Autor Wątek: Jak policja walczy ze złodziejami rowerów  (Przeczytany 8796 razy)

Offline Mężczyzna krzychs4

• Miasto: Olsztyn
  • Na forum od: 15.01.2010
    • http://picasaweb.google.fr/home?rls=ig&hl=fr&tab=wq
Miałem na myśli U-lock, by wyglądał na taki z wyższej półki. ;)
    :o No, .... i nie załapałem :D

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Wszystko to pięknie, co gadacie, tylko że ten chłopak od crossa za 6k (kurna, który cross tyle kosztuje?! :o), to raczej mózg sobie powinien tym łańcuchem/ u-lockiem/ linką przypiąć, a nie rower ;D
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Kotu

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.01.2012
    • Koci blog rowerowy :)
Wszystko to pięknie, co gadacie, tylko że ten chłopak od crossa za 6k (kurna, który cross tyle kosztuje?! :o), to raczej mózg sobie powinien tym łańcuchem/ u-lockiem/ linką przypiąć, a nie rower ;D
Co prawda to fakt ;) ale z drugiej strony patrząc, ja kiedyś dałem się również w głupi sposób naciąć. Inna sprawa, że miałem wtedy 9 latek... Wyjeżdżałem pod górę wąskim wyjazdem z garaży koło bloku moich rodziców, a tu nagle naprzeciw mnie pojawia się dwóch "łebów" (niewiele starszych ode mnie) na rowerach. Oczywiście jeden z nich wjechał we mnie, i krzyczy że mu przekrzywiłem kierownicę, czy inną głupotę, i żebym mu to naprostował. Ja jak głupi nachyliłem się nad jego rowerem, a on w tym czasie wsiadł na mój i w długą. Próbowałem nawet ich gonić, ale to truchło na którym we mnie wjechał przy pierwszej zmianie biegu zrzuciło łańcuch, no i tyle było pogoni.
Straciłem wtedy piekne Retro-MTB Tetras Transalp, przywiezione przez mojego Padre ze sklepu przy fabryce rowerów Peugeot w Montbéliard. Był to co prawda jeden z tańszych modeli, gdzie mu do krossa za 6000 PLN ;) , ale w Polsce i tak był wtedy (1992-3?) rarytasem, zwłaszcza dla 9-cio latka.

Tak że czasami niestety człowiek zgłupieje, albo po prostu nie wyobraża sobie że ktoś może zrobić takie ku**wstwo, i daje się zaskoczyć :/

Aha, policja oczywiście spisała protokół, a po miesiącu przyszło umorzenie postępowania :/

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum