Mi nie przeszkadza, tylko zastanawiam się po co ta spina, skoro i tak organizator TABR nie weźmie tych analiz pod uwagę.
Skoro uczestnicy maratonu zapoznali się z regulaminem i wystartowali w nim, to godzą się na start jak to określacie "mydelniczek".
Na początku maratonu między innymi Ty twierdziłeś, że mydelniczki nie mają szans, że niby za ciężkie, że przy bocznym wietrze i w górach nie poradzą sobie, a jak się okazało, że radzą sobie świetnie, to pojawiły się tu tezy, że powinno się zabronić startów zawodnikom na takich rowerach w tym maratonie.Czyli co? Jak przegrywają to mogą jechać, a jak jadą w przodzie i zostawili wszystkich daleko w tyle to już są beeee?
Co rzeczowego?Chcę tylko uświadomić, że te rzeczowe analizy już dawno przeprowadzili pierwsi twórcy takich rowerów i dlatego one postały, aby poprawić osiągi rowerów przy mniejszym wysiłku wkładanym przez rowerzystę. Tyle.
To chyba jakiś post z przyszłości, na razie jest wręcz odwrotnie
Chińczyki podłapią temat i za parę lat mydelniczki w dyskontach będą chodziły po 999,-
Kolejny wycof "meteorologiczny". Pogoda daje popalić.
#3241 on 03:29:53 PM (PDT) 06/14/18 (3 minutes ago) 1273 ft traveled at 5.6 mph#3240 on 03:27:18 PM (PDT) 06/14/18 (5 minutes ago) 718 ft traveled at 4.5 mph#3239 on 03:25:29 PM (PDT) 06/14/18 (7 minutes ago) 663 ft traveled at 2.4 mph#3238 on 03:22:21 PM (PDT) 06/14/18 (10 minutes ago) 44 ft traveled at 0.2 mph#3237 on 03:19:51 PM (PDT) 06/14/18 (13 minutes ago) 0.3 mi traveled at 6.3 mph#3236 on 03:17:21 PM (PDT) 06/14/18 (15 minutes ago) 0.3 mi traveled at 8.3 mph#3235 on 03:14:51 PM (PDT) 06/14/18 (18 minutes ago) 0.3 mi traveled at 7.6 mph#3234 on 03:12:22 PM (PDT) 06/14/18 (20 minutes ago) 0.3 mi traveled at 7.3 mph#3233 on 03:09:55 PM (PDT) 06/14/18 (23 minutes ago) 650 ft traveled at 2.9 mph#3232 on 03:07:22 PM (PDT) 06/14/18 (25 minutes ago) 0.3 mi traveled at 6.8 mph
Jakby Ci nie przeszkadzało to byś nie smęcił, więc pisz przynajmniej szczerze.
Tak naprawdę to tylko dlatego się te dyskusje tak rozwlekają - bo zawsze się do mnie musi przypiąć parę osób w Twoim stylu, które w życiu ultramaratonu nie przejechały, ale żeby się do mnie czepić i posmęcić zawsze są pierwsze
Nie wymyślaj bajek, nie pisałem, ze nie mają szans, tylko, że uważam, że na tak długim dystansie decydujący będzie człowiek, nie sprzęt. I w tym jak już napisałem się pomyliłem.
Rowery poziome na takich imprezach są traktowane grzecznościowo
...jeśli poziomek jest minimalna ilość i zajmują odległe miejsca to nikt nie przywiązywał wagi do równości rywalizacji i tego jak używany sprzęt ją może wypaczyć.
To nie są żadne rowery, skończymy z takimi bajkami.
CytujRowery poziome na takich imprezach są traktowane grzecznościowoDziękuję za oświecenie.Jak dobrze, że trzymam tyły, nie daj Bóg, jakby któryś z nas by się zbliżył do 1-szej 10.
Na zeszłorocznym MP byłeś drugi więc nie bujaj o grzaniu tyłów
Cicho, bo nową kategorię wymyślą.
Cytat: RS w 14 Cze 2018, 20:43 Po co komu oddzielne klasyfikacje w takim "nibywyścigu"?Bardzo brzydko z twojej strony, bardzo brzydko. To nie jest żaden "nibywyścig" , a Wilk napisał czym on jest dla wielu osób.
Po co komu oddzielne klasyfikacje w takim "nibywyścigu"?
... nikt tego zjawiska nie analizował w jakikolwiek sposób, bo nie było takiej potrzeby, jeśli poziomek jest minimalna ilość i zajmują odległe miejsca to nikt nie przywiązywał wagi do równości rywalizacji i tego jak używany sprzęt ją może wypaczyć...
Cytat: Bitels w 15 Cze 2018, 01:21To ma jeszcze skrzydła, więc nie jest rowerem mydelniczki mają jeszcze obudowę, więc nie są rowerami
To ma jeszcze skrzydła, więc nie jest rowerem
Dajcie jakieś info o Kocie. Jak się czuje, czy się jej podoba Ameryka, na co narzeka? Wciąż tylko kilometry, średnie i szanse na utrzymanie 200km/dzień, a to trochę mało.Chyba, że przegapiłem gdzieś to, że ona sobie tego nie życzy.
Cytat: 4gotten w 2 Cze 2018, 15:49Jeśli ktoś wie jak tym jechać to ci na "pionowcach" nie mają szans Nie powiedziałbym.Im dłuższa trasa tym mniejsze znaczenie ma rodzaj roweru, np. na RAAM rekord solo jest sporo lepszy na poziomym rowerze. Nie dlatego, że taki rower jest szybszy lub wolniejszy, ale że ludzie na nich jadący byli mocniejsi.A jak każdy sprzęt cygaro ma swoje zalety i wady. Na pewno na prostych (jakich jest wiele na tym wyścigu) zysk na aerodynamice będzie bardzo znaczący. Ale w górach już przegrywa z pionowym sprzętem. Natomiast najbardziej mnie zastanawia jak na takim sprzęcie jedzie się na silnym bocznym wietrze, przy tak wielkiej powierzchni bocznej to może być masakra. A jak już pisałem z mocnymi wiatrami na tej trasie trzeba się liczyć. Też jazda na dużych upałach w takiej puszce to musi być przyjemne doznanie, do zrobienia jajecznicy kuchenka może być zbędna . Tutaj fotka ze startu:
Jeśli ktoś wie jak tym jechać to ci na "pionowcach" nie mają szans
No właśnie plisssssss Z tego co kojarzę, ma konto na twarzoksiążce...Jakieś fotki, komentarze, wrażenia...Prosię
Cytat: sierra w 15 Cze 2018, 08:27No właśnie plisssssss Z tego co kojarzę, ma konto na twarzoksiążce...Jakieś fotki, komentarze, wrażenia...ProsięCytat: RS w 15 Cze 2018, 08:10Dajcie jakieś info o Kocie. Jak się czuje, czy się jej podoba Ameryka, na co narzeka? Wciąż tylko kilometry, średnie i szanse na utrzymanie 200km/dzień, a to trochę mało.Chyba, że przegapiłem gdzieś to, że ona sobie tego nie życzy.Rany, chłopaki, wejdżcie na fejsa i nie miauczcie tutaj Marzena wrzuca posty w miarę regularnie, są świetne bo zarówno zdjecia jak i filmiki pokazują to co teraz się u niej dzieje. Jest krew i pot, warto śledzić. Dodatkowo pod każdym postem rozwijają się ciekawe rozmowy, wczoraj np (wczoraj czy mi się dni pomyliły?) jeden z zawodników, który się wycofał, napisał jej niesamowicie motywujący komentarz dołączając sporo praktycznych wskazówek jak radzić sobie w trudnych suchych warunkach. Tego się nie da przekopoiować na forum, no chyba że ktoś bedzie na tyle cierpliwy i zdesperowany żeby się w to bawić. Ja sprawdzam codziennie co słychac u Kota, bezposrednio u niej na profilu. I trzymam za nią kciuki bo jest niesamowita. Dla mnie juz wygrala!