Autor Wątek: Intercityrace - nowy polski ultra  (Przeczytany 11141 razy)

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
Odp: Intercityrace - nowy polski ultra
« 8 Mar 2018, 18:06 »
Kilka osób z forum było już a Przehybie na szosówkach. Od końca asfaltu do schroniska jest ok 300 m gliniasto szutrowej ścieżki Spokojnie do ogarnięcia W nocy i podczas deszczu uwaga na dziury ☺ Inna sprawa ze podczas maratonu w kwietniu spokojnie może tam leżeć mokry śnieg.

« Ostatnia zmiana: 8 Mar 2018, 18:12 skrzysie.k »

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 8 Mar 2018, 19:10 »
Czy ktoś jeszcze (oprócz mnie :D) startuje w tym wyścigu z Naszego forum?? :D

Patrząc na te osoby co na razie przedstawiono - to żadnej konkurencji nie będziesz miał, 10-12h przewagi to spokojniutko wykręcisz  :P

Offline Mężczyzna Adamo

• Miasto: Szczebrzeszyn
  • Na forum od: 30.01.2016
« 8 Mar 2018, 20:18 »

Jest w ogóle jakaś lista startowa? Wiadomo ilu jest chętnych?
[/quote]

Mnie też zastanawia utajnienie listy startowej i nie rozumiem celu takiego działania

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 8 Mar 2018, 20:25 »
Mnie też zastanawia utajnienie listy startowej i nie rozumiem celu takiego działania
Może są na niej tylko 3 osoby i trochę głupio

Offline Mężczyzna Adamo

• Miasto: Szczebrzeszyn
  • Na forum od: 30.01.2016
« 8 Mar 2018, 20:33 »
Nawet dla jednego uczestnika warto opublikować listę. Jakbym startował to bym się czuł nieswojo. A może to impreza prywatna tylko dla znajomych - to by wyjaśniało tajemniczość.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 8 Mar 2018, 20:50 »
Organizator po prostu ma hopla na punkcie zachodnich wyścigów i wszystko musi być po "zagramanicznemu".

Dlatego wzorem paru zachodnich wyścigów na FB przedstawia pojedynczo kolejne osoby. Wyścig też ma być kopią reguł TCR. Śmieszne dla mnie to trochę, nie bardzo przystaje do polskich warunków. A już tym bardziej robić prezentacje zawodników jak do wielkiego wyścigu, podczas gdy pojedzie pewnie 10-15 osób. Z tych przedstawionych na razie to poza Pawłem ludzie co nie mają pojęcia o długich dystansach. Taki jeden z opisów:

Najdłuższe wyjazdy?
"Nie ma o czym mówić...
Kilka wypraw z Wrocławia do Trzebnicy i kilka trasek 80-120km na Wyspach Kanaryjskich."

120km na koncie i jechać od razu na ponad 1000km - to już spora brawura  ;)

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
« 8 Mar 2018, 21:34 »
To dobry wyścig aby zająć wysokie miejsce i pochwalić się nim w CV kolarskim  ;D
MiRowerDajePower

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
« 8 Mar 2018, 21:54 »
To dobry wyścig aby zająć wysokie miejsce i pochwalić się nim w CV kolarskim  ;D

W samo sedno! Rozgryzłeś mnie  ;D ;D

Jest w ogóle jakaś lista startowa? Wiadomo ilu jest chętnych?

Tak jak Wilk pisze. Organizator prezentuje osoby pojedynczo na FB :D Na dzień dzisiejszy zostało zaprezentowane 6 osób (3 facetów i 3 kobitki).

A no i jeszcze jedna ciekawostka. Zaprezentowano mnie jako uczestnika, a wpisowego jeszcze mi nie kazali opłacić  ;D

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 8 Mar 2018, 22:16 »

W samo sedno! Rozgryzłeś mnie  ;D ;D

Tylko pozamulaj gdzieś tam nad pierogami, inaczej organizatorzy skłonni będą wątpić w Twój wynik ;)

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
« 8 Mar 2018, 22:22 »
Fajnie, że pomysłodawcy zmienili trasę - chyba tu jednak zaglądają ;-) Ja tam im kibicuję, a początki na ogół są trudne.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 9 Mar 2018, 06:38 »
A no i jeszcze jedna ciekawostka. Zaprezentowano mnie jako uczestnika, a wpisowego jeszcze mi nie kazali opłacić  ;D
Najwyraźniej jesteś zaproszony jako gwiazda, która ma spopularyzować imprezę. W zamian za nazwisko na liście jedziesz za friko.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna rybadigital

• 2021 MRDP ukończyciel
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 30.09.2016
« 9 Mar 2018, 08:40 »
Czy ktoś jeszcze (oprócz mnie :D) startuje w tym wyścigu z Naszego forum?? :D

A i jeszcze jedno pytanko. Ktoś podjeżdżał już może na szosie do tego schroniska na Przehybie?

To jeszcze jedno o moim ulubionym podjeździe . W światku kolarskich amatorów zafiksowanych na portal Strava to jeden z najważniejszych segmentów w tym kraju (ten cały od Gołkowic po koniec asfaltu oznaczony jako HC - a niewiele takich w naszym kraju) pod górę asfalt prawie idealny stabilnie wspinający się bez wind raczej , pod koniec kwietnia w ciągu dnia prawie bankowo taki roztapiający się śnieg , przejazdu nocą w dół bym nie ryzykował nie tylko wczesną wiosna . I o ile w przypadku Race Through Poland logistyka trasy nie ma takiego znaczenia bo następny punkt kontrolny to chyba Wrocław jak pamiętam !!! to w przypadku innego wyścigu o nieco podobnej strukturze ścigania (czyli pkt kontrolne i dowolnośc wyboru trasy) , który ma tu wątek poniżej (znacznie ciekawszy zapewne wyścig podobnie ) to wybór drogi na i z Przechyby powinien mieć kluczowe znaczenie dla losów rozstrzygnięć na Hulace. A z i na Przechybę możliwości dotarcia jest więcej  :)

Offline Mężczyzna Alois Lerche

• Miasto: Orzesze
  • Na forum od: 25.11.2015
« 9 Mar 2018, 08:47 »
W zamian za nazwisko na liście jedziesz za friko.

Na czym? ;)

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 9 Mar 2018, 08:48 »
Słuszna uwaga. Ale musimy wierzyć, że kiedyś zaprezentują go na fejsie - w końcu jest v-mistrzem kategorii Total Extreme na MRDP.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 9 Mar 2018, 09:14 »
Przechyba jest podjazdem raczej trudnym. Ma sporo momentów stromych, niekiedy 16%. Asfalt od Gołkowic dobrej jakości, ale często ma naniesiony deszczem piach, korę z ciągniętych przez drwali drzew, jest wąsko. Uwaga przy zjeździe. Przed samym szczytem nawierzchnia szutrowa.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum