Deska może być z plastiku a nie tylko drewniana https://pl.wiktionary.org/wiki/deska
Stylówę z bieżniczkiem doceniam Podwieczorek by syn_szklarza, on FlickrMożna użyć rozwiązania hybrydowego. Dekiel od pudełka na żarcie może spełniać rolę deski do krojenia.Rozwiązanie LMF MealKit Marysi nie bardzo przypadło go gustu.
Wydaje się, że jednak bardziej można pozazdrościć Wojtkowi Marysi, niż serwetki. I nie pomoże tu ersatz z ikei
/.../Nie wiem jak inni, ale Ty jeździsz z kawałkiem plastiku, a nie deską
Cytat: Viracocha w 13 Lut 2018, 10:38/.../Nie wiem jak inni, ale Ty jeździsz z kawałkiem plastiku, a nie deską Deska nie wobec materiału tej wykonania /drewno/ lecz funkcji, jaką spełnia dzięki m.in. kształtowi: rozdzielcza, snowboardowa, do pływania, prasowania itd.
Plastikowa deska do krojenia jest jak złoty sikor z tombaku (nie wobec materiału wykonania, a koloru złotego ) albo skórzana tapicerka ze skaju. Tandetne buty sportowe też nazywamy adidasami...Ja tych faktów jestem świadomy. Ja przeciw nim protestuję .
Jestem za!, tu: przeciw, oddolnie popieram Twój Manifest.Uwaga: Ma, z tw. szt., poddanego technologii ponownego użycia, wyk. deseczka* w żadnym razie drewna różanego, innego, nic nie imituje. Braknie okoliczności, intencji tombaku, skajki, adidasów, sztucznego miodu, produktu czekoladopodobnego, Breitlinga za 36 zł. * bdb. brand (1 a db.)
A zęby w kasecie i w tarczach korb powinny być zrobione z naturalnej kości.
Igristoje też szampana nie udaje, a nazwę w potocznym języku zagarnęło, choć oficjalnie to wino musujące. Deska do krojenia takiego zaplecza nie ma, żeby podobnego rozróżnienia w języku się domagać. Czasem tylko ktoś sprzeciw wyrazi, ale od razu zakrzyczany zostanie przez zwolenników plastiku .
Sposób postępowania:a) skosztuj un caffè na stacji w Italii, na orlenie poprobuj espresso.ą) tomat umieść/pokrój na oliwnej deseczce (np. swej), na plastikowej (np. mej).b) zestaw smak z niesmakiem, podłoże z podłożem (plastry-plastry sprawą noża).Jak w elektryce: czerwony z czerwonym, czarny z czarnym; pomieszasz - kopie! Irrelewantne, czy plastik, czy Swarovski.