Autor Wątek: Włochy, Francja - Lazurowe Wybrzeże, Andora - lipiec/sierpień  (Przeczytany 619 razy)

Offline Mężczyzna Wismat

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 11.03.2014
Witam wszystkich!

W lipcu lub sierpniu planuję wycieczkę rowerową północnym wybrzeżem Morza Śródziemnego. Piękne widoki, słońce, plaże, znane miasta... Trasa wstępnie będzie przebiegać odcinkiem Piza - Barcelona blisko morza z jednym odbiciem w celu zaliczenia Andory. Jest to około 1300km czyli około 2 tygodni (jestem elastyczny jeśli chodzi o wydłużenie trasy). Podróż do Pizy Ryanairem. Powrót Wizzairem lub autokarem.

Zupełnie poglądowa mapa: https://goo.gl/paZwLe

Jestem studentem (23 lata), pochodzę z Gdańska. Doświadczenie w wyprawach już posiadam. Parokrotnie byłem na tygodniowych wyprawach po Polsce, kilka lat temu byłem na miesięcznej wyprawie do Rumunii i w Alpach. Jeśli chodzi o styl jazdy to w takim rejonie jak ten warto się zatrzymać, zobaczyć, zrobić zdjęcia. Dlatego proponuję dystans dzienny w płaskim terenie w okolicach 100km. W deszczu nie lubię jeździć, ale jak mus to mus i jadę ;) Noclegi preferowałbym na tanich kempingach ("municipal"), ale spanie na dziko też można zaliczyć. Jedzenie przede wszystkim z własnej kuchenki.

Jeżeli kogoś zainteresowałem moim pomysłem, proszę o kontakt!

Pozdrawiam

Offline Mężczyzna Wismat

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 11.03.2014
Pozwolę sobie podbić temat. Chętni na wspólną wyprawę nadal poszukiwani :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum