...dzięki Unicode jest możliwe wyświetlanie symboli narodowych na mapach (w więcej niż jednej wersji).
Z tego co się zorientowałem to sprawa dotyczy m.in. Gpsmap 64, Edge 820, 1000, 1030, najnowszych Oregonów...
...trzeba się liczyć z tym, że tak już będzie w każdym nowym modelu. Do tego niestety prowadzi za wielki stopień monopolu na rynku
Czyli np. jadąc do Serbii czy na inne Bałkany trzeba na start położyć 90 zł.
tutaj znowu się z tobą nie zgodzę , gdyż masz w ustawieniach ,,auto'' i właśnie jest tak jak mówisz ,ale jeżeli pozmieniasz i ustawisz ,,własne'' i dostosujesz do swoich potrzeb . to nawet i 3km obszar bedzię wyświetlany dokładnie ,każda uliczka , nazwa , problem juz tylko stanowi szybkość załadowanej mapy , a tutaj problem w użądzeniu , czym starsze użądzenie tym wolniej wiadomo. a temat który poruszyłem jest pokrewny , bo co z tego że np. w e1030 nie można używać unicode jak on nie jest potrzebny. jeżeli tak to powiedz jaką bym miał kożyść z tej mapy unicode w moim e1030 i w czym była by lepsza.? bo szczegółowośc jest , i polskie znaki są , sory za pytania ale mnie temat zaciekawił.
Żeby mieć wersję non-unicode trzeba kupić subskrypcję (około 90 zł rocznie). Czyli np. jadąc do Serbii czy na inne Bałkany trzeba na start położyć 90 zł.
Niestety nie działa ta mapa na moim e1030, zainstalowała się na PC , i działa tylko na basecampie.
Cytat: lesiak82 w 4 Lut 2018, 22:59Niestety nie działa ta mapa na moim e1030, zainstalowała się na PC , i działa tylko na basecampie.Mapę lub jej część wgrywasz przez mapsursa. Dobrze wygląda w e1000, ale jest jedno ale, jest bez liter, jakichkolwiek. Symbole są. Porównywałem ją z mapą garmina jaką dostałem z azymutu i (Topo PL)niczym się nie różni na terenach PL. Nawet na swojej mam więcej szlaków.