Autor Wątek: Się psem pochwalę  (Przeczytany 1822 razy)

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Się psem pochwalę
« 11 Lut 2018, 21:59 »
Przejażdżka jak przejażdżka. Nikomu nic nie powie ale... Dwie nowości. Fajna, nowa trasa. Że ja też wcześniej na nią nie wpadłem. Same atrakcje specjalnie wymyślone pod grudniowy nabytek. Giant Toughroad w końcu przetestowany w terenie. Wrażenia... może ktoś chce kupić Bianchi Adventure LX? Wygląda na to, że mam jeden rower za dużo.
https://photos.app.goo.gl/LtL06MslSKQdKxbp1

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
Odp: Się psem pochwalę
« 11 Lut 2018, 22:09 »
To jest sheltie? Ładny.
Kiedyś mało brakowało, a stałbym się posiadaczem takiego pieska. Kiedy córka była mała, szukałem pieska niewielkiej rasy, który byłby przyjazny dzieciom i to była jedna z opcji, ale ostatecznie stanęło na pudlu miniaturowym

« 11 Lut 2018, 22:21 »
szukałem pieska niewielkiej rasy, który byłby przyjazny dzieciom
... się zgadza. Dodam jeszcze, że to jedna z najwytrwalej biegających ras w swoich gabarytach... tego córką nie powiedziałem ustalając kryteria. Ale Gofer "Naxos" Amoreno, jest THE BEST. Nie wiem ile przebiegł, ale myślę, że kilka tysięcy kilometrów za rowerem i za mną i córką na biegowych przebieżkach, to jak nic. Twardy chłopak, choć wygląda na amanta :)

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
« 11 Lut 2018, 22:52 »
Fajny kask  ;D Rower, pies- też!
MiRowerDajePower

« 11 Lut 2018, 23:01 »
Fajny kask
Na co dzień, do pracy, w turystyce, ogólnie jeżdżę w kasku rowerowym. Na wycieczkę po lesie zabrałem jednak świadomie czapeczkę, która wygrała II wojnę światową. Wyznaję filozofię, że kaski i kamizelki są bardzo ok. Jednak fetyszyzacja tych elementów spowodują, że politycy szybko wprowadzą przymus ich używania. Przymus = jestem przeciw. Nie głosuję na PIS. Jestem za wolnością.

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 11 Lut 2018, 23:18 »
Co to za czapka?
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

« 11 Lut 2018, 23:23 »
Szczerze! Dostałem 2 sztuki z przydziału BHP. Drugą dałem córce - 18 lat. Ale chyba fason jej nie odpowiada.  Całkiem nie rozumiem o co chodzi ??? ;D

« 11 Lut 2018, 23:49 »
Dodam jeszcze, że po czapeczce są fotki z "warstwami ziemi". To nie przypadek. Jeżeli ktoś nie wie co to jest "bielica"? Jak wygląda skała macierzysta bielicy? Jak wygląda proces bielicowania? Jak wykształcone są elementy profilu glebowego? Niech obejrzy fotki. Obudzi się jako lepszy człowiek.

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 11 Lut 2018, 23:50 »
Fajny rower. Błotnika do suportu brakowało fabrycznie, czy to jakieś usprawnienie?

« 12 Lut 2018, 00:01 »
Błotnika do suportu brakowało fabrycznie, czy to jakieś usprawnienie?
Totalna kaszana. To są oryginalne błotniki Giant dedykowane do tego modelu, za które potrzeba było extra dopłacić. W efekcie jak zauważyłeś długości brakuje. Przedni też krótki mocno. Do tego brzęczą na wybojach. Błotniki Giant są nic nie warte. Omijać szerokim łukiem.

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
« 12 Lut 2018, 00:25 »
Zdjęć psa w koszyku nie ma ?

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 12 Lut 2018, 08:17 »

B. fajny :) (w końcu 'kiś normalny temat budujący - pies), jednak to nie pies lecz piesek!, maluszek.
A wabi się jak (Gofer?, Naxos?)? I czym (konkretnie) go karmicie? i gdzie śpi? ... i w ogóle.

PS. Ja ze swoim, tj. żony, jak co dzień, na spacerze byłem nocą.
No więc przychodzi, siada, czeka. Czasem zapiszczy, czasem szturchnie kufą. Ubieramy się, na łąki* idziemy/jedziemy na spacer (tak do godziny). Wracamy, siadamy na podłodze, czasem razem jemy jogurt, często go karmię (je tylko z ręki), se gadamy. Jeśli jeszcze jest czas, idziemy spać. Wszystko między oo:3o i o5:oo, zazwyczaj od po północy do przed trzecią.

W tych godzinach świat i wszech- jest nasz. :)

*a tam zwierz :o
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 12 Lut 2018, 09:02 »
oryginalne połączenie tego koszyka z nowoczesnym rowerem.

Piękne to zwierzę, piękna ta miłość.

« 12 Lut 2018, 09:33 »
jednak to nie pies lecz piesek!, maluszek.
A wabi się jak (Gofer?, Naxos?)? I czym (konkretnie) go karmicie? i gdzie śpi? ... i w ogóle.
Gofer to całe 10kg wagi z kudłami. W jego przypadku ma to duże znaczenie, bo kudły to połowa Gofra. Po kąpieli pół psa znika :) Jego pełna nazwa Gofer "Naxos" Amoreno. Z czego "Naxos" to imię nadane mu przez hodowcę i wpisane do rejestru kynologicznego. Amoreno to nazwa hodowli z której pochodzi. Gofer to z kolei imię nadane mu przez córki i używane powszechnie w celu przekazania werbalnych bodźców zmierzających do osiągnięcia pożądanych reakcji behawioralnych.
Z karmieniem to jest tak, ze generalnie jest niejadkiem. Czasem to się zastanawiam jak on żyje, nic nie jedząc? Z różnych próbowanych karm to najlepiej podchodzi my Royal Canin Adult dla małych ras. Zdobywa też pożywienie na kocie, cierpliwie czekając aż kot skończy i wyjada resztki kocie. Czyli jego drugą karmą jest Whiskas. Pewnie myśli sobie, że jak będzie jadł to co kot, to tez zostanie drapieżnikiem. Bo kot drapie i regularnie go bije jak wraca do domu w złym humorze. Gofer mieszka w domu. Na ogród wychodzi tylko za potrzebą i kiedy my tam jesteśmy. To jest taki pies, ze jak ty jesteś w pokoju to on też. Jak wstaniesz i przejdziesz do kuchni, to on za tobą. Jak wejdziesz do toalety to on tez by chciał, a jak nie to będzie leżał pod drzwiami. Teraz przynajmniej nauczył się tak kłaść, żeby tymi drzwiami nie obrywać. Przylepa niesamowita. Śpi gdzie chce :) Najczęściej u nas w łóżku lub na holu pomiędzy naszą sypialnią a sypialniami dziewczynek. Byle blisko stada, bo stado to da niego wszystko.

« 12 Lut 2018, 09:48 »
Zdjęć psa w koszyku nie ma ?
Mówisz i masz. Inny rower, ale Gofi w koszyku

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum