Autor Wątek: Bałkany + Grecja (Ostrava - Ateny), wiosna-lato 2018  (Przeczytany 909 razy)

Offline michael44

• Miasto:
  • Na forum od: 21.01.2018
Cześć,

Mam darmowy bilet na dowolny lot greckimi liniami Aegean, a że nie byłem jeszcze z rowerem na Bałkanach, to pomyślałem o takiej trasie jak w temacie :).

Początek gdzieś na granicy polsko-czeskiej, potem przez Czechy, Węgry, Serbia i dalej Bośnia, Czarnogóra i Albania albo Kosowo i Macedonia. W obu wariantach wychodzi około 2 tys. km, więc zakładam wstępnie 3 tygodnie jazdy.

Jeżdżę rowerem elektrycznym, ale nie nastawiam się raczej na więcej niż 100 km dziennie. Noclegi w tanich kwaterach, hostelach itp. ewentualnie w namiocie na campingach lub u lokalsów w ogródku :).

Nastawienie bardziej turystyczne niż sportowe, po drodze chciałbym trochę pozwiedzać. Jeśli nie da się utrzymać tempa, to jak najbardziej wchodzi w grę wspomaganie kolejowe i inne.

Termin: bilet mam ważny do października, ale preferuję maj/czerwiec, aby uniknąć upałów i szczytu sezonu nad Adriatykiem.

Czy ktoś chciałby dołączyć na całej trasie albo na jakiejś części?

Kilka słów o sobie: dla starych młody, a dla młodych stary (30), lubię wypić piwko a nawet dwa, moje zainteresowania to dyskoteki, dziewczyny i siłownia, ale nauka też mnie kręci! A tak poważniej, to staram się podchodzić do wszystkiego na luzie i bez spinki, więc na pewno się dogadamy :).

Offline Mężczyzna zoro27

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 12.05.2014
I niestety ale nie pojedziesz na wyprawe  , chyba ze zmienisz rower.
Elektryki nie mogą byc przewozone w samolocie

Offline michael44

• Miasto:
  • Na forum od: 21.01.2018
Spokojnie, dla chcącego nic trudnego :). Po prostu wyślę z Aten baterię pocztą/kurierem do Polski. Sam rower z silnikiem elektrycznym jak najbardziej może lecieć.

Offline Mężczyzna daro73

• Miasto: Warszawa Bielany
  • Na forum od: 09.02.2017
Rower elektryczny... a co to takiego :o

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy