Autor Wątek: Garmin gpsmap 64 - upload/download Android  (Przeczytany 862 razy)

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
Pytanie do użytkowników. Podłączając gpsmap 64 przez USB OTG do telefonu mogę zgrywać i wgrywać ślady, mapy, etc. Ale jeśli w garminie mam dodatkową kartę sd to widzę w telefonie tylko tę kartę, aby zaś dostać się do pamięci urządzenia muszę wyjąć kartę. Czy to powszechne zjawisko w Androidzie, czy tylko ja tak mam?
Dodam, że komputer widzi równocześnie pamięć urządzenia i kartę jako osobne napędy.
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Tak, to normalne. Spora część systemów się z tym gubi.

My home is where my bike is.

Dzięki.
Czyli właściwie używanie dodatkowej karty SD, kiedy mapę mogę wgrać bezpośrednio do pamięci wbudowanej nie jest racjonalne? 

... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
jest racjonalne, bo pamięć wewnętrzna nie jest taka duża. Przy wgrywaniu nowych map lepiej najpierw na kartę, bo zła mapa może zablokować uruchamianie.

My home is where my bike is.

Coś w tym jest. Choć mam nadzieję, że urządzenie będące kilka lat na rynku okaże się stabilne.   

Natomiast odkryłem, że inny mój telefon równocześnie widzi, i kartę, i pamięć urządzenia. Możliwe, że to kwestia wersji androida.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum