lidze
 ;)
z przodu mistrzowie ... z tyłu bohaterowie :D

Offline Mężczyzna szafar

« 25 Kwi 2018, 08:54 »
Gratulacje.

Teraz czekamy na Rafała
Rafał jest w Opolu, do mety ma ok 85 km. Na 12-tą jest szansa.
 - - - - - - -
Borys Aleksy leci trasa na Brzesko, czyżby planował od Brzeska do Nowego Sącza ( na Przehybę) jechać  drogą nr 75, ktora jest zaznaczona na trackerze na czerwono (zawodnicy nie powinni z niej korzystać). Za godzinke się to wyjasni
« Ostatnia zmiana: 25 Kwi 2018, 09:00 szafar »
;

Offline Mężczyzna sombra

• Lubię ciszę... więc kręcę głównie nocą.
  • Miasto: Skierniewice
  • Na forum od: 04.11.2016
    • blog
« 25 Kwi 2018, 09:18 »
Gratulacje.

Offline Mężczyzna Mijah

• Na forum od: 01.02.2017
« 25 Kwi 2018, 10:05 »
Gratulacje Paweł!

Borys Aleksy leci trasa na Brzesko, czyżby planował od Brzeska do Nowego Sącza ( na Przehybę) jechać  drogą nr 75, ktora jest zaznaczona na trackerze na czerwono (zawodnicy nie powinni z niej korzystać). Za godzinke się to wyjasni
Pewnie czyta forum ;)

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 25 Kwi 2018, 10:51 »
Gratulacje!

Nie czuję się jednak zaskoczony wynikiem.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 25 Kwi 2018, 10:58 »
Gratulacje Paweł, byłem pewny że wygrasz, tylko jakaś awaria była zagrożeniem.

Najciekawiej to pojechała Izabela Krawczyk - z Przehyby kolejne zjazd/zejście terenem; też raczej wątpliwe żeby na tym zyskała.

Odcinek z PK3 na metę bardzo słabiutki, Paweł pojechał najkrótszą i najszybszą drogą, ale to oznaczało ze 300km ruchliwych krajówek. Rafał wybrał mniej ruchliwe drogi (choć przejazd przez Kraków i centrum aglomeracji śląskej), ale czasowo to na tym ze 2-3h myślę, że stracił.

To jest właśnie dla mnie największy ból przy wyścigach w tym systemie, z samodzielnym projektowaniem trasy. Jeśli zależy nam na najszybszej trasie - musisz jechać bardzo ruchliwymi drogami. Za mało było tych zakazanych dróg, IMO wszystkie krajówki powinny być zakazane, to by wymusiło sporo ciekawsze i bezpieczniejsze trasy.

Offline Mężczyzna Mijah

• Na forum od: 01.02.2017
« 25 Kwi 2018, 14:44 »
Gratulacje Rafał!

Wyłonienie trzeciej osoby na mecie to pewnie kwestia kolejnej doby.

« 25 Kwi 2018, 15:32 »
Gratulacje dla Rafała!

P.S. No i teraz czekam na dwie relacje ze zmagań.

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
« 25 Kwi 2018, 16:11 »
Dzięki bardzo za gratulacje i dyskusję podczas wyścigu :)

Jechało się mi bardzo fajnie. Pogoda idealna. Tylko raz trochę zmokłem. Trasa po zmianie lokalizacji punktów dużo bardziej atrakcyjna. Choć faktycznie, jak Wilk pisze, należałoby zwiększyć ilość dróg zakazanych. Planowanie trasy nie było by takie proste, a wyścig na pewno dużo bardziej atrakcyjny.

Co do obsady, to faktycznie tylko ja i Rafał mieliśmy pojęcie na co się piszemy. Decyzji reszty osób o starcie, nie za bardzo rozumiem. Tu fajnie widać, że kwalifikacje na takie imprezy to strzał w 10. A co ciekawe, 2 dziewczyny co jadą RTP, zapisane są również na TCR.

Z tego co gadałem z Pawłem, prawdopodobnie będzie druga edycja. Więc zapraszam do udziału (choć zapewne decydować będzie lokalizacja punktów kontrolnych).

A jeśli chodzi o mój przejazd. Pierwsze 24h zgodnie z planem. No, może średnia za niska o 2km/h z powodu wiaru. Potem planowane 3h drzemki, Przechyba i ostatnia prosta do domu. Tu niespodzianka. Na 120km do mety, zrywam 2gą szprychę z tyłu. Koło rozcentrowane. Ponad 1h straciłem na naprawę. To spowodowało zarwanie csłej nocy a nie tylko do 3.00. No i pojawiły się kłopoty ze snem. Za mało go było. 3 drzemki po 20min i w końcu o wschodzie słońca dopchałem na metę :)

Realnie, chcisłem zjeść poniżej 60h. Gdyby nie szprycha, to powinno zię udać.

Dzięki Rafał za walkę i do następnego!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum