Autor Wątek: Alarm antykradzieżowy do roweru.  (Przeczytany 6349 razy)

Offline Mężczyzna sierra

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 06.09.2017
Odp: Alarm antykradzieżowy do roweru.
« 15 Sty 2018, 22:10 »
A to rzeczony Szwajcar i Jego Scott, pamiętam bo z powodu lingwistycznego "przestawił" mi tylne koło ((ja mu: w lewo na skrzyżowaniu i zapomniałem dodać, że na ścieżkę ostro w prawo)...

zatem może lepiej nie za bardzo się rzucać w oczy, to wtedy takie gadzety nie będą potrzebne  ;)

Offline Mężczyzna renifer

• Miasto: w polu i w lesie
  • Na forum od: 22.01.2012
« 15 Sty 2018, 22:29 »
Mam model na trzy klawisze. Stosuję od ponad roku - był na zlocie. Jest możliwość ustawienia czułości działania. Sygnał jest donośny i denerwujący. Przy przypadkowym potrąceniu, sygnał jest krótki. Przy ponownym i następnych, trwa długo i zjadliwie. Gdyby ktoś chciał odjechać będzie musiał poruszać się w asyście alarmu ciągłego. Rozbrojenie techniczne mechaniczne, raczej niemożliwe. obudowa jest z elastycznego mocnego tworzywa nie da się rozbić. Montowanie jest takie, że wyjęcie źródła zasilania, jest bez narzędzi i na szybko, nie możliwe. Stosuję gdy stawiam rower przed sklepem i uzbrajam na noc, gdy nocuję w namiocie. Nie ma absolutnych zabezpieczeń. Ten przygodnego złodziejaszka zaskoczy, da sygnał. Cena gdy kupowałem wahała się od 13 do 30 zł, ja dałem 20 bo chciałem kupić bez kosztów wysyłki, a w pobliżu był w takiej cenie. Jestem zadowolony, już mija rok jak go użytkuję i działa na jednej baterii bez problemów. Pozdrawiam.
Jeśli ty dasz mi trochę - ja dam ci dużo!
Jeśli ty dasz mi dużo - ja dam ci dużo więcej!
Jeśli ty dasz mi wszystko - ja też dam ci wszystko!

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 17.10.2016
    • Wuj Tom w podróży
« 15 Sty 2018, 23:35 »
@Renifer to rozmowa z Tobą na zlocie podsunęła mi to rozwiązanie alarmowe. ;)

@Sierra ja mam żółte sakwy prawie tak samo oczoj..ne jak te pomarańczowe ;)
Wolność kocham i rozumiem
Wolności oddać nie umiem ...

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 16 Sty 2018, 08:59 »
Mam Ortlieby Classic z własnej roboty odpowiednikiem tego:
Ja mam w swoich Vaude Aqua oryginalne te pętle. Używam bardzo cienkiej linki rowerowej do przypinania sakw do bagażnika (bardzo jednak rzadko). To zabezpiecza jednak sakwy przed przypadkowym złodziejem ale nie grzebaniem w nich. Myślę, że pomysł Dream Makera z zipami jest bardzo fajny. Przykrywanie jakoś mi nie przemawia do gustu.
Masz też opinię Renifera, bardzo dobrą. Połączenie zapięcia sakw z alarmem wykluczy przypadkowego złodziejaszka. Jak ktoś się "mocno zasadzi" to właściwie nie masz jak zabezpieczyć, bo kawałek noża monterskiego da mu "dostęp boczny". To ma wykluczyć "okazja czyni złodzieja". Idąc drogą "Szwajcara" to możesz na czas postoju wsadzić sakwy dodatkowo w worki śmieciowe lub jutowe :)
Z drugiej strony mnóstwo jest filmików, gdzie w ruchliwych miejscach chłopaki chechłają zapięcie marna piłką przez 20 min i nikt się nie zainteresuje ani nie zadzwoni po służby. Więc co komu pisane tak będzie.
Cena alarmu jednak niska, zipów też więc w sumie nie ma ryzyka inwestycyjnego.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
  • Na forum od: 17.10.2016
    • Wuj Tom w podróży
« 16 Sty 2018, 09:12 »
Linki to są takie anty zrywki i maja zabezpieczać prze kradzieżą typu  "podszedł i wypiął sakwę i poszedł dalej".
Nawet producent pisze w instrukcji że niewolno ich stosować w czasie jazdy. ;)
Wolność kocham i rozumiem
Wolności oddać nie umiem ...

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 16 Sty 2018, 09:19 »
Linki to są takie anty zrywki i maja zabezpieczać prze kradzieżą typu  "podszedł i wypiął sakwę i poszedł dalej".
Zgadza się. Nic innego nie miałem na myśli.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna Joka

• wielokolorowy długopis...
  • Na forum od: 24.01.2017
« 19 Sty 2018, 05:32 »
A co do alarmu to może to być dobry patent. Kup przetestuj napisz.

Jeszcze trochę się pozastanawiam i pewnie tak się skończy ;)

No proszę. Wszystkie Tomki myślą podobnie. Swój alarm, bardzo podobny, za jakieś 7 baksow kupiłem w na poczatku grudnia. Lada dzień powinien dotrzeć. Moja wersja nie ma żadnych uchwytow montażowych. Założyłem ze bedzie kitrana w najgłèbszą czeluść sakwy lub torby na ramę. Pozdrowienia z Marsa Alam.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum