Autor Wątek: ...  (Przeczytany 1915 razy)

Monarch

• Gość
...
« 12 Sty 2018, 16:39 »
,
« Ostatnia zmiana: 29 Gru 2019, 22:19 Monarch »

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: Skarbnica Kaemów
« 11 Mar 2018, 21:19 »
Ale gdzie średnia?

No i Obisie - świat czeka na jakieś trudniejsze traski niż Wielkopolska. Musisz w tym sezonie coś ambitniejszego zapodać niż trasy na osi Poznań - Warszawa z wiatrem  ;)
Chcesz jechać BBT - to musisz zacząć polerować łydę w górach  :D

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 11 Mar 2018, 22:05 »
Poleruje się wypukłości. Żeby polerować, musi wpierw pojawić się łyda. A to można spokojnie zrobić jadąc trzysetki dookoła komina.

Poleruje to się po to, żeby był wysoki połysk, a nie żeby nierówności usuwać :P
A w Wielkopolsce to nawet wyrobić kurzą nóżkę by nie było łatwo, a co dopiero zbliżyć się do poziomu legend, jak np. Włóczykij  :P

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 11 Mar 2018, 22:41 »
Acha. Janusz Kowalski spod Świebodzina (Bucze Wielkopolskie), szosowy Mistrz Świata z 1974 roku (drugi z lewej na zdjęciu),  a czwarty od lewej na tej focie to Ryszard Szurkowski

Mistrz Świata, ale amatorów, najlepsi gdzie indziej się ścigali wtedy  ;)
Obecni polscy kolarze z czuba to już w bardziej wymagających rejonach działali - Michał Kwiatkowski z Chełmży, Rafał Majka to już czyste góry, stąd i w górach świetnie sobie radzi  :P

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 11 Mar 2018, 23:33 »
No to cienki bolek, brałby po Tobie używane szytki i na nich zdobywał mistrzostwa  ;D

A myślisz, że tym mistrzem świata został bo tylko w Wielkopolsce jeździł i trenował?  :lol:
Mamy najlepszy dowód na Obisie, że nadmierne przywiązanie do wielkopolskich tras nie daje najlepszych rezultatów na maratonach  :P

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 5 Sie 2018, 11:42 »
Monarch jest jeszcze jedna opcja.
Jeździć, czerpać radość z jazdy rowerem i dać sobie spokój z pisaniem.
Jeździsz aby pisać czy piszesz aby jeździć? A może to potrzeba ogólnego aplauzu, poklasku?
Nie gniewaj się. Przestań się ośmieszać, nie rób z siebie pośmiewiska.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna czerkaw

• We are infinite
  • Miasto: Marianowo
  • Na forum od: 25.02.2013
    • Awesome Nomad
« 12 Sie 2018, 09:31 »
Każdy robi to co chce, sprawia mu to przyjemność to niech pisze. Osobiście czytam wszystkie jego posty na BS!!
Nie chciałbym aby znikły ;)

Offline Kobieta Jelona

• Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 26.12.2013
    • Jakość to będzie blog
« 12 Sie 2018, 09:37 »
Dołączam się do fanów twórczości Monarcha. To będzie strona na FB czy konto osobiste?

Mariusz- nie podoba się - nie czytaj. Tylko nie podcinaj skrzydeł innym... trzeba to nazwać po imieniu- strasznie chamski post. Współczuje.

PoprostuRobson

• Gość
« 12 Sie 2018, 11:22 »
Panie Obis  :D jedź Pan swoje . Jakby się dało  ustawić te stronę FB tak ażeby można było
przeglądać i czytać bez konta na FB to było by super .
Pozdrawiam
Komandore Bombardiero

Offline Mężczyzna michuss

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 28.02.2014
« 12 Sie 2018, 16:05 »
Obis, pisz jak piszesz, niczym i nikim się nie przejmuj :)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 12 Sie 2018, 19:10 »
Jasne, niech chłop pisze co lubi. Jego blog, jego prawo.
Tylko czy to ma być tak że jak mi się podoba to mam to napisać, a jak mi się nie podoba to już nie wolno?

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 13 Sie 2018, 16:36 »
Czy pisze, czy nie pisze, to jego całkowicie prywatna, osobista sprawa. I nie mam, nie miałem zamiaru w tym temacie dyskutować, tym bardziej ingerować czy wręcz "chamsko" zabraniać. Jelona proszę trochę ważyć słowa.
 Jest to dokładnie jak z czytaniem, kto chce to czyta, kto nie, to nie czyta. Jego własna wola. Każdemu wedle gustów. Każde pióro ma swoich wielbicieli, ale i przeciwników.
A mój wpis:
Nie gniewaj się. Przestań się ośmieszać, nie rób z siebie pośmiewiska.
Dotyczył tylko i wyłącznie całej "otoczki" wytworzonej przez Obisa wokół jego "pisania"- tłumaczeń, usprawiedliwień, kończenia, zaczynania...
« Ostatnia zmiana: 13 Sie 2018, 16:47 Mariusz »
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum