Autor Wątek: Trans Am Bike Race 2018  (Przeczytany 70120 razy)

Offline Kobieta magfa

• Miasto: Poznań, najlepsza dzielnica
  • Na forum od: 14.07.2009
Odp: Trans Am Bike Race 2018
« 26 Cze 2018, 15:46 »
Nie wymyslajcie jakichs niestworzonych rzeczy.  Takie miala Marzena zalozenia ze śpi we wlasnym zakresie, hotele jak jest taka potrzeba, a nie dla wygody.  I na to miala obliczony budżet, jak ja znam to z dużą górką. To ze czasem zmeczona cos wspomni w tym guście to nie znaczy że się jej skończyły pieniądze.

Uuuu- a ciebie miało już wywiać do Norwegii czy cuś?

Co rusz któryś z uczestników TABRu ogłasza na fejsie zbiórkę, to ja też mogę zachęcać MS do ciągnięcia do końca wizją full wypasu w Yorktown... Ale więcej się nie odezwę - w temacie wyjaśniłam intencje i tyle. Marzena wie już, że jakby co, to może.

"Iwo [18:50]:   to się nazywa dorosłość
Księgowy [18:53]:   że się odechciewa?
yoshko [18:55]:   tak, masz wybór, i najprostsze jest nicnierobienie :)"

Bitels

• Gość
« 26 Cze 2018, 19:34 »
Miałem tu nie pisać, ale nie o mnie chodzi.

Marzena zgodziła się na zorganizowanie zbiórki kasy dla niej.
Pisze, że hotel to zbędny luksus, ale porządne jedzenie by się przydało.
Tak więc wszyscy, którzy chcą wspomóc kasą Marzenę, proszę o kontakt na PW do mnie. Podam dane do przelewu.

Offline Mężczyzna Koszmar67

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 25.01.2018
« 26 Cze 2018, 20:42 »
Nie mógłbym spokojnie spać z myślą, że Marzena może przerwać wyścig z powodu braku $.

Online Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 26 Cze 2018, 22:29 »
24 dni za Marzena, przejechane 4850km, na mete juz ponizej 2000km  ;). Ostatniej doby 180km, więc juz deczko Marzena odzyla, nad 200km dziennie przewaga stopniala do 50km. Przekroczona Missisipi, nowy stan - Illinois, no i koniec morderczych gorek - wiec jest szansa na dłuższe przebiegi w najblizszych dniach, ale to zależy ile sil jeszcze zostało - bo to strasznie długi wyścig. 
Nie wymyslajcie jakichs niestworzonych rzeczy.  Takie miala Marzena zalozenia ze śpi we wlasnym zakresie, hotele jak jest taka potrzeba, a nie dla wygody.  I na to miala obliczony budżet, jak ja znam to z dużą górką. To ze czasem zmeczona cos wspomni w tym guście to nie znaczy że się jej skończyły pieniądze.

Uuuu- a ciebie miało już wywiać do Norwegii czy cuś?
Do Norwegii na wyscig to jade za miesiąc, na razie jestem na wyprawie. Ale za to pogodę mam typowo norweska, w dwa dni 470km z czego większość w deszczu. Lekko nie jest, takie atrakcje jak rozbijanie namiotu w deszczu czy zakladanie mokrych ciuchow rano, czy temperatury poniżej 10 stopni z dezzczem. Ma się to szczęście do pogody, ale będzie dobry trening psychiki przed Nordkappem  :P

Offline Kobieta magfa

« 26 Cze 2018, 22:49 »
Doczytałalam wątek o Nordcapie. I szkoda, że będę już na Bałkanach... choć wcale nie 😎 wolę sama jeździć niż kibicować 😛

Offline Kobieta marg

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.01.2012
    • BIKE'OWO
« 26 Cze 2018, 23:17 »
a u Kota mokro:

bikeowo, czyli moje podróżowanie

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 27 Cze 2018, 08:08 »
( Spojler:

Łatoś.. /.../

Potwierdzenie odbioru. :) )
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Kobieta magfa

« 27 Cze 2018, 18:47 »
 Jak to mówi Wilk: to musi boleć  ;)

Tim Miller‎
do
 Trans Am Bike Race
2 godz. ·

After hanging with Simone Bailey and Keith Rahn last night on the Blue Ridge Parkway, I have learned to appreciate the depth of how difficult this race truly is. Both had shifting problems prior to Vesuvius. Simone took her shoes off and walked up a portion of the Vesuvius climb as it was too steep for the remaining gears she had-2. Keith had to baby his bike up the climb hoping not to snap his chain. This was all in the dark, at night after they had put in huge mileage during the day. Once up on the Parkway there was a stiff wind and at times extremely foggy. Lucky the fog cleared for the most part but they continued at an amazing pace. Now 1am. It was the fog, wind, Parkway and deer. And a full moon too. So beautiful. A ride they won’t forget until they do it again. All my respect, amazing. You have to see the riders in person to appreciate what they are doing.

Offline Kobieta marg

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.01.2012
    • BIKE'OWO
« 27 Cze 2018, 19:03 »
odc pt "Marzena i burze"

bikeowo, czyli moje podróżowanie

Offline Mężczyzna marpiech

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.01.2018
« 27 Cze 2018, 19:34 »
Czyta się takie relacje jak listy wujka Matta z podróży z Fraglesów. Coś genialnego

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 27 Cze 2018, 19:49 »
No to do dzieła!
Zafundujmy Marzenie odpowiednią ilość kalorii.
Niech jej się trochę przyjemniej jedzie.

Offline Mężczyzna Koszmar67

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 25.01.2018
« 27 Cze 2018, 20:59 »
My już. Kto szybko daje, ten dwa razy daje :) Jeżeli ktoś się jeszcze nie zdecydował a chce pomóc Marzenie, Bitels prześle mu nr konta Marzeny.

Online Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 27 Cze 2018, 21:47 »
Dziś okrągłe liczby - 25 dni jazdy oraz przekroczone 5000km! W sumie Marzena ujechala 5020km, z czego ostatniego dnia 170km, przewaga nad 200km na dzień stopniala do ledwie 20km - i wszystko wskazuje na to że nic z tego nie będzie, bo skoro na w miarę łatwym terenie nie daje rady to i nie ma co liczyć ze w gorach będzie to możliwe, za bardzo oslabla Marzena na tym etapie wyścigu. A jeszcze dużo przed nią, więc lepiej spokojnie jechać na ukonczenie trasy.

Dzisiaj wjazd do przedostatniego stanu - Kentucky, taki można powiedzieć amerykański trzeci swiat, jakies wioski pelne narkomanów i bezrobotnych po upadku kopalni węgla. To tutaj było najwięcej ataków psow, o poziomie tego stanu najlepiej opowie fakt że w jednym z jego miasteczek oficjalnie wybrano psa na burmistrza - i to jeszcze pitbulla  :P

Offline Mężczyzna Ricardo

• Na forum od: 25.05.2011
« 28 Cze 2018, 09:08 »
Marzena chyba niebawem pobije mój rekord ilości noclegów spędzonych na pocztach, a może już to zrobiła ?
Dziś US Post w Whitesville.

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 28 Cze 2018, 09:12 »
Wygląda na to, że poczty to taka polska specjalność. Na początku Marzena omijała poczty. Musiała się przekonać do tego typu noclegów.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 49%]

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum