Clip+ oryginalne oprogramowanie, z karty pamięci: 12 godzin 5 minutClip+ oryginalne oprogramowanie, z pamięci wewnętrznej: 14 godzin 40 minutClip+ oprogramowanie RockBox, z karty pamięci: 16 godzin, 22 minutyClip+ oprogramowanie RockBox, z pamięci wewnętrznej: 16 godzin, 55 minut
Fajny niskobudżetowy odtwarzacz, można by się kiedyś szarpnąć na taką kwotę Trochę przypomina Sansę Clip z tym, że ta ma tylko akumulator ale da się za to pograć w szachy Próbowałeś wsadzać do tego kartę SDHC?Doniesienia o tym, że z kartą SD szybciej rozładowuje baterię to prawda?2 GB pamięci przy bitrate na granicy przyzwoitości (256 kbps) to tylko koło 17 godzin muzyki
jeśli chcesz też żywotności to graj pliki maks 128 kbps
CytujClip+ oryginalne oprogramowanie, z karty pamięci: 12 godzin 5 minutClip+ oryginalne oprogramowanie, z pamięci wewnętrznej: 14 godzin 40 minutClip+ oprogramowanie RockBox, z karty pamięci: 16 godzin, 22 minutyClip+ oprogramowanie RockBox, z pamięci wewnętrznej: 16 godzin, 55 minutprzy 160 kbps
E: Wgrałem tego RockBoxa do Sansy
chcesz się dorzucić do wysyłki? ja kupiłem właśnie
co to crossfeed?
jak się słucha 'albumami' ? można przeskakiwać między folderami, ale ogólnie ten odtwarzacz nie ma chyba zbytnio wybujałych funkcji... ja używam najwyżej przejścia do następnej/poprzedniej piosenki więcej mi nie potrzeba
tak, wznawia odtwarzanie utworu od miejsca zatrzymania po ponownym włączeniu. ew można puścić od początku całość.
Jeszcze by się przydał dobry equalizer ale na to już nie ma co liczyć
W mojej Sansie tworzona była biblioteka na podstawie tagów. Mogłem sobie np. wejść w artist -> album i słuchać wszystkie utwory z albumu według kolejności.Zawsze słucham cały album (no prawie), jak można inaczej?
Rzeczywiście jakość ma duży wpływ na prądożerność?
Cytat: worek_foliowy w 15 Lis 2012, 14:57Jeszcze by się przydał dobry equalizer ale na to już nie ma co liczyć equalizer? dziadostwo choć czasem na słuchawkach zewnętrznych bas się potrafi gdzieś zgubić...
nadal nie łapię chyba, czym to się różni od zwykłego wejścia do folderu w którym masz album ja często słucham jakichś zbiorów luźnych piosenek...
Różni się tym, że nie każdy utwór jest znakowany jako 01-xxx-yyy.mp3 ; 02-xxx-zzz.mp3 itd, a w tagach informacje o kolejności są zapisywane i wg tagowania "poleci" po kolei, a nie np alfabetycznie wg tytułów utworów. Chyba o to chodziło.
Ma duży. Mi mój iriver H10 (ale to nie jest grajka na wyprawy ) gra 1,5x krócej przy flakach czy ape, niż przy mp3 192kbps, mniejsza przepaść jest między 320kbps a flakiem, ale i tak zauważalnie.Uwaga jest taka, że H10 to 20GB i dysk twardy, ale szykuję się do CFmoda, ewentualnie jakiś 60gb dysk wstawię
Ostatnio w celu zachowanie trochę większego porządku używam embedded cuesheet i nie wiem czy już istnieje możliwość odtwarzania takiego pliku