Autor Wątek: Nowe Garminy i problemy z mapami z Unicode  (Przeczytany 12939 razy)

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Raczej tylko do garmina. A co dałoby instalowanie do basecampa?
Możliwość planowania tras, wgrywania tylko fragmentu mapy itd.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Waldic

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 23.01.2010
Najlepiej by było, żeby mapy zgrać na kartę SD i żeby nie było problemu z korzystaniem z nich na urządzeniu.
Musisz ściągnąć z tej strony plik oznaczony "garmin". Rozpakować zipa i tam będziesz miał instrukcję instalacji w pliku readme. Google translator dobrze sobie radzi z tym niemieckim tekstem.

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
No to proszę (tylko Garmin):

1) Wchodzisz na http:// http://garmin.opentopomap.org  i wybierasz sobie mapę. Klikasz w wybraną mapę i wersję instalacyjną. Np. Alpy...
Mapa pobierze ci się w formie archiwum ZIP "alps_garmin.zip"

2) Wypakowujesz sobie mapę z archiwum i umieszczasz ją (plik: alps.img i może apls_contours.img) na karcie w folderze Garmin.

3) Umieszczasz kartę a garminie. Mapy domyślnie się powinny włączyć. Ale sprawdź w menu/konfiguracja mapy/wybierz mapę

Ja używam czytnika kart bo po kablu do garmina to ruski rok idzie.
- karta musi być rozpoznana przez garmina. To można sprawdzić podłączając garmina do komputera za pomocą kabla.  Powinieneś zobaczyć 2 osobne dyski USB

... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Online Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
@kawerna, dziek za dokładną i szczegółową instrukcję :)
Zrobiłem (chyba?) dokładnie tak jak napisałeś i niestety mój garmin nie widzi mapy pobranej i zapisanej na karcie SD  :icon_confused: Muszę popytać w sklepie gdzie zakupiłem mojego GPSMAP 64 ( https://www.strefakierowcy.pl/45379,garmin-gpsmap-64.html )
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
@kawerna, dziek za dokładną i szczegółową instrukcję :)
Zrobiłem (chyba?) dokładnie tak jak napisałeś i niestety mój garmin nie widzi mapy pobranej i zapisanej na karcie SD  :icon_confused: Muszę popytać w sklepie gdzie zakupiłem mojego GPSMAP 64 ( https://www.strefakierowcy.pl/45379,garmin-gpsmap-64.html )

Najpewniej to właśnie mapa z Unicode, przy takiej mapie albo pojawia sie prosba o odblokowanie, albo nie pojawia sie na liscie dostepnych map. Trzeba szukac maly z innym kodowaniem

Offline Mężczyzna lesiak82

• Miasto: Grodzisk maz
  • Na forum od: 08.12.2017
    • FB
To ja może z innej beczki , która mapa do base campa będzie miała obszar gmin ? ( korzystałem z lupki nie znalazłem ) ,
SZOSA to euforia , ale MTB to wolność !

Offline Mężczyzna wiecho

• Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 01.01.2016
Na Edge 1000 nie ma problemu z wgraniem UMP jej najnowszej wersji i jej widoczności w urządzeniu.
Rower... to dla mnie już obowiązek... stał się pasją...i chyba filozofią życia...

• blog podróżniczy
Jakby co, to w internecie bez problemu znajdziecie patcher do firmware, który usuwa blokadę map unicode. Obsługa podobna do tego, co odblokowuje JNXy. Wgrane, działa.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Jakby co, to w internecie bez problemu znajdziecie patcher do firmware, który usuwa blokadę map unicode. Obsługa podobna do tego, co odblokowuje JNXy. Wgrane, działa.

To jest fajna informacja, dzięki!

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
Jakby co, to w internecie bez problemu znajdziecie patcher do firmware, który usuwa blokadę map unicode.

Może byś naprowadził gdzie i czego szukać, by naprawić Garmina.

• blog podróżniczy
To coś zdejmuje zabezpieczenia map "w ogóle", więc średnio nadaje się do zamieszczenia na publicznym forum.
Hasło do poszukania to "garmin unicode firmware patcher" i wyniki z niemieckiego forum

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
Hasło do poszukania to "garmin unicode firmware patcher" i wyniki z niemieckiego forum
Dzięki

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum