Autor Wątek: Przywitanie wiosny na Ukrainie  (Przeczytany 1013 razy)

sarmata39

• Gość
Przywitanie wiosny na Ukrainie
« 14 Lut 2018, 16:34 »
Szukam chętnych na wyprawę po Karpatach Ukraińskich w terminie od 25.03.2018 do 31.03.2018.
Wyprawa jest hotelowo - agro , itp. Ceny za nocleg od 25 zł do 55 zł od osoby . Wyżywienie własnym sumptem , restauracje , gotowanie na maszynce . Dzienne przebiegi od 70 do 120 km. Wyjazd w niedziele z Przemyśla o godz 5.00 rano . Dojazd do Sambora ( około 60 km ) gdzie godz 10,18 naszego czasu jest pociąg do Sianek . W Siankach przesiadka na pociąg do Użgorodu . Planuję zarezerwować z polski dwa pierwsze noclegi , dlatego szukam konkretnych i zdecydowanych ludzi.
Tempo jazdy dostosowane do najsłabszego uczestnika . Celem wycieczki jest miłe spędzenie czasu, podziwianie piękna przyrody oraz urban miuzeum .
« Ostatnia zmiana: 14 Lut 2018, 18:38 sarmata39 »

Offline Mężczyzna rufiano

• Miasto:
  • Na forum od: 03.02.2014
Odp: Przywitanie wiosny na Ukrainie
« 14 Lut 2018, 16:54 »
dosyc długie to przywitanie😉

Offline Bartek

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 15.11.2010
« 14 Lut 2018, 17:01 »
Cześć

Rozumiem że data zakończenia wycieczki to po prostu błąd i wyjazd kończy się przed Wielkanocą :)
Jakimi trasami planujesz jechać? Jaki rower jest potrzebny? Wystarczy treking/gravel z oponami około 40 mm czy wskazany amortyzowany góral na traktorach 2,2 cala? Jakie przewyższenia planujesz robić? Bo w górach to jest ważniejszy parametr niż dystans.
Najwspanialsza mądrość – to poznanie samego siebie.

sarmata39

• Gość
« 14 Lut 2018, 18:59 »
Dzięki za zwrócenie uwagi odnośnie zakończenia wycieczki . Błąd został naprawiony . Przewyższenia ? kojarzą "misię " z czymś do jedzenia  :D . Trzeba pamiętać że o tej porze w Karpatach będzie leżał śnieg na szczytach a w dolinach będzie bagno , więc jazda szlakami odpada , chyba że ktoś będzie chciał ekstremkę ( można w górskich kurortach wziąć rowery na wyciąg i zjechać po nartostradzie , ale i można wypożyczyć narty i zrobić na nich dokładnie to samo ) . Rower - byle jaki , sam biorę sztywniaka ale na kołach 26 . Jest tylko jeden problem , a mianowicie transport rowerów pociągiem ( elektryczka )  dwa - niema problama  , trzy - jakoś się upchnie , cztery - raczej trzeba dać małą łapówkę , więc tyle max przewiduję uczestników .

Offline Kobieta Iczka_28

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 25.01.2015
« 19 Lut 2018, 09:27 »
jak cos to ja jade :) czyli juz dwie osoby.
lepiej mieć tasiemca niż żadnego życia wewnętrznego

sarmata39

• Gość
« 11 Mar 2018, 18:06 »
Po dokładnych obliczeniach wyszło że dzienne przebiegi będą liczyły od 60 do 70 km , więc jak na puste rowery to nie jest dużo , jedynie ostatniego dnia etap będzie liczył  około 90 km . Nie będzie jazdy po nartostradach . Ceny hoteli spadły , więc pokój dwuosobowy można wynająć już za 40 zł (20 zł od osoby ) . Będę rezerwował  dwa pierwsze noclegi , dlatego proszę chętnych o wcześniejsze
powiadomienie mnie o chęci wyjazdu .

Offline Mężczyzna wasbig

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 16.05.2017
« 24 Mar 2018, 10:00 »
Hej! A może jakieś przywitanie lata będzie?  Teraz może tam być trochę śniegu/lodu na drogach, a ja nie mam kolcowanych oponek więc się nie zapuszczam w te rejony na razie :icon_neutral:
Ale jak mówiono, wiosna przychodzi z Zaleszczyk...

sarmata39

• Gość
« 24 Mar 2018, 11:49 »
Wyprawa odwołana . Byłem w Zaleszczykach , ale tamtędy to to raczej lato nie przychodzi ,tylko polski rząd (szmaciarze ) uciekał w 1939 roku. Bedę organizował w maju wyrypę na Ukrainę - cel wyjechać , albo raczej wciągnąć rower powyżej 2000 m . Jak ktoś zna , to wiadomo o jaki szczyt chodzi . Dojazd pociągiem . Zapraszam .

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 24 Mar 2018, 11:56 »
Dlaczego szmaciarze?
Wszystkie rządy tak robiły, kiedy nie było innego wyjścia, m. in. dlatego że w ten sposób Polska traciła terytorium, ale zachowywała legalne władze.
Gdyby zostali wyszliśmy na tym jak Zabłocki na mydle.

sarmata39

• Gość
« 25 Mar 2018, 07:00 »
Napisałem , szmaciarze ? popełniłem błąd . Powinno być napisane skurwiele bez honoru .

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
« 25 Mar 2018, 09:15 »
Napisałem , szmaciarze ? popełniłem błąd . Powinno być napisane skurwiele bez honoru .

Chyba mamy kolejnego kanapowego patriotę.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 25 Mar 2018, 10:01 »
Aha.
Należało z honorem zaszkodzić krajowi.
Przekonałeś mnie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum