Eee serio, serio...Pomyśl - żeby koło miało większą średnice na czubku musiało by mieć większy obwód dokładnie na środku opony -a opona się nie rozciąga w tym kierunku tylko dlatego, że ktoś założył szerszą obręcz Ciśnienie może rozciagnąć oponę "po obwodzie" to fakt ale nie szersza obręcz
Proponuję poszukać sposobu na zmotywowanie Didżej'a do:- sprawdzenia jak się układa opona 1,5 cala na tej czterdziestce- sprawdzenia jak się zachowują V-ki na tej obręczy
Cytat: RS w 10 Sty 2018, 20:06Proponuję poszukać sposobu na zmotywowanie Didżej'a do:- sprawdzenia jak się układa opona 1,5 cala na tej czterdziestce- sprawdzenia jak się zachowują V-ki na tej obręczyDidżej, przepraszam ed.Aha, jeśli koła nie są jeszcze zaplecione, to będzie trudno o test hamulców...Na razie próbowałem delikatnej sugestii
Proponuję poszukać sposobu na zmotywowanie Didżej'a do:- sprawdzenia jak się układa opona 1,5 cala na tej czterdziestce- sprawdzenia jak się zachowują V-ki na tej obręczyDidżej, przepraszam ed.Aha, jeśli koła nie są jeszcze zaplecione, to będzie trudno o test hamulców...
Mam oponę 1,4 (może być kłopot) i chyba mam oponę 1.6. Na pewno mam opony 1.75. Nie mam opony 1.5. To co próbujemy z tą 1.6 (jak ją mam) i ofocić? Niestety mogę to zrobić dopiero jutro wieczorem. Oczywiście nie ma sprawy jeżeli chodzi o Twój przyjazd @anghan. Również bardzo serdecznie zapraszam @RS'a Kawa czeka.
ta nośność obręczy to przecież na 1 sztukę jest podana. A Ty masz dwie. Więc nieco inaczej ta masa Ci się rozłoży. 260 kg chyba nie wsadzisz?Jaką byś super obręcz nie dał nic Ci to nie da jak nie zapleciesz na porządnych szprychach przez kogoś kto to umie dobrze zrobić.