Autor Wątek: IV Kórnicki Maraton Turystyczny 3-5 sierpnia 2018  (Przeczytany 14886 razy)

Offline Mężczyzna 365

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 27.02.2018
No i nie udało się dojechać. A tak chciałem...
Życzę miłej zabawy i spokojnej drogi na 300 i 500.
Paweł.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Spoko, jutro też specjalnie się nie ruszamy z miejsca :P
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Kobieta Agnieszka

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 11.04.2013
To ja zacznę...
Łubu dubu, łubu dubu...

Dziękuję za kolejny fajny maraton. Punkty były idealne. Zawsze na innych maratonach razie mnie nieład na puntkach, a tutaj obsługa wszystko ładnie ogarniała. Wielkie brawa.

Z pomysłów na przyszły rok - może uda się na numerze startowym dokleić jakis odblask? Skoro numer jest na plecach, to idealnie by sie zgrało.

Liczone od: maj 2013

• Użytkownik forum
Cieszę się, że wszystko wyszło dobrze. Trasa jak trasa, lubuskie jeńców nie bierze ;D

Kto jechał czysta, miał zamiast straszonej przeze mnie sfrezowanej drogi... świeżutki asfalt. Więc żadnych wymówek, idę zaraz paczeć, jakie tam czasy na stravie wykręciliście ;D

Punkty to osobna sprawa, bo w przypadku KMT mam zwykle co roku innych wykonawców (bo trasa jest inna). W tym roku wyjątkowo jednak załapała się ponownie Osieczna, gdzie, mimo ciepła mam nadzieję było równie dobrze jak dwa lata temu.

Co do numerów: słuszna uwaga. Postaram się. Były też głosy dotyczące przyszłorocznej edycji. Dodatkowego bonusy w postaci koszulki albo czapeczki. Co Wy na to?
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Bitels

• Gość
I ja bardzo dziękuję Kórnickiemu Bractwu Rowerowemu za możliwość startu w maratonie, paniom z obsługi za makaron i kawę, za posiłki na punktach żywieniowych.
Pierwszy mój KMT na szosie. Nic nie boli, dupa też ma się dobrze :)
I chociaż 3 lokalizatory nie działały, to i tak się cieszę.
Bitels invisible mode :)

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
KBR! Jak zwykle stanęliście na wysokości zadania. A ten poziom cały czas rośnie w górę! Brawo, tak trzymać. Niestety nie udało mi się tym razem ukończyć maratonu, ale cóż - nie ma tego złego - przynajmniej więcej czasu spędziłem w bazie z innymi uczestnikami i organizatorami imprezy :)
Co do koszulki/czapeczki na V KMT - czemu nie?

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

• Użytkownik forum
Rado, daj znać, co z ręką. W sumie - patrząc na siebie - nie wiem, czego Ci życzyć. Wbrew pozorom chyba lepiej złamać.

Absurdalny Eli

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
Rado, daj znać, co z ręką.
Idę dziś do lekarza. Zobaczymy :)

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

csx

• Gość
I ja dziękuję za super imprezę. Organizacja na medal. Jeśli chodzi o trasę to szczególnie podobał mi się cały etap za  ostatnim punktem w Osiecznej. Niby kojarzyłem,że w okolicach Dolska teren jest dosyć pofałdowany, jak na nasze wielkopolskie warunki. Zdziwiło mnie, że te pagórkowate tereny są tak rozległe.

To gdzie jedziemy w przyszłym roku?  ;)

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Cieszę się, że wszystko wyszło dobrze. Trasa jak trasa, lubuskie jeńców nie bierze ;D

Co do numerów: słuszna uwaga. Postaram się. Były też głosy dotyczące przyszłorocznej edycji. Dodatkowego bonusy w postaci koszulki albo czapeczki. Co Wy na to?

Bruki były spoko, chociaż ich nienawidzę. Przez trzy lata mojego zesłania w BEL nie przejechałem tyle po kostce co w ten weekend. Dodały smaczku trasie, ale gdyby było to wcześniej ogłoszone to pewnie założyłbym szersze opony. Chociaż na "te bruki" to i tak byłoby pewnie za mało.
Osobiście wolałbym tylko numer na rower. Po pierwsze nie trzeba dziurawić koszulki, nie zostawią rdzawe ślady po agrafkach itp, a po drugie przy takich upałach jakie były pod numerem, na ciele i koszulce skondensował mi się jakiś lekki blob z "wypocin" zostawiając ślad na tkaninie. Jeśli można to na numerze możnaby również umieścić tel alarmowy, któy był wydawany na tych małych karteczkach. Ja swoją zapodziałem jeszcze w przededniu startu :P
Jeśli czapeczka to tylko superekstrahiper przewiewna. Najlepiej z takiego materiału jak na plecach koszulek zespołu Sanatorium.
Całość imprezy oceniam bardzo pozytywnie i za rok na pewno się pojawię, ale pewnie na dystansie sprinterskim ;) Małżonka chciałaby mnie towarzyszyć i poodkrywać uroki Kórnika i okolic.
Jeśli chodzi jeszcze o sprawy organizacyjne to wolałbym, żeby w pierwszej kolejności puszczać jednak startujących na dłuższym dystansie, a także aby wprowadzić kategorię SOLO. Osobiście lubię jeździć sam, własnym tempem i nie musiałbym się już spinać, żeby pokonać człowieka-dzika i jego paczkę, bo jechali w tej samej kategorii ;) Tak wiem, że to nie był wyścig, ale... :P
 Poza tym w przypadku traktowania KMT jako kwalifikacji do BBT ukończenie SOLO jest wymogiem jeśli ktoś chce jechać "Bałtyk" jako solista.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna szafar

• Miasto: Dobrodzień
  • Na forum od: 22.06.2015
Rewelacyjny maraton. Ocena celująca.
;

jark

• Gość
... ekstra weekend w EKSTRA Towarzystwie
dzięki serdecznie Wszystkim ... a moim współkręciciel(k)om w szczególności

... chce się wracać

j.

Offline Mężczyzna Marek_lbn

• Miasto: LUBLIN
  • Na forum od: 28.05.2013
Super impreza, super organizacja. Dziękujemy!!!

... ekstra weekend w EKSTRA Towarzystwie
dzięki serdecznie Wszystkim ... a moim współkręciciel(k)om w szczególności

... chce się wracać

j.

Jark, a Ty wracałeś na kołach? Chyba Ciebie mijaliśmy przed Grójcem.
Fuji Sportif 1,5 D, Accent Nordkapp.

Offline Mężczyzna Adamo

• Miasto: Szczebrzeszyn
  • Na forum od: 30.01.2016
To jeszcze ja powtórzę

Fajna impreza i dobra atmosfera na starcie i mecie, super organizacja i duże zaangażowanie sprawiły, że grono zadowolonych urosło o kolejnego uczestnika :)
Większość trasy pokonałem samotnie, spotykając od czasu do czasu takich samych samotników.
Obiadki u Małgorzatki - z miłą obsługą i schaboszczakiem oraz U Sosny z gulaszową pozwoliły na skupieniu się na zdobywaniu jedynie wody bo woda była zdecydowanie towarem pierwszej potrzeby!
Asfalty - różne, w większości wymagały skupienia, ciekawostką była dla mnie dosyć duża ilość bruków na drogach wojewódzkich - lokalsi mówili na to "ze spokojem"
Każdy maraton wnosi coś nowego w życie jego uczestników, umożliwia spotkania z takimi samymi jak my, rodzi nowe wspomnienia na przyszłość, powoduje nowe plany na przyszłość.

Dziękuję.

Offline Mężczyzna kryniu

• Miasto: Wlkp
  • Na forum od: 31.08.2014
Na tym maratonie czuło się , że uczestnik to podmiot a nie dostarczyciel kasy z wpisowego i przyczyna utrapień orgów. Brawo i niskie ukłony za takie podejście , to było słychać ,widać i czuć a to się ceni.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum