Autor Wątek: Odtwarzacz mp3 na długie trasy  (Przeczytany 46610 razy)

Offline Mężczyzna hose morales

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.01.2009
Odp: Odtwarzacz mp3 na długie trasy
« 22 Gru 2011, 21:39 »
Ten Pentagram wygląda całkiem sensownie, tylko nie za bardzo wiem jak rozumieć to ,że czasem sam z siebie się zawiesza...  Ja rozpatruję ponowny zakup irviver e30 potym jak ostatniego zgubiłem w debilny sposób. Ma trzymać ok 50godzin.  Dzień słuchania non stop wytrzymuje bezproblemowo. Tak naprawdę to z zegarkiem nie mierzyłem,ale ładowałem rzadko. Na pewno rzadziej niż Creative Zen kumpla.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 22 Gru 2011, 21:45 »
O!
http://allegro.pl/mp3-8gb-pl-fm-lcd-4-kolory-na-baterie-aaa-etui-i1997826079.html

Mam taki jeden, kupiony w Chorwacji w 2009 po tym jak padł mi Philips. Wygląda bardzo podobnie, choć nie identycznie. Ma jedną zaletę:
- dotychczas działa

Ale sporo wad:
- praktycznie nazajutrz po zakupie wyświetlacz zaczął szwankowac, w tej chwili działa ok. połowa linii
- bardzo, BARDZO, BARDZO powoli przewija (ważne dla "audiobookowców", którzy przez przypadek nacisną "skip")
- trudna, niewygodna i nieintuicyjna nawigacja

No i proponuję uważać z takim taniutkimi modelami, bo choć generalnie je popieram, odkąd kilka markowych produktów mi się rozleciało, to jednak lubią sprawiać niespodzianki. Np. jeden odtwarzacz firmy Manta nie obsługuje drzewa folderów!! Można wrzucić na niego 4 GB dźwięku, ale słuchać wyłącznie w kolejności alfabetycznej nazw plików lub w losowej :o :o :o

Ja obecnie używam od pół roku tego: http://rawgos.pl/AUDIO-VIDEO/MP3/ODTWARZACZ-MP3-INTENSO-4GB-MUSIC-RUNNER-LCD.html
I polecam. Ma wszystko, co niezbędne, nie ma bajerów, działa bez zarzutu i ma nawet niezły dźwięk. Oczywiście słuchawki z zestawu nadają się wyłącznie do kosza, ale to chyba oczywiste dla wszystkich kupujących takie "marki" :) Ostatnio trochę mu się zacina przycisk przewijania wstecz (naprawdę często go używam), ale na moje oko to nic poważnego. Zresztą na wszelki wypadek kupiłem od razu dwa :P
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
« 23 Gru 2011, 01:15 »
Ostatnio trochę mu się zacina przycisk przewijania wstecz (naprawdę często go używam)

Przysypiasz?  :P

Przepraszam Miki, ale po przeczytaniu kilku ostatnich wątków doffcip mi się wyostrzył ;)

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 23 Gru 2011, 08:08 »
Przysypiasz?  :P
Zdarza się, bo najczęściej słucham właśnie do snu :)

Ale cofanie występuje głównie w sytuacji, gdzie z powodu hałasu na ulicy czegoś nie dosłyszałem w audiobooku. A że od kilku miesięcy słucham wyłącznie po angielsku, to zdarza się to relatywnie często.

Przepraszam Miki, ale po przeczytaniu kilku ostatnich wątków doffcip mi się wyostrzył ;)

Nie mam pojęcia, za co przepraszasz i nie przyszłoby mi do głowy się gniewać :)
« Ostatnia zmiana: 23 Gru 2011, 17:56 aard »
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
« 23 Gru 2011, 08:33 »
Nie mam pojęcia, za co przepraszasz i nie przyszłoby mi do głowy się gniewać

Święta idą... ckliwy się zrobiłem  :P

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 23 Gru 2011, 15:19 »
O!
http://allegro.pl/mp3-8gb-pl-fm-lcd-4-kolory-na-baterie-aaa-etui-i1997826079.html

Waxmónd, działa jeszcze Twój odtwarzacz (mój tak).
Pakowałeś w niego jakąś kartę pamięci? Mi 'czwórki' nie wykrywa.

Medion działa bez zarzutu, pomijając fakt że rozwaliłem w nim (moja wina) wyświetlacz :P ale działa mimo to :wink:

a ten co podlinkowałeś miałem wcześniej. Nie stykają mi w nim słuchawki (pewnie przez wożenie w kieszeni jeansów), a poza tym, to był świetny! Dobra jakość dźwięku (!!), łatwe użytkowanie... ale dla wielu pewnie to tylko tania chińszczyzna. Osobiście wolałbym chyba kupić 6 takich, niż teoretycznie porządniejszy za 300zł :wink:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 23 Gru 2011, 15:32 »
Ja używam Pentagram Vanquish Volt 4GB
Ja również, od około roku. Zwisów (do resetu) było na razie dwa. Problemów nie ma żadnych, a w kazdych warunkach już był wożony (deszcz mu niestraszny, kilka razy pod gumowym pokrowcem była cała kałuża wody, a mimo to nie ma problemów). Na mrozie też działa.

Nie testowałem wytrzymałości baterii, bo korzystam z niego około pół godziny dziennie, ładuję bardzo rzadko.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 23 Gru 2011, 15:36 »
Ja nieustannie będę polecał Sansa Clip :)

Ten model zakupiłem:

a teraz jest taki (4GB i możliwość włożenia karty MicroSD) - ok. 100 pln

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 23 Gru 2011, 15:54 »
a ten co podlinkowałeś miałem wcześniej. Nie stykają mi w nim słuchawki (pewnie przez wożenie w kieszeni jeansów),
Też to przerabiałem, też od wożenia w spodniach, ale w serwisie naprawili to (u mnie za ok 30 zł)
Ten odtwarzacz 8gb działa TYLKO 5h na baterii...

Offline Mężczyzna Neno

• Miasto: Zambrów
  • Na forum od: 09.01.2011
« 23 Gru 2011, 15:57 »
Ja używam Pentagram Vanquish Volt 4GB

Ja również, od około roku. Zwisów (do resetu) było na razie dwa.

Na ostatnim 3 tygodniowym wyjeździe były dwa takie same urządzenia. Mój zawiesił się z 4-5 razy, koleżance raz. Widocznie mi się trafił jakiś pechowy egzemplarz :) Jeszcze dwa plusy - głośno gra :) Niektóre MP3ki grały tak cicho, że mimo pełnej mocy nic nie słyszałem ( w kasku, na motocyklu ), ten gra na ok 65-70% mocy i jest ok. Drugi to możliwość obsługi w najgrubszych nawet zimowych rękawicach !

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
« 23 Gru 2011, 20:12 »
Czy macie jakiś pomysł jak zrobić 2w1 i mieć telefon oraz mp3 podłączone do jednych słuchawek i jednym naciśnięciem guzika wyłączać muzykę i odbierać telefon, następnie po zakończeniu rozmowy jeszcze jedno kliknięcie i znowu gra muzyka.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Rafał

• dawniej unh
  • Miasto: Nowy Tomyśl
  • Na forum od: 01.02.2010
« 23 Gru 2011, 20:23 »
http://www.garminasus.com/pl_PL/phones/nuvifone-m10/
ja używam tego urządzenia jest też aparat 5mpix i nawigacja

Zapytany o ideę, odpowiadam - oto ona:
Myśl o niczym, w zamyśleniu przedłużona.

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
« 23 Gru 2011, 22:53 »
Czy macie jakiś pomysł jak zrobić 2w1 i mieć telefon oraz mp3 podłączone do jednych słuchawek i jednym naciśnięciem guzika wyłączać muzykę i odbierać telefon, następnie po zakończeniu rozmowy jeszcze jedno kliknięcie i znowu gra muzyka.

Sony ?
choćby w200 ?
… why so serious ?

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
« 23 Gru 2011, 23:58 »
Hmm.. Pustelniku nasuwa mi się jedyna odpowiedź.. Telefon z mp3 :) (tak, pamiętam, jesteś wrogiem takich rozwiązań)
Zawsze plączące się kabelki są strasznie denerwujące, a to byłby już niezły kombajn.
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 24 Gru 2011, 00:00 »

aż tak często odbierasz telefon jadąc rowerem, że chce Ci się tak kombinować? :P
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum