Autor Wątek: Odtwarzacz mp3 na długie trasy  (Przeczytany 46614 razy)

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Odp: Odtwarzacz mp3 na długie trasy
« 14 Lip 2017, 10:26 »
Ja bym powiedział, że nokia 130/150 - i jeszcze ogarniasz na raz telefon, który trzyma na baterii wieki ;)

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 14 Lip 2017, 11:13 »
SanDisk Clip Sport - powyżej 20 godzin na jednym ładowaniu, dobra jakość dźwięku, znośna nawigacja i spoko przewijanie.
Pomijając, że ma kiepski system, potrafi się nagle zawiesić i obrazić, bo trafił na uszkodzoną - jego zdaniem - mp3 (czasem pomaga restart, ale raz pomogło dopiero wgranie systemu od nowa) i jest strasznie wrażliwa na wilgoć. Wczoraj musiałem sformatować pamięć, bo przy zrzucaniu danych nagle się rozłączył, uszkodził sobie folder i przestał się komunikować z komputerem.

Mam w domu cztery sztuki, w tym dwie działające, ale już powoli szukam alternatyw, bo to jest trochę za drogie jak na zabawkę, która wytrzymuje tylko kilka miesięcy.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 14 Lip 2017, 12:30 »
Oj, chyba ta Nokia mi się podoba. Tym bardziej, że byłaby od razu podstawową komunikacją na MRDP.

Jak widzę, ładowanie już standardowe, przez USB.
A port słuchawek? Normalny mini jack? Obsługuje mikrofon?

Aha, już widzę. Nie obsługuje przewijania MP3 :/

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
« 14 Lip 2017, 12:50 »
Mam w domu cztery sztuki, w tym dwie działające, ale już powoli szukam alternatyw, bo to jest trochę za drogie jak na zabawkę, która wytrzymuje tylko kilka miesięcy.
Starsze były lepsze. Dość długo miałem jakiegoś pentagrama, który dawał radę przez 60-70 godzin, teraz mam iRiver E40, w którym bateria wytrzymuje ponad 40 godzin odtwarzania, natomiast przewijanie to porażka (da radę tylko dwa razy szybciej...).

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
« 16 Lip 2017, 09:42 »
Aha, już widzę. Nie obsługuje przewijania MP3 :/
Nokia 150 powinna przewijać bez problemu - mam w biurku nokię 225 na tym samym sofcie i ta to ogarnia.

Offline Mężczyzna Yarpen

• Na forum od: 11.02.2017
« 15 Sie 2017, 10:13 »
Odkopuję wątek.

Chciałbym sobie słuchać audiobooków podczas samotnej jazdy nocami. Poszukuję odtwarzacza, który:
  • koniecznie zasila się z paluszków albo gwarantuje na wbudowanej baterii przynajmniej ze 20h działania
  • ma sensowne przewijanie w ramach jednego pliku
  • ma 4GB pamięci albo działa na karty µSD
  • jest choć odrobinę humanitarny w nawigacji po folderach
  • rozumie MP3, inne formaty nie są konieczne
Są jakieś szanse?

SanDisk Clip Sport używam intensywnie od kilku lat.  Nie miałem problemów z zawieszaniem się odtwarzacza (pewnie kilka resetów w ciągu tych lat było). Zalany był  3 razy (ulewa - 3cm wody w kieszeni spodni, zalanie przy używaniu myjki ciśnieniowej i parę dni w trawie na deszczu). Za każdym razem stawiałem na odtwarzaczu krzyżyk, a on dalej działa.
Biorąc pod uwagę moją tendencję do zalewania odtwarzaczy, zamowiłem Sansę Sport PLUS. Zaślepione gniazda, uszczelnione przyciski, Bluetooth  (nie będę wykorzystywał). Czas odtwarzania znośny, w porównaniu do Sansy Sport (20h vs 25h producent nie naciaga).
Jak sprawdzę, jak się sprawuje, dam znać.
A jeśli chodzi o odtwarzanie audiobooków na Clipach, to przewijanie działa w ramach jednego utworu - jeśli chcesz cofnąć do końca przedniego, to musisz cofnąć utwór i przewijać do przodu. Lepiej działa to w iRiverach. Odtwarzacz traktuje sąsiednie utwory jak jeden, pozwalając przewijać.

« Ostatnia zmiana: 15 Sie 2017, 20:57 Yarpen »

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 15 Sie 2017, 10:46 »
A zna ktoś zasilane paluszkami urządzenia obsługujące Spotify?

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
« 15 Sie 2017, 19:35 »
A zna ktoś zasilane paluszkami urządzenia obsługujące Spotify?
Wątpię, żeby coś takiego istniało ;)

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 15 Sie 2017, 20:42 »
Ja też, dlatego zapytałem. ;)

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
« 15 Sie 2017, 21:25 »
Byłem zawsze zwolennikiem baterii/akumulatorków AA na wyjazdach, ale ostatnia dostępność gniazdek wszędzie + powerbanki stawiają pod znakiem zapytania, czy dalej ma to sens...

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 15 Sie 2017, 21:46 »
odtwarzacz mp3 nie jest krytyczny, bez niego da się jechać, więc zasilanie nie musi być z baterii raczej.

My home is where my bike is.

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 16 Sie 2017, 09:56 »
Wożenie powerbanków się nie opłaca w porównaniu do zapasowych baterii do konkretnych urządzeń. Mój powerbank Mi z 5000 mAh ładuje mi telefon 1.5 raza, a jest większy od samego telefonu. Do poprzedniego telefonu woziłem 2 zapasowe bateryjki, które były łącznie dużo mniejsze. Podobnie wożę 3 zapasowe baterie do aparatu i jedną do latarki. Taki zestaw starcza na 2 tygodnie bez gniazdka. (telefon służy mi do nawigacji i słuchania muzyki).

Oczywiście jeśli wyjazd jest dłuższy i trzeba to wszystko na okrągło ładować to pojawia się problem. Najlepiej ograniczyć korzystanie z elektroniki.

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 16 Sie 2017, 20:49 »
W końcu kupiłem Nokię 150. Ma przewijanie. Nabyłem też powerbank 10Ah ale to już z myślą o smartfonie, którego ładuje 2,5 raza do pełna. Na MRDP zobaczymy jak się to spisze.

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
« 16 Sie 2017, 21:42 »
W końcu kupiłem Nokię 150.
jestem ciekaw opinii na jej temat i raportu żywotności baterii :)

Offline Mężczyzna sierra

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 06.09.2017
« 27 Wrz 2017, 09:54 »
Sam kiedyś używałem czegoś takiego: https://www.ceneo.pl/4602976#tab=click_scroll ale padł wyswietlacz, to sprzęt długo i dobrze grający (odtwarzał formaty: flac, ogg) i chętnie bym to nabył w drodze zakupu ponownie... jeśli Ktoś, coś...
Obecnie starszy model (sport) tego https://www.ceneo.pl/28218794 i jest znacznie krócej grający (do 5-6 godzin), volt pozwalał cieszyć się muzyką jadąc na Hel i z powrotem i jeszcze dzień dłużej...
Ponieważ zwykle podróżuję samotnie, to proszę o kilka szczegółów a propos tego: https://www.ceneo.pl/14600159#tab=spec (nie widzę możliwości instalacji karty pamięci, jakie formaty czyta i jak długo gra; co z niezawodnością i trwałością)...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum