Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
24 Lis 2024, 17:04
Strona główna
Tagi
Zaloguj się
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»
Społeczność forum
»
Ciekawostki oraz Dyskusje Rowerowe
»
Jak policja walczy ze złodziejami rowerów
Strony:
<< Poprzednia
1
2
[
3
]
4
5
6
Następna >>
Wszystkie
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Jak policja walczy ze złodziejami rowerów (Przeczytany 8799 razy)
ostry7
Miasto: Ełk
Na forum od: 15.03.2011
«
27 Mar 2011, 20:21 »
one były schowane nie było to tak widoczne jak na tym zdjęciu, aczkolwiek dobrze pokazuje on o co w tym chodzi
było to w główce ramy (tak to nazwali tu
http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Rower-schemat_budowy.svg&filetimestamp=20071017204732
)
Dzięki ambi za pomoc
"Ja wolę byc ostatni, zamiast zostać na przedzie, przynajmniej nie muszę się wciąż oglądać za siebie"
aard
Miasto: Wiedeń
Na forum od: 15.08.2007
«
27 Mar 2011, 22:19 »
No, to faktycznie świetny patent antykradziezowy. Trzeba tylko wozić ze sobą drugą główkę ramy i tę przekładnię, tylko wymontować rurę sterową i tylko zamontować na poczekaniu taki dynks, jak się rower zostawia i już można wejść do sklepu na 3 minuty
PS. Bardzo dobrze to nazwali
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p
ostry7
Miasto: Ełk
Na forum od: 15.03.2011
«
27 Mar 2011, 23:14 »
niee główka ramy była jedna, ale z dwoma wejściami - jednym normalnym i drugim tym ciekawym
(wymiana była bardzo sprawna ale bez żadnych zabezpieczeń do ponownego przełożenia kierownicy). Myślę że można by to zrobić na przekręcenie kluczyka co by zajmowało krócej jak przypiąć linkę
"Ja wolę byc ostatni, zamiast zostać na przedzie, przynajmniej nie muszę się wciąż oglądać za siebie"
tranquilo
Miasto: Warszawa
Na forum od: 21.01.2011
«
1 Kwi 2011, 11:21 »
Może troszkę nie na temat, ale nie widziałem sensu tworzenia nowego wątku.
Miałem ostatnio przyjemność uciąć dość długą pogawędkę z przesympatycznym Strażnikiem Miejskim. Generalnie było dużo o idiotycznych przepisach, równych i równiejszych i tym podobne, przy okazji czego dowiedziałem się kilku fajnych rzeczy.
Ze spraw około rowerowych, przytoczę pewną ciekawą informację:
Mianowicie, swego czasu" z góry" wyszło "ustne zarządzenie", by karać rowerzystów za jazdę po chodniku, kiedy to obok mają ścieżkę rowerową. Strażnicy, logicznie rozumując, stwierdzili: "Acha, mamy wyłapywać rowerzystów z chodników - czyli możemy również zabrać się za ściekżowych spacerowiczów". Ku ich zdziwieniu, okazało się że to "zarządzenie" działa tylko w jedną stronę. Łapiemy rowerzystów - ale ludzi na ścieżkach zostawiamy w spokoju.
I tu należy się wielka pochwała dla Straży Miejskiej. Panom/ Paniom Strażnikom/ Strażniczkom nie spodobała się ta nierówność, w postrzeganiu przepisów i postawili się. Powiedzieli: "Albo zatrzymujemy wszystkich, sprawiedliwie - albo nikogo".
Jak się nietrudno domyślić, dziś, My rowerzyści, zmuszeni jesteśmy uciekać przed dzikim tłumem ze ścieżek na chodniki. Bo normą jest, że gdy obok chodnika powstanie ścieżka - na nią przenosi się cały ruch pieszych. (Widać czerwony kolor działa nie tylko na byki)
EDIT - poprawione
Ściekowy spacerowicz - dobre
yoshko
Administrator
Kto smaruje ten jedzie.
Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
Na forum od: 11.06.2009
«
1 Kwi 2011, 12:04 »
ściekowy spacerowicz to jakiś menel czy co?
https://www.facebook.com/ZroweremWpodrozy
kamil83
Miasto: Poznań
Na forum od: 26.04.2011
«
27 Kwi 2011, 10:03 »
Witamy w Polsce. Rowerzystów z chodników łapiemy, a spacerowiczów ze ścieżek nie. No cóż tak to już jest w naszym kochanym kraju. Swego czasu dostałem mandat za jazdę po chodniku. W pobliżu nie było ścieżki rowerowej, a na ulicy natężenie ruchu było dość duże. Tłumaczenie strażników było następujące: proszę jeździć po drogach jeśli nie ma ścieżek.
http://www.kf-zdjecia.blogspot.com/
Remigiusz
Miasto: Gdańsk
Na forum od: 14.06.2007
«
27 Kwi 2011, 10:42 »
tranquilo
, zauważ tylko, że owe ścieżki powstają zazwyczaj kosztem chodników i stąd ta zależność. Jazda rowerem powinna być nierozerwalnie związana z jezdnią, a nie z chodnikiem. To nie pieszym powinno się ograniczać przestrzeń.
www.rowerowarodzinka.pl
inieto
Na forum od: 12.02.2011
«
16 Cze 2011, 14:06 »
co prawda nie o złodziejach rowerów ale o tym jak policja walczy z rowerzystami w Nowym Yorku
Filmik w sumie zabawny ale nie wiadomo czy tu śmiać się czy płakać....
filmik
http://www.niegramy.pl
asia.at
Miasto: Nysa
Na forum od: 08.04.2011
«
22 Cze 2011, 22:51 »
U mnie w mieście ostatnio zatrzęsienie kradzieży
szczególnie Kellys'y ktoś sobie upodobał, bo co rusz słyszę, że ukradziono rower tej marki.
inieto
Na forum od: 12.02.2011
«
27 Cze 2011, 16:37 »
ja dowiedziałem się w pracy że już nie mogę przechowywać roweru tam gdzie przechowywałem..wiec aktualnie planuje zakup U-locka ...niestety będzie musiał zostawać przed budynkiem :-/
http://www.niegramy.pl
kokop
Miasto: Chard
Na forum od: 11.01.2010
«
29 Cze 2011, 18:24 »
Myslalem że cicho będę siedział ale nie wyrobie. Policja wcale nie walczy tylko zmierza do lepszego
Takie słowa usłyszałem jak mnie shaltowali na puściutenkim, trzypasmowym, równym, ogrodzonym od pobocza i przeciwbieżnego pasa, nowiuśkim kawałku drogi. Przywalając mandat za prędkość. A to ku... że przez całą Polskę jechałem po dziurach, kilka razy przyhaczałem o rowy żeby nie zabić się o świra pakującego się na trzeciego to ku.... mają to w dupie. Tylko stać i mierzyć albo jechać i mierzyć potrafią. Echhhhh
do dupy to wszystko i szkoda słów. Kraina zulugula normalnie.
Kleine Fiech ach Scheiße machen.
bix
ten co pojechał Mikiemu :)
Miasto: był Wrocław, jest zagłębie
Na forum od: 28.11.2010
«
29 Cze 2011, 19:22 »
kokop
, na rowerze? UPS! :twisted:
let's make it big
Waxmund
Moderator Globalny
Ironman
Miasto: Baszowice k/Kielc
Na forum od: 07.06.2007
Odp: Jak policja walczy ze złodziejami rowerów
«
30 Cze 2011, 09:57 »
Kokop, niestety takie są realia działania policji.... zamiast walczyć z realnymi zagrożeniami to bawią się w siedzenie w krzakach....
Np u mnie na osiedlu patrole chodzą tylko głównymi alejkami i to w ciągu dnia. W nocy już się boją gdzieś dalej zapuścić...
a nad wisłą chodzi jeden za drugim żeby łapać bandytów pijących piwo na ławce....
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...
www.waxmund.pl
Zielkq
Miasto: Wrocław
Na forum od: 12.05.2010
«
30 Cze 2011, 11:31 »
To ostatnio we Wrocławiu zaczęli łapać rowerzystów przejeżdżających przez pasy... Niby nic dziwnego, zgodnie z przepisami nie można tego robić, ale zaraz po takowym przejeździe można było wjechać na ścieżkę rowerową. Wrocław ma być teoretycznie miastem rowerzystów... Jasne...
Choć rowery miejskie zafundowane przez miasto mają swój plus - nie trzeba się martwić, że go ktoś ukradnie ;-)
http://mecenas-zielinski.pl
kokop
Miasto: Chard
Na forum od: 11.01.2010
«
30 Lip 2011, 19:48 »
Wprawdzie z innego podwórka ale Polak też potrafi, jak wszystkim wiadomo
http://www.youtube.com/watch?v=ZbklkFuFk-4&feature=player_embedded
Ps. W pewnej chwili widać co robi policja
Kleine Fiech ach Scheiße machen.
Drukuj