Autor Wątek: Się psem pochwalę  (Przeczytany 1823 razy)

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
Odp: Się psem pochwalę
« 12 Lut 2018, 09:50 »
Fajn :).

/Przy okazji kol. wpisu podaj, proszę, ile se liczy lat./
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
« 12 Lut 2018, 10:24 »
Zdjęć psa w koszyku nie ma ?
Mówisz i masz. Inny rower, ale Gofi w koszyku
Tak się właśnie zastanawiałem jak on się mieści w tym koszyku. Na wcisk? ;) Przynajmniej nie wypadnie ;)

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 12 Lut 2018, 11:16 »
Tak się właśnie zastanawiałem jak on się mieści w tym koszyku. Na wcisk? ;) Przynajmniej nie wypadnie ;)
Koszyk jest na tyle duży, że może w nim usiąść. Jednak nigdy tego nie robi i zawsze stoi w koszyku. Nie wyskakuje, bo został nauczony, że nie wolno. Ten pies jest znacznie mniejszy niż wygląda. Jak pisałem połowa jego "optycznej" objętości to futro.
/Przy okazji kol. wpisu podaj, proszę, ile se liczy lat./
W grudniu skończył 3 lata

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Kobieta suchyy

• trolololo
  • Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 24.07.2006
« 12 Lut 2018, 12:19 »
Super wygląda w tym koszyku :D Na jak długie trasy jeździcie? I ile kilometrów Gofer przebiega a ile przejeżdża?

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 12 Lut 2018, 13:14 »
rewelacja  w tym koszyku, ale masz środek ciężkości jak dziecko w foteliku

Offline Mężczyzna Topek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 08.01.2018
« 12 Lut 2018, 13:32 »
To ja też się pochwalę, może się temat zbiorczy zrobi :)

Oto Słomka, 1,5 - 2 lata, 12 kg. To że umie i lubi biegać to już się zorientowaliśmy dosyć dawno. Od czerwca kiedy jest u nas nie spotkaliśmy psa który byłby wyraźnie od niej szybszy, do tego jest w stanie zmęczyć kilka psów jednego po drugim, co świadczy o dużej wytrzymałości. Do tej pory tylko razem biegaliśmy, ale w żenującym tempie, nie było mowy żeby się zmęczyła. Ale z krótkich przejażdżek na działce wiedziałem że ładnie biega za rowerem, więc próbujemy. Na szczęście niedaleko mam ścieżkę nad wisłą w warszawie, czyli 10 km nieprzerwanej piaszczystej trasy. Dojazd do ścieżki na smyczy, też idzie sprawnie. Zdjęcia niestety z zaparowanego solida.

W akcji

I tu się pojawia moje pytanie, Sedymen (lub inni właściciele psów), co to znaczy dużo dla takiego psa? Słomka dzisiaj przebiegła 20 km ze średnią 18 km/h z krótką przerwą w środku, pod koniec widać było lekkie zmęczenie, ale pod sam koniec rześko rzuciła się ganiać z innym psem, po powrocie do domu nie padła na pysk. Wydaje się że 20 km/h to taka prędkość którą jest w stanie utrzymać, lubi przycisnąć trochę szybciej.

Jeśli chodzi o przewożenie, to planuję w przyczepce razem z dzieciakiem ;) na razie tylko przy rowerze, ew. na smyczy

Offline Mężczyzna altharr

• Użytkownik forum
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 03.09.2013
« 12 Lut 2018, 14:07 »
Sedymen, przejeżdżając koło Górki Pabianickiej będę Cię wpatrywał. A oba psiaki super!

« 12 Lut 2018, 14:15 »

...co to znaczy dużo dla takiego psa? ...

Pies jak człowiek. Jeżeli psiak ma predyspozycje i regularnie biega to jego możliwości rosną. Dalej tempo biegu. Zbyt szybko spowoduje szybsze zmęczenie. Najbardziej ekonomiczny jest kłus. Patrz na psa. Zobaczysz kiedy przechodzi z kłusu w cwał. To górna granica ekonomii wysiłku. Ja staram się trzymać szybkość taką, że Gofer idzie kłusem z możliwością chwilowego przejścia w stęp.
Ja zresztą często staję. Zrobić fotkę. Popatrzeć na coś. Ja nie trenuję kolarstwa tylko jeżdżę na rowerze. To daje psu chwilę wytchnienia. Najważniejsze jednak to patrzeć na psa. Gofer potrafi zasygnalizować, że chce do koszyka.
Na jak długie trasy jeździcie? I ile kilometrów Gofer przebiega a ile przejeżdża?
Z Gofrem na wyprawy lub dłuższe wycieczki nie jeżdżę, chociaż on pewnie by chciał. Wtedy jednak zainwestowałbym w przyczepkę. Jeździmy razem na spacery wokół miejsca zamieszkania. Koszyk jest wykorzystywany na odcinkach z większym ruchem samochodowym, jak jakieś burki po wsiach biegają lub ogólnie jest potrzeba spakowania psa. Jednorazowo Gofer bez większych problemów przebiega w ciągłej wycieczce około 30km. Ale to tyle wiem bo zaliczył takie odcinki. Wczoraj na 20km wycieczki przebiegł 18,5km a 1,5 przejechał w koszyku (asfalty ruchliwe). Oczywiście tempo przejazdowe staram się utrzymywać tak 15km/h. To jest dla niego kłus z możliwością przejścia chwilami w stęp. Pierwsze 10km szaleje na wszystkie strony świata drugie 10 km już bardziej jest rozważny. Trzecie 10 km biegnie za rowerem i na boki nie szaleje. Chociaż jak ja myślę, że on jest zmęczony, to on potrafi popruć przez zaorane pole bo coś zobaczył.
« Ostatnia zmiana: 12 Lut 2018, 14:29 Sedymen »

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 12 Lut 2018, 19:42 »

Cześć Słomka! :)
(Fajna ta Słomka.)
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 12 Lut 2018, 20:02 »
... Oczywiście tempo przejazdowe staram się utrzymywać tak 15km/h. To jest dla niego kłus z możliwością przejścia chwilami w stęp...
:o
Stęp 15km/h?
Przy takiej prędkości, to chyba konie już kłusują.
« Ostatnia zmiana: 12 Lut 2018, 21:40 RS »

« 12 Lut 2018, 21:39 »
Mam na myśli, że ma przewagę szybkości i bez problemu nadrobi jak chwilę zwolni.

Offline Kobieta KAnia

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.03.2018
« 10 Mar 2018, 10:48 »

Jeśli chodzi o przewożenie, to planuję w przyczepce razem z dzieciakiem ;) na razie tylko przy rowerze, ew. na smyczy

Mogą być kłopoty ;) UltraŁysek, pies ponadmaratończyk, miał podróżować specjalistyczną przyczepką dla psów, sprowadzoną ze Stanów, ale ni dudu nie mógł zrozumieć, jak to jest, że porusza się on względem ziemi bez przebierania łapami...więc przebierał przednimi, stojąc na tylnich...

Nadal zdecydowanie woli biec przy rowerze...przyczepka, to zło, jakaś kara...

Jeżeli martwi nie żyją, to dlaczego żywi się martwią???

« 10 Mar 2018, 15:15 »
WOW. Łysek wymiata. Jest większy od Gofra, zatem pewnie też szybszy na przebiegu. Super sprawa z tym wózkiem jeżeli chce się zabrać psa w podróż. Na filmie jednak grzecznie siedzi w przyczepce.

« 10 Mar 2018, 15:43 »
Nie wiem, bo nadziałem się na blokadę. "Obejrzyj ten film w jutube. Jego właściciel chce, byś się naklikał jak jeż i odtworzył przy okazji reklamy w serwisie. Dzięki temu wygenerujesz trochę dodatkowego transferu." Mniej więcej taki komunikat pojawia się, gdy kliknę na link.
Tak jest. Ja przeszedłem na YouTube. Chciałem zobaczyć Łyska. Innych intencji nie analizowałem.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum