Autor Wątek: Trans Am Bike Race 2018  (Przeczytany 70131 razy)

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Odp: Trans Am Bike Race 2018
« 15 Cze 2018, 10:00 »
Sądzisz, ze gdybym miał konto (tak by the way: once upon a time -miałem) na fb, to bym tu "miauczał" (cytując)?
Nic nie sądzę, nie analizuję postów. Nie masz fejsa to załóż sobie profil, będziesz na bieżąco. Simple as that ;)
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 15 Cze 2018, 10:10 »
Hindiana - posty Kota są widoczne tylko dla jej znajomych.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna cyniczny

• Miasto: Piaseczno
  • Na forum od: 26.11.2012
    • Wycieczki rowerowe bliższe i dalsze
« 15 Cze 2018, 10:16 »
W wątku Indian Pacific Wheel Race 2018 DiDżej robił świetną robotę i wklejał posty Ricardo z FB .
Pytanie tylko czy Kot by sobie tego życzyła?
Ja bardzo chętnie bym poczytał.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 15 Cze 2018, 10:18 »
Pytanie tylko czy Kot by sobie tego życzyła?

Tak, pytałem ją o to jeszcze przed startem, można kopiować na forum.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 15 Cze 2018, 10:19 »
Hindiana - posty Kota są widoczne tylko dla jej znajomych.
W takim układzie wklejanie ich na forum i tak wymagaloby jej pozwolenia. Miło wrócić, chyba mi brakowało tych dyskusji :)
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna lordChaos

• Miasto: skierniewice
  • Na forum od: 10.12.2017
« 15 Cze 2018, 10:21 »
No, to miło by było, jakby ktoś wrzucał... Skoro Olo mówi, że nie miała nic przeciwko temu...

Offline Mężczyzna Alois Lerche

• Miasto: Orzesze
  • Na forum od: 25.11.2015
« 15 Cze 2018, 10:24 »
Jestem zwolennikiem wolności wyboru sprzętu, oraz wolności formułowania treści regulaminów zawodów przez ich organizatorów.
Powyższa dyskusja bardzo mi się podoba i motywuje mnie do ponownej próby skosztowania jak to się jedzie na rowerze poziomym i ewentualnym rozejrzeniem się za ciekawym sprzętem o dobrej konstrukcji i współczynniku oporu powietrza, co zresztą jest chyba dość naturalne i przy kupnie  każdy szuka najlepszego.

ps. Z uwagi na fakt odbierania prawa do zabierania głosu a przynajmniej umniejszania jego wagi osobom które mają mniejsze osiągnięcia w ultramaratonach nadmieniam że na ostatnim Maratonie Podróżnika by obejrzeć wynik tego kwestionującego muszę z satysfakcją zresztą oglądać tabelę w części poniżej mojego nazwiska ;)

Offline Kobieta starszapani

• Miasto: wioska na końcu świata
  • Na forum od: 30.03.2015
« 15 Cze 2018, 10:36 »
U Marzeny strasznie mocno wieje.

"W nieznane wejdź, Odważnym bądź, Za tajemnicą idź...." JW

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 15 Cze 2018, 10:38 »
U Marzeny...
Wielkie dzięki. O to chodzi.

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 15 Cze 2018, 10:50 »
Jestem zwolennikiem wolności wyboru sprzętu, oraz wolności formułowania treści regulaminów zawodów przez ich organizatorów.
Powyższa dyskusja bardzo mi się podoba i motywuje mnie do ponownej próby skosztowania jak to się jedzie na rowerze poziomym i ewentualnym rozejrzeniem się za ciekawym sprzętem o dobrej konstrukcji i współczynniku oporu powietrza, co zresztą jest chyba dość naturalne i przy kupnie  każdy szuka najlepszego.

Powodzenia w poszukiwaniach i zakupie, może sprzęt będzie gotowy na przyszłoroczny MP?
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 15 Cze 2018, 10:52 »
B. dziękuję, starszap. :)

/Jak się mawiało: "Niech Ci B. w dz. wynagrodzi!/
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 15 Cze 2018, 10:57 »
Po pierwsze. Nie smęcę, więc wyrażaj się odpowiednio. Jak miałeś wątpliwości, czy poziomki dadzą radę na tej trasie to według Ciebie start takich rowerów był ok, ale jak wypruły do przodu to już nie jest ok, więc to Ty pisz szczerze.

Czytam to i czytam i zastanawiam się, czy organizator TABR przeczyta kiedykolwiek to co tu piszecie i czy wprowadzi zmiany w regulaminie, jakie proponujecie.
Pewnie nie.
To po jaką cholerę to wszystko roztrząsać?

Tekst wyżej o którym pisałem to jest klasyczne smęcenie. Nic nie wnosi do dyskusji, próba moralizowania innych w stylu "po co tu nawijacie", próba pouczania innych jak mają pisać.

Typowy Twój tekst. Gdybym nie miał rodziny, chorej kobiety, ciężkiej fizycznej pracy to bym jeździł w każdym maratonie w Polsce. Jak sam wiesz nie jestem niedzielnym rowerzystą. 2 razy przejechałem KMT, raz zrobiłem 400km na trekingu na raz i jeszcze parę innych dłuższych dystansów, więc nie wyskakuj  z takimi tekstami.
I obiecuję, że w następnym roku pojadę w Maratonie Podróżnika, żebyś nie próbował mi więcej wytykać, że nie przejechałem ultramaratonu. A że jak piszesz ludzie czasem się Ciebie czepiają wynika ze sposobu w jaki tu piszesz, więc się nie dziw, że tak jest.

Gdyby babcia miała wąsy...
Napisałem zwyczajnie prawdę - że nie jechałeś nigdy ultramaratonu, a bierzesz się do oceniania ich realiów, co uważam za pisanie na tematy o których się nie ma pojęcia. A dlaczego nie jeździsz tych imprez - to już Twój problem i dla tej dyskusji nie ma żadnego znaczenia.

Rowery poziome na takich imprezach są traktowane grzecznościowo
A gdzie to jest zapisane?

To nie jest nigdzie zapisane. Trzeba właśnie jeździć na takie imprezy, znać ich pewne niepisane realia, znać środowisko i jeżdżących ludzi, znać ludzi z czołówki i ich podejście do spraw dotyczących rywalizacji - by zdawać sobie z takich realiów, a nie teoretyzować na podstawie regulaminów, które w takich imprezach są wielokrotnie naginane.

Jestem na 100% pewien , że pierwszy większy ultramaraton w Polsce, gdzie poziomka wygrałaby lub była w samej czołówce - natychmiast doprowadziłby do zmiany takich źle napisanych regulaminów i burzy w tym środowisku. Ale jak nie wpływa to w żaden sposób na rywalizację, jak najlepszy z poziomkowiczów Pająk dojeżdża na BBT koło 80 miejsca - to ludziom ze środowiska to zupełnie wisi, mnóstwo z tych co jechało nawet sobie z tego nie zdaje sprawy, że była tam poziomka. I tak samo organizatorzy takich imprez nie zdają sobie sprawy, że taka sytuacja może wystąpić, szczególnie w Polsce, gdzie dostęp do sprzętów za taką kasę jest znikomy.

Skoro to margines to po co się tym przejmować i robić z tego wielkie halo?
A jak przypuszczasz? Jak można takie teksty pisać w kontekście tego wątku? Tu właśnie wystąpiła po raz pierwszy taka skrajna sytuacja, że rodzaj używanego sprzętu wypaczył całkowicie rywalizację.

Dlatego o tym rozmawiamy i dlatego o tym toczy się ta dyskusja. Jakby te osoby na HPV dojechały na 20 miejscu to by dalej nikt nie zajmował się tym czy i ile dają te puszki. Takie błędy regulaminowe są popełnianie na  wielu amatorskich imprezach, bo dopiero po fakcie orientują się organizatorzy jak taka sytuacja może wypaczyć wyniki. W bardziej profesjonalnych imprezach już takich gaf organizatorzy nie strzelają, tam z góry wiedzą, że nie wolno robić jednej klasyfikacji dla tak różnych sprzętów, np. na RAAM są oddzielne klasyfikacje dla rowerów, poziomek i HPV. Tak samo Mike Hall, który dobrze znał realia tego sportu nie popełnił tego błędu i zaznaczył, że takie rowery nie będą klasyfikowane w TCR, bo wypaczyłoby to uczciwość rywalizacji.

Rany, chłopaki, wejdżcie na fejsa i nie miauczcie tutaj :D Marzena wrzuca posty w miarę regularnie, są świetne bo zarówno zdjecia jak i filmiki pokazują to co teraz się u niej dzieje. Jest krew i pot, warto śledzić. Dodatkowo pod każdym postem rozwijają się ciekawe rozmowy, wczoraj np (wczoraj czy mi się dni pomyliły?) jeden z zawodników, który się wycofał, napisał jej niesamowicie motywujący komentarz dołączając sporo praktycznych wskazówek jak radzić sobie w trudnych suchych warunkach. Tego się nie da przekopoiować na forum, no chyba że ktoś bedzie na tyle cierpliwy i zdesperowany żeby się w to bawić. Ja sprawdzam codziennie co słychac u Kota, bezposrednio u niej na profilu. I trzymam za nią kciuki bo jest niesamowita. Dla mnie juz wygrala!

Za mało masz podzielną uwagę :P
Można jednocześnie wspierać Kota i wyjaśniać teoretykom arcana sprawiedliwej rywalizacji na ultramaratonach. To ja przecież tu wrzucam regularne podsumowania i analizy tego jak sobie radzi Marzena. Kto przeczytał analizę z wczoraj - ten wiedział, że tego dnia na  trasie można się będzie spodziewać takich własnie problemów z wiatrem ;)
« Ostatnia zmiana: 15 Cze 2018, 11:05 Wilk »

Offline Mężczyzna Ricardo

• Na forum od: 25.05.2011
« 15 Cze 2018, 11:11 »
Kolejny wycof "meteorologiczny". Pogoda daje popalić.
To chyba nie był wyścig dla niego, koleś miał średnią ledwo 89mil / dzień. Gdyby był zdeterminowany by ukończyć TransAm to zakup jakiś dodatkowych ciepłych ubrań nie jest problemem, więc chyba zrzuca winę na "złą" pogodę zamiast w swoim nieprzygotowaniu upatrywać sedna problemu. Bardziej szukał pretekstu by się wycofać. Deszcz i śnieg w Yellowstone podczas TABR nie powinien być zaskoczeniem dla nikogo kto w ramach przygotowań poświęcił trochę czasu by przeczytać jakąkolwiek relację z ubiegłego roku.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 15 Cze 2018, 11:23 »
ps. Z uwagi na fakt odbierania prawa do zabierania głosu a przynajmniej umniejszania jego wagi osobom które mają mniejsze osiągnięcia w ultramaratonach nadmieniam że na ostatnim Maratonie Podróżnika by obejrzeć wynik tego kwestionującego muszę z satysfakcją zresztą oglądać tabelę w części poniżej mojego nazwiska ;)
Ja chyba muszę się tej tabeli przyjrzeć uważnie, bo coś mi najwyraźniej umyka.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna sombra

• Lubię ciszę... więc kręcę głównie nocą.
  • Miasto: Skierniewice
  • Na forum od: 04.11.2016
    • blog
« 15 Cze 2018, 11:35 »
To ma jeszcze skrzydła, więc nie jest rowerem :)
mydelniczki mają jeszcze obudowę, więc nie są rowerami :)
świete słowa. Amen
Zaiste prawda.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum