Autor Wątek: Czarny Marian z Kromoli  (Przeczytany 4936 razy)

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
Odp: Czarny Marian z Kromoli
« 2 Lut 2018, 00:48 »
Ha, no to pięknie strzeliłem! Nawet nie wiedziałem o Dziadziu Marinie.

Offline Mężczyzna boguś

• Miasto: Kalety
  • Na forum od: 05.01.2017
« 3 Lut 2018, 19:56 »
Człowieku nawet nie masz pojęcia jak Ci zazdroszę  :'(

Offline Mężczyzna Włod

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.04.2011
« 3 Lut 2018, 22:32 »
niebieski

:o :P :P :P
Ja tam lubię ten kolor, odstrasza muchy.

Mariobiker

• Gość
« 5 Lut 2018, 19:11 »
niebieski

:o :P :P :P
Ja tam lubię ten kolor, odstrasza muchy.

Muchy ??? dobre  ;D
Ja słyszałem wersję, że odstrasza złodziei  ;)

Offline Mężczyzna tomek

• Na forum od: 01.06.2014
« 5 Lut 2018, 19:59 »
A gdzie Wy te Mariny kupujecie?
Gdzie popadnie, czy jest jakiś dobry sklep z dobrymi cenami?

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 5 Lut 2018, 21:43 »

Na taką wersję kolorystyczną to każdy się połasi ;)

Offline Mężczyzna michuss

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 28.02.2014
« 6 Lut 2018, 09:59 »
Ja kupiłem tam, gdzie był kolor, który mi odpowiadał i odpowiedni rozmiar - padło na sklep "biker house" z Krakowa.

Dostałem niezły upust, komunikacja przez cały czas trwania transakcji na bardzo dobrym poziomie i tutaj wielki plus, bo po wcześniejszej wymianie maili zareagowali na moje gapiostwo, gdy wybrałem ramę XL podczas zakupu online (!). Rower dojechał w idealnym stanie. Jestem zadowolony.

Offline Mężczyzna Krakonos

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 16.03.2014
    • Życie w Namiocie
« 10 Lut 2018, 17:34 »
Czarny Marian dostał bagażnik oraz dwa bidony na widelcu (awesome) i pojechał dziś na dłuższą wycieczkę. To okazja do poczynienia kolejnych obserwacji.

1. Jeśli chodzi o prowadzenie, to ten rower przypomina bardziej MTB niż typowego Trekkinga. Jest dość nerwowy w prowadzeniu (może przez dość krótki mstek - 7cm) i nawet delikatne ruchy kierownicą pozwalają zmienić kierunek jazdy, co jest dość fajne na wertepach, natomiast na asfalcie trzeba pamiętać, że rower nie jedzie jak autobus. Ciekaw jestem jak kierownica będzie zachowywać się pod obciążeniem.

2. Trochę obawiałem się przesiadki na barana, ale w tej chwili mogę powiedzieć, że kocham tę kierownicę! Ręce układają się w bardzo naturalnej anatomicznie pozycji, a multum możliwości chwytu sprawia, że dłonie się nie męczą. Trochę bałem się o nadgarstki (sztywny wideł) ale o dziwo nie odczułem najmniejszego bólu (a po drodze miałem trochę asfaltu o jakości: jak po bombardowaniu). Dobrej jakości owijka oraz stalowy wideł pochłaniają większość drgań. Na kocich łbach jest trochę gorzej, ale i tak nie ma dramatu.
BTW. kiera jest lekko rozgięta na dole, ale nie jest to typowy "dirt drop", jak np. Salsa Woodchipper. Rozchylenie jest minimalne.

3. Siodełko WTB Volt Sport jest bardzo przyjemne. Po 75 km nie zarejestrowałem najmniejszych oznak bólu tyłka, co dobrze wróży na przyszłość. Rowek pośrodku i dwa "półdupki" podpierają pupkę w newralgicznych miejscach. Jest t0akie średniotwardomiękkie- mększe od siodła, które miałem w MTB ale też nie zapadam się w nie jakoś mocno. I nieźle tłumi drgania.

Ogólnie ciągle tylko chwalę i chwalę ten rower, ale co poradzić, że póki co wszytko mi się w nim podoba. Wiadomo, że nie będzie na drodze zrywny jak szosa, ani nie mozna na nim szaleć w terenie jak na MTB, ale też nie oczekiwałem tego od Marina FC. To taki wszędołaz, mocno kompromisowy, ale własnie taki miał być i szalenie przypadł mi do gustu

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum