Oczywiście miesiączkę można blokować. Tak jak można jeździć na amfetaminie, sterydach, blokerach ... wszystko dla lepszego wyniku można zrobić ...
Cytat: ślimacWracając do Marzeny[...] Panowie, czy to już nie jest przesada?PABLO
Wracając do Marzeny[...]
Rozumiem, że z niejasnych powodów, nie wolno polemizować z tezą o jednakowej wydolności kobiet i mężczyzn. Wyraźna różnica jest jednak zbyt zauważalna w każdej dyscyplinie sportu zawodowego. Amatorskiego kolarstwa nie ma sensu brać pod uwagę, bo na pewno wytrenowana kobieta na dobrym sprzęcie objedzie słabszych facetów. Jednak na poziomie zawodowym - gdy nakłady na treningi i technologie są porównywalne - nie jest to już możliwe.
Kiedyś był ciekawy wątek o tym, że faceci muszą rywalizować, porównywać, pokazywać że są lepsi od innych. Podobno to zasługa testosteronu.Dziewuchy na szczęście tego nie muszą
Cytat: m.arek w 23 Lip 2018, 21:39Kiedyś był ciekawy wątek o tym, że faceci muszą rywalizować, porównywać, pokazywać że są lepsi od innych. Podobno to zasługa testosteronu.Dziewuchy na szczęście tego nie muszą To jest również popularny mit.Mam trochę doświadczeń w jeżdżeniu z dziewczynami i napinka wśród nich niczym nie ustępuje tej męskiej. Obłęd w oczach jest ponadpłciowy
Wręcz powiedziałabym, że zdecydowana ilość facetów w rywalizacji ma więcej klasy niż kobiety.Kobiety to istoty emocjonalnie niestabilne,(...)Bywają zwyczajnie zazdrosne i złośliwe(...)
tematem tabu jest blokowanie miesiączki na czas imprezy
co Ty z tą miesiączką, czlowieku:D Kto chce moze ją sobie zablokować kto nie chce nie musi. O czym tu dyskutować. Dostępna i legalna sprawa.
Zatem w temacie dozwolonym : skąd te 10% ? Czy płyną z porównania czasów na jednakowych olimpijskich trasach ( na przykład ) lub chociażby w BBT ?
Wręcz powiedziałabym, że zdecydowana ilość facetów w rywalizacji ma więcej klasy niż kobiety.Kobiety to istoty emocjonalnie niestabilne, chociażby ze względu na zwykłą fizjologię Bywają zwyczajnie zazdrosne i złośliwe, słodko grają by wyczuć przeciwnika ( zwłaszcza przeciwniczkę! ). A w środku się tworzy straszne ciśnienie
W istocie płeć nie ma w mojej ocenie aż tak dużego znaczenia, jak to czym się w życiu kierujemy i jakie mamy priorytety. Czy chcemy być najlepsi, czy po prostu robimy coś dla siebie, pokonując swoje słabości, ulepszając stopniowo swoje wyniki.
Cytat: martwawiewiórka w 24 Lip 2018, 09:48co Ty z tą miesiączką, czlowieku:D Kto chce moze ją sobie zablokować kto nie chce nie musi. O czym tu dyskutować. Dostępna i legalna sprawa.Dokładnie. I nie każdej kobiecie to przeszkadza
Cytat: Hipek w 24 Lip 2018, 09:50tylko sprowadzenie dyskusji na czyjąś prywatność. Nie sprowadzałem nigdy żadnej dyskusji na czyjąś prywatność Moje zainteresowanie waszymi prywatnościami jest zerowe.
tylko sprowadzenie dyskusji na czyjąś prywatność.
Takie są mniej więcej dane w literaturze i po rekordach widać, że są to dane prawidłowe.