Tarp: ZDECYDOWANIE kupować gotowy z Chin. W porównaniu do samodzielnego szycia wyliczałem, że musiałem dopłacić koło 60 zł, a gdybym się sprężył robiłbym go cały dzień. Kształt tego typu, więc byłoby DUŻO zabawy z wyciananiem:Podam link jeśli odnajdę, miał go niestety tylko jeden sprzedawca. Jako jedyny nadawał się do długich hamaków.
Cześć, po latach Jednego mi brakuje w tych rozważaniach - co robicie z cenniejszym sprzętem śpiąc w hamaku? Bierzecie do środka, do hamaka czy zostawiacie w sakwach na rowerze? Czy można sobie samemu zorganizować jakieś kieszenie wewnątrz, podwieszanie takich rzeczy na końcach hamaka (wewnątrz), czy to będzie przeszkadzać w układaniu się hamaka, czy coś? I jak na wiszący hamak i Was w środku reagują zwierzęta? Zdarzyło się Wam, że (zakładając pomyślny kierunek wiatru) zwierzak podszedł blisko do hamaka? Z ciekawości lub nieświadomie?Na koniec - wpadają mi w oko kolejni polscy producenci hamaków, a Wy pisaliście chyba głównie o zagranicznych. Polacy nie robią dobrych hamaków, czy po prostu jeszcze się nie spopularyzowały? Lesovik, FlyHamak?Dzięki Szy.