Autor Wątek: Trans Am Bike Race 2018  (Przeczytany 70189 razy)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Odp: Trans Am Bike Race 2018
« 9 Cze 2018, 11:49 »
Wybrać się na jakiś maraton kiedy trzeba siedzieć przed ekranem i śledzić TABR  :o
Strasznie nieodpowiedzialne!

Offline Mężczyzna rattus norvegicus

• Po co mi fatbike? Dowolny rower i ja to fatbike ;)
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 19.02.2018
« 9 Cze 2018, 15:45 »
Z polowania wracają Rosjanie, ciągnąc za sobą niedźwiedzia. Zauważa ich Amerykanin i wskazując na misia pyta:
- Grizli?
- Niet, strelali!

Tak, Michale, to suchar z długą brodą  :P

A tymczasem Marzena już jedzie, a Alaina i Genevieve jeszcze śpią...

RDK

• Gość
« 9 Cze 2018, 16:18 »
rattus norvegicus, to jest wręcz idealny przykład suchara :D Bo często słyszy się różnego rodzaju mniej lub jeszcze mniej śmieszne żarty, ale jako świeżynki, nie miały czasu wejść w tak długi obieg, by się zeschnąć :D

« 10 Cze 2018, 02:10 »
nowy rekord termiczny w serii pomiarowej, która sięga czasów wymordowania Indian w tym regionie.

Michał, błagam, napisz o tym na oficjalnym fb TABR, ale zrobiłoby się zamieszanie...  :lol:

« 10 Cze 2018, 14:52 »
Na fejsie u Marzeny cisza, na forum podrozerowerowe.info cisza, chyba trzeba iść na rower...  :lol:

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 10 Cze 2018, 16:34 »
Na fejsie u Marzeny cisza, na forum podrozerowerowe.info cisza, chyba trzeba iść na rower...  :lol:
Niektórzy dochodzą do siebie po łatwym MP na Pomorzu Zachodnim  ;D
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna Koszmar67

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 25.01.2018
« 10 Cze 2018, 18:07 »
Marzena ruszyła z Jackson. Wygląda na to, że jest ok.

« 10 Cze 2018, 20:52 »
Ciekawe, jak się będzie jechać Marcelowi w tym plastikowym pudełku zwanym rowerem.

Na szczęście na fb TABR nikt tych mydelniczek nie nazywa rowerami tylko "velomobile'ami". Dlatego tak bardzo kibicuję Andersonowi lub komukolwiek, kto je pokona. Jeśli wygrają - w przyszłym roku będzie ich więcej, za dwa lata jeszcze więcej... I TABR stanie się nudny jak flaki z olejem. No bo jak tu kibicować wyścigowi mydelniczek, w których nawet nie widać kierujących/pedałujących? Po co im robić zdjęcia, jak są podobne do siebie? Przez laminat nie widać emocji. Powinna być dla nich osobna kategoria. Taka dla "plastic dot watchers"  ;)

csx

• Gość
« 10 Cze 2018, 21:33 »
Jeśli wygrają - w przyszłym roku będzie ich więcej, za dwa lata jeszcze więcej... I TABR stanie się nudny jak flaki z olejem.
A mnie się podoba, że wystartowały i dobrze im idzie. Kibicuję im. Taki czarny koń.  :P Co do tego, kto wygra, to jeszcze dużo może się wydarzyć, zwłaszcza jak dojadą do Missouri, gdzie czekają ich bardzo strome podjazdy.
No i nie zamartwiałbym się, że zaraz będzie więcej velomobili, które dodatkowo będą tylko wygrywać. Ciągle najważniejszy jest tu człowiek.

Offline Kobieta magfa

• Miasto: Poznań, najlepsza dzielnica
  • Na forum od: 14.07.2009
« 10 Cze 2018, 22:02 »
Wytłumacznie tłukowi (mi :icon_redface:) kiedy Tanja śpi?!!? czy to zombi?  Marzena ma namiot to widzę namiot. U Tanji nocleg po 23h jazdy... o ile noclegi to zielone strzałeczki...Na tych zielonych strzałeczkach hamak rozwiesza/?
"Iwo [18:50]:   to się nazywa dorosłość
Księgowy [18:53]:   że się odechciewa?
yoshko [18:55]:   tak, masz wybór, i najprostsze jest nicnierobienie :)"

« 10 Cze 2018, 22:37 »
A mnie się podoba, że wystartowały i dobrze im idzie.

OK, niech startują, ale jak będzie ich w przyszłości więcej niż trzy, niech zrobią dla nich osobną kategorię. Tak jak dla rolkarzy na maratonie. Chyba, że rolkarze mają rywalizować z biegaczami - to przecież bez sensu...

csx

• Gość
« 10 Cze 2018, 23:31 »
OK, niech startują, ale jak będzie ich w przyszłości więcej niż trzy, niech zrobią dla nich osobną kategorię. Tak jak dla rolkarzy na maratonie. Chyba, że rolkarze mają rywalizować z biegaczami - to przecież bez sensu...
W TABR chyba jednak chodzi o to, że mamy dotrzeć o własnych siłach z jednego brzegu do drugiego. Możesz to zrobić hulajnogą, orbitrekiem albo rowerem. Być może na rolkach też.  ;) Jednych stać na spanie po hotelach, inni wiozą namiot. Może też osobna kategoria?
VM może się nie podobać ale MG na prawdę świetnie jedzie. Obserwowałeś wczoraj jak walczył z PA kto będzie pierwszy na najwyższej przełęczy? Przecież VM w takich warunkach nie powinien wygrać. Wszystko temu przeczy. A jednak MG był pierwszy. O dwie mile. Czy masz prawo odebrać takiemu zawodnikowi sukces?

« 10 Cze 2018, 23:43 »
W TABR chyba jednak chodzi o to, że mamy dotrzeć o własnych siłach z jednego brzegu do drugiego.

W maratonie biegowym też chodzi o to, żeby o własnych siłach dotrzeć od startu do mety. Czy w takim razie, powtarzam, dałbyś biegaczy i rolkarzy do jednej kategorii? Po prostu odpowiedz na tak postawione pytanie.

Ja nie mam nic do VM. Ale to jednak inna bajka niż tradycyjny rower.

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 10 Cze 2018, 23:48 »
Mnie by się podobała taka różnorodność konstrukcji. Niech każdy jedzie na czym chce. Wprowadziłbym tylko kategorie ze względu na ilość osób w pojeździe - jedno, dwu, trzy itd. osobowe.
Interesująca byłaby obserwacja ewolucji rowerów w kolejnych edycjach, bo na takiej trasie chyba nie ma jednej najlepszej recepty na sprzęt.

Offline Kobieta magfa

• Miasto: Poznań, najlepsza dzielnica
  • Na forum od: 14.07.2009
« 11 Cze 2018, 12:01 »
Zobacz na wykres prędkości w czasie. Wtedy śpi.

Dlatego też pytałam o sposób spania Tanji. .
Simone śpi  "równiej" (pierwszy raz krótko na początku, potem praktycznie zawsze równo i wykres podobniejszy do Marzeny,która konsekwentnie regeneruje się ok 7 h), u Tanji te wypłaszczenia na wykresie sięgają na moje oko 10 h. A początek taki, że Piękny Zachód łyknęłaby bez zmrużenia oka... no może mikrodrzemka.

A
"Iwo [18:50]:   to się nazywa dorosłość
Księgowy [18:53]:   że się odechciewa?
yoshko [18:55]:   tak, masz wybór, i najprostsze jest nicnierobienie :)"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum