Autor Wątek: Transcontinental No6  (Przeczytany 22439 razy)

Offline Kobieta Ala Ma Koła

• Miasto: Bielsko_biała
  • Na forum od: 09.05.2019
Odp: Transcontinental No6
« 9 Lip 2019, 17:52 »
Ale co.. Uważasz, że nikt z jej otoczenia nie dał dobrych rad? Nie zasugerował ambasadorce Specjalized, że może to co chce zrobić to akcja "zimą w sandałach na Mt. Everest"?

Dopiero dziś, po niemal roku..., przeczytałam te wszystkie komentarze, moi mili, i ścięło mnie z nóg... Po co pisać takie straszne rzeczy... Owszem, to był mój drugi wyścig w życiu... Dojechałam do mety 3 dni później niż czas wymagany... ale... po pierwsze dystans 1000 km nijak się ma do 4000 km... po drugie nie wiem w czym mają mi niby pomagać różowe włosy ;) Po trzecie: zrezygnowali po drodze silniejsi ode mnie... dotrwałam, choć łatwo nie było... wszystkim wam zaś życzę byście innych wspierali w takich przedsięwzięciach... jak Bjorn Lehnard, James Hayden, Anna Plichta, Juliana Buhring, Caroline Item. Dzięki nim dojechałam do mety, cisnęli mnie do samego końca wspierając dobrym słowem...niemal codziennie... Po czwarte: za cholerę mnie to nie zniechęciło, za kilkanaście dni startuję drugi raz :) Po piąte: Rower ze zbiórki (tak, za ten musiałam zapłacić) przechodzi w ręce kolejne dziewczyny, która w przyszłym roku pierwszy raz wystartuje w w dużym ultra i jej na niego nie stać :) Mam nadzieję, że jej okażecie więcej litości. :) Pozdrawiam i dziękuję wszystkim tym, którzy trzymali za moje zwyczajne spełnienie marzenia :). Ala

Offline Mężczyzna Alois Lerche

• Miasto: Orzesze
  • Na forum od: 25.11.2015
« 9 Lip 2019, 19:29 »
Ja tam Ci gratuluję i kibicowałem Ci na bieżąco nawet popełniłem post w tym wątku w którym pozwoliłem sobie przeanalizować motywacje jednego z najzagorzalszych Twoich krytyków. Nie można go jednak przeczytać bo w ocenie moderatora naruszałem spokój ducha tego krytyka...

Offline Kobieta Ala Ma Koła

• Miasto: Bielsko_biała
  • Na forum od: 09.05.2019
« 10 Lip 2019, 10:35 »
Ja tam Ci gratuluję i kibicowałem Ci na bieżąco nawet popełniłem post w tym wątku w którym pozwoliłem sobie przeanalizować motywacje jednego z najzagorzalszych Twoich krytyków. Nie można go jednak przeczytać bo w ocenie moderatora naruszałem spokój ducha tego krytyka...

Bardzo dziękuję, nawet nie wiesz jak bardzo to doceniam :D Aha :) I 27 czerwca skończyłam 39 lat, więc młoda za specjalnie nie jestem, a sponsorów się wiekiem i urodą nie zdobywa - wymaga to sporo determinacji i pracy oraz troszkę szczęścia. Każdy z nich został przede wszystkim znakomitym kompanem rowerowych wycieczek i imprez, które razem z dziewczynami organizujemy, jednego wręcz na rower wsadziłam :D To są ludzie, którym ufam i nawzajem sobie pomagamy i nic się tu nie odbywa na zasadzie dej... Profile na facebooku i insta założyłam już po zostaniu ambasadorką Specialized. Przyjmując mnie kompletnie nie patrzyli na to, czy jestem popularna i jakie mam zasięgi. Oni pomogli mi te zasięgi zbudować, bym mogła sobie spokojnie pozwolić (wraz z trójką fantastycznych dziewczyn) na rozwijanie własnej babskiej marki rowerowej. I pomagają mi dalej, już 2 rok. A my pomagamy dalej innym. I tak to działa.

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 10 Lip 2019, 12:43 »
/.../ I tak to działa.

Jak? - nie zrozumiałem.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 10 Lip 2019, 15:07 »
Hej Ala, fajnie, że się zarejestrowałaś i nie bałaś się zabrać głos :)

Cóż, trochę Ci się dostało, trochę też nie do końca z Twojej winy. Pewnie byłoby inaczej gdyby kryteria kwalifikacyjne do Transcontinentala były bardziej przejrzyste. Do imprezy nie dostało się kilku bardzo mocnych zawodników, z dobrymi wynikami również za granicą, za to co roku kwalifikację uzyskuje sporo osób bez specjalnego doświadczenia, wśród których wielu do mety nie dociera. Takie prawo organizatora, pewnie dodaje to kolorytu imprezie, może to jednak budzić niesnaski (i jak widać, budzi).

Inna sprawa to prawo do oceniania Twojego wyniku, zdobywania sponsorów, zbiórek - każdy może mieć na ten temat swoje zdanie. Ja swoje podtrzymuję: mam kasę = jadę, nie mam kasy = nie jadę (z reguły nie mam :P)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Alois Lerche

• Miasto: Orzesze
  • Na forum od: 25.11.2015
« 10 Lip 2019, 18:42 »
Ja uważam że fajnie jeżeli ludzie zdobywają się na realizację swoich pasji, a także że pozwalają innym poczuć się lepszym, poprzez umożliwienie realizacji pasji innym.
Olo z drugiej strony Twoja postawa też mi imponuje że nie chcesz być nikomu zobowiązany nawet kosztem nierealizowania swoich marzeń... Jedyne co mnie irytuje to bezinteresowna zawiść realizowana w imię tego że ktoś jechał za dwa tysiące a tu dziewczyna pisze wprost że prosi o pieniądze określając swój budżet w innej wyższej kwocie... No cóż niektórzy muszą pozostać mali choćby i robili wielkie wyniki.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum