No faktycznie - deska rewelacja. Trzeba na czymś położyć (najlepiej na drewnianej desce), żeby można było kroić .
A może kolega Łatośłętka poda wymiary swojej muzy?
/.../, bo raczej nie muszę nic/nikogo kroić na wyprawie).
/.../ Hasło z dawnej epoki: Chemia leczy, żywi i ubiera.
Zastanawiałem się kiedy płynnie przejdziemy do innego znaczenia słowa deska, czyli kobiety z małym biustem (zgodnie z linkiem od JURKA).
/.../ sobie jesteśmy bliscy (bo płascy - ona & on).
Cytat: RS w Dzisiaj o 03:26 Zastanawiałem się kiedy płynnie przejdziemy do innego znaczenia słowa deska, czyli kobiety z małym biustem (zgodnie z linkiem od JURKA).Cytat: łatośłętka w Wczoraj o 15:11 /.../ sobie jesteśmy bliscy (bo płascy - ona & on).
W "Za chwilę dalszy ciąg programu" była z Ireny.
Spoko, zawsze możesz wozić swoją drewnianą deskę i kroić bez opierania jej o cokolwiek. Ja akurat nie opanowałem tej cennej umiejętności i pewnie dlatego nie doceniam korzyści z posiadania samonośnej deski.
Cytat: Viracocha w 16 Lut 2018, 00:15A może kolega Łatośłętka poda wymiary swojej muzy?Wg info w internetach: 28 x 18 cm /ucięte rogi, dziurka [1 szt.]/.
Bardziej chodziło mi o grubość muzy (a może jeszcze i wagę), ale jakoś tak niezręcznie było napisać .
Waga, wg info w internetach, 2.5 oz / 72,2 g.Grubości nie podają. Tę szacuję na 1 mm, w porywach do 1,5 mm.Jest to stary msr cutting board (nie Alpine Deluxe).
https://www.youtube.com/results?search_query=zcdcp+siostra+irena
Rzeczywiście fajowa. Mam podobną okładkę do Kindla. Trzeba niezłego tupetu, żeby to nazywać cutting boardem .
Cytat: Borafu w 16 Lut 2018, 08:42Spoko, zawsze możesz wozić swoją drewnianą deskę i kroić bez opierania jej o cokolwiek. Ja akurat nie opanowałem tej cennej umiejętności i pewnie dlatego nie doceniam korzyści z posiadania samonośnej deski. 1. Można kroić trzymając deskę np. na kolanach. Można pokrojone przenieść / podać.
... Krojenie w powietrzu to naprawdę trudna sztuka
Nie dopuszczasz myśli że istnieją rzeczy bardziej elastyczne niż płyta chodnikowa, a mniej elastyczne niż torebka foliowa.