Autor Wątek: Intercityrace - nowy polski ultra  (Przeczytany 11145 razy)

RDK

• Gość
Odp: Intercityrace - nowy polski ultra
« 23 Kwi 2018, 18:58 »
Mi ten dodatkowy ślad przypomina przeżutkę

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
« 23 Kwi 2018, 19:23 »
Jest coś na rzeczy!
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna Alois Lerche

• Miasto: Orzesze
  • Na forum od: 25.11.2015
« 24 Kwi 2018, 06:53 »
Adres przesyłki nie był oczywisty? no dobra... knajpy, noclegu... ;)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 24 Kwi 2018, 11:40 »
Czy to przerzutka, czy nie - wiele nie pomogła, bo kolejny zawodnik poległ po ok. 300km, wystarczyło parę deszczyków ;). Tak więc zostało już 7 osób...

A jak się spojrzy na trasę - to wyraźnie szwankuje końcówka. Z PK3 na metę trzeba będzie jechać przez Śląsk i kawał wzdłuż DK94. Aż się prosiło dodać jakiś punkt w Czechach lub pod granicą (Pradziad by idealnie pasował) by zrobić trasę znacznie ciekawszą. A tak to końcówka będzie bardzo słabiutka, najbardziej opłaca się właśńie bardzo ruchliwa DK94, która nie jest zakazana.

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
« 24 Kwi 2018, 12:09 »
A jak się spojrzy na trasę - to wyraźnie szwankuje końcówka. Z PK3 na metę trzeba będzie jechać przez Śląsk i kawał wzdłuż DK94. Aż się prosiło dodać jakiś punkt w Czechach lub pod granicą (Pradziad by idealnie pasował) by zrobić trasę znacznie ciekawszą.

No cóż, po pierwszej fali krytyki trasy, organizatorzy skorzystali z kilku rad jakie tu padły ;-)

Wrocław - Praga - Cieszyn - Koszyce - Rzeszów - Wrocław, a po drodze Przełęcz Karkonoska, Pradziad i Lysa (Hotel Lysanka, w Górach Czerchowskich) oraz Święty Krzyż w Świętokrzyskich  i od razu robi się ciekawiej ...

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 24 Kwi 2018, 12:45 »
Czerwone ślady na mapie, to odcinki zakazane?

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 24 Kwi 2018, 13:03 »
Czerwone ślady na mapie, to odcinki zakazane?

Tak i DK94 z pewnością na nich powinna być, bo to droga z wielkim ruchem tirów, a często bez pobocza. A żeby ją ominąć - trzeba nadrobić ileś kilometrów i stracić ileś czasu, bo nie bardzo jest sensowna alternatywa.

Offline Mężczyzna szafar

• Miasto: Dobrodzień
  • Na forum od: 22.06.2015
« 24 Kwi 2018, 13:20 »
Paweł ma ok 8 godzin 45 minut przewagi nad 2-gim zawodnikiem ( ze 250 km).
 - - - - - - -
Czy o tych "czerwonych" zakazanych odcinkach zawodnicy wiedzieli wczesniej, bo nie moge tego jakoś wyczytać na stronie/w regulaminie wyścigu ?
;

Offline Mężczyzna szafar

« 24 Kwi 2018, 13:26 »
3-ci zawodnik ( 1-sza Kobieta) traci już do Pawła 22 godziny
;

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 24 Kwi 2018, 14:21 »
Czy o tych "czerwonych" zakazanych odcinkach zawodnicy wiedzieli wczesniej, bo nie moge tego jakoś wyczytać na stronie/w regulaminie wyścigu ?

To oczywiście było znane przed, inaczej by sensu nie miało. Natomiast widać też pewne braki doświadczenia w planowaniu, np. 2 z 3 osób które dotąd były na Świętym Krzyżu - schodziły z niego pieszym szlakiem do Nowej Słupi, który na szosę zupełnie się nie nadaje. O ile Rafał Kocoń jeszcze miał jakiś sens w tym, bo nocował w Nowej Słupi, to Izabela tylko czas niepotrzebnie na tym straciła, asfaltem do Łagowa jest na pewno szybciej.

Offline Mężczyzna szafar

« 24 Kwi 2018, 14:31 »
Plan Pawła na 48 godzin jest już absolutnie nierealny. Do tego czasu brakuje mu już tylko 1,5 godziny,a do przejechania ma jeszcze aż ok 280 km (jest przed Makowem Podhalańskim). Być może spróbuje dojechać do pólnocy, wtedy zrobi czas ok 56 godzin
;

Offline Mężczyzna Raphael

• lubię płynąć pod prąd i jechać pod wiatr...
  • Miasto: Garbatka-Letnisko
  • Na forum od: 07.10.2014
« 24 Kwi 2018, 14:34 »
Natomiast widać też pewne braki doświadczenia w planowaniu, np. 2 z 3 osób które dotąd były na Świętym Krzyżu - schodziły z niego pieszym szlakiem do Nowej Słupi, który na szosę zupełnie się nie nadaje. O ile Rafał Kocoń jeszcze miał jakiś sens w tym, bo nocował w Nowej Słupi, to Izabela tylko czas niepotrzebnie na tym straciła, asfaltem do Łagowa jest na pewno szybciej.
nawet nocując w Nowej Słupi chyba lepiej dojechać tam asfaltem - 12 km w tym 10 km zjazdów i 2 km podjazdu. Oceniam to na maksymalnie 25 minut. Myślę że schodzenie na skróty z obładowanym rowerem nie zajmuje mniej czasu a ileż się energii traci...

Offline Mężczyzna Rafał Górnik

• Miasto: Ujsoły
  • Na forum od: 19.09.2016
« 24 Kwi 2018, 14:55 »
Zejście ze św. Krzyża było zaplanowane z rozmysłem. Chciałem rozruszać nogi przed snem ;)

Offline Mężczyzna Raphael

• lubię płynąć pod prąd i jechać pod wiatr...
  • Miasto: Garbatka-Letnisko
  • Na forum od: 07.10.2014
« 24 Kwi 2018, 15:03 »
Zejście ze św. Krzyża było zaplanowane z rozmysłem. Chciałem rozruszać nogi przed snem ;)

hehehe, to zmienia postać rzeczy - powodzenia w takim razie przy schodzeniu z Przehyby ;)

RDK

• Gość
« 24 Kwi 2018, 15:03 »
Też mi się zdarzała taka chęć "po prostu pochodzić". :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum