Autor Wątek: manetki szosowe  (Przeczytany 3527 razy)

Offline kokop

• Miasto: Chard
  • Na forum od: 11.01.2010
manetki szosowe
« 23 Lut 2010, 21:12 »
van obszyj skórą :)  Będzie kozacko wyglądało a wcale nie tak trudno to zrobić. Tzn przyłożyć skórkę, oznaczyć kształt i najlepiej pod spodem zrobić małe dziurki na zasznurowanie. Uwzględnić plastyczność skóry fachowo przymrużonym okiem jeszcze. Pod skórkę można dać też coś tłumiącego.  Ja kiedyś nalepiłem kawałek neoprenu z pasa wyszczuplającego i było zajebiście ok :) . Jak za grubo to coś innego wymyślisz. Właśnie w podobny sposób zamierzam całą kierownicę potraktować.
I co by nie zakładać nowego tematu>
Pytanie za 100 miejscowych punktów (zamienne na browara przy okazji spotkania)
 Pytanie brzmi>
DODATKOWE klamki hamulców do tych istniejących wkomponowanych sprytnie w klamkomanetki
 :?:
(powinno chyba się nazywać klamko-dżwigienki albo szprynglo-hamulce-biegowe  :roll:) Co by tak się nie rozplaszczać i gorączkowo nie szukać tych hamulców.  Choroba no, w starym velocypedzie mam takie dodatkowe dźwignie przyczepione do tych właściwych i to jest zajebiste.  Niestety, postęp tzw. i nie za bardzo mam pomysł jak ten patent zastosować do tych cholernych nowych klamek.
Kleine Fiech ach Scheiße machen.

woody

• Gość

Offline Mężczyzna van

• Miasto: Jaworzno
  • Na forum od: 27.12.2009
    • http://vanhelsing.bikestats.pl/
manetki szosowe
« 23 Lut 2010, 21:51 »
No własnie chodzi o to, ze nie chcę inwestować w ten rowr ani grosza na razie, bo mam inne wydatki. Pomyślę nad jakims obszyciem tego/wytłumieniem.

kokop  - chodzi Ci może o coś takiego :
http://images.photo.bikestats.eu/zdjecie,600,54706,szosowka.jpg ?

Ja mam dodatkowe dźwignie hamulca oprócz tych w manetkach szosowych. Działa to razem, czyli jak nacisnę jedno to i drugie się rusza. Niewiele widać na zdjęciu, ale mozna się dopatrzyć dodatkowych klamek ;)

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
manetki szosowe
« 23 Lut 2010, 21:56 »
Kokop, czy chodzi Ci coś takiego?
Wracam do jeżdżenia.

Offline kokop

manetki szosowe
« 23 Lut 2010, 22:09 »
No,no,no no no no
No właśnie.  Tylko jak to zaczepić linkami do istniejącego systemu hamulcowego co by jeszcze spełniało rolę  :?:   Jakieś redukcje, przelotki, turbinki czy inne takie są do tego ?
 Kiedyś widziałem z daleka takie cosik ale jak to było drutem powiązane to ja nie wnikałem i nie mam pomysła
 :?
van No właśnie takie wajchy do hamulców mam ci ja w starym pędzidle. Ale za bardzo mi się nie uśmiecha ich montować w nowym bo jak będę przeciepywać biegami?
I tu mam problem właśnie
Edit: O żesz w mordę
Ta Salsa cała to ponad 60 pandów :!:  Chyba się z c..... na rozum pomieniali :?
Pewno za sztukę jeszcze, a ja chcę dwie.

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
manetki szosowe
« 23 Lut 2010, 22:22 »
Zasadę działania rozumiem w ten sposób, że mocujesz do tego linkę hamulcową jakby z dwóch stron, czyli: hamulec - linka - klamka - linka - klamkomanetka.
Salsę kiedyś znalazłem przypadkiem, ale poszukaj gdzieś w działach cyclocrossu - tam takie rzeczy mogą być w rozsądniejszych cenach ;].
Wracam do jeżdżenia.

Offline kokop

manetki szosowe
« 23 Lut 2010, 22:51 »
Cytat: "Daniel"
Zasadę działania rozumiem w ten sposób, że mocujesz do tego linkę hamulcową jakby z dwóch stron, czyli: hamulec - linka - klamka - linka - klamkomanetka

:roll:
Nooo, jakby ok. Ale linkologia na rowerze będzie
 :shock:

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
manetki szosowe
« 24 Lut 2010, 09:09 »
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=27933

To się przelotowo montuje, jedna linka, dwie klamki szeregowo połączone. Ciągniesz jedną, druga też się rusza.
Będzie klamkologia a nie linkologia raczej ;)
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline kokop

manetki szosowe
« 24 Lut 2010, 22:52 »
:D
I tak pewnie będę musiał porobić fiszki z numerkami co by się nie pomieszało. Jak w jakiej szafie sterowniczej. Mógłby ktoś wymyślić jakieś hamulce bezprzewodowe
 :roll:
Jeżeli nikt nie wymyślił to ja patentuje tego pomysła. A jak to zrobić pomyślę później, bo myślenie to proces wymagający przygotowania. Żeby tak nie bolało :lol:

Te z linka cinka już nie taka przycinka. Cena mało wiele i nawet na średnicę taką jak potrzebuję :D
Dzięki

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
manetki szosowe
« 25 Lut 2010, 08:41 »
Cytat: "kokop"
Mógłby ktoś wymyślić jakieś hamulce bezprzewodowe

Bierz się za projektowanie i opatentuj. A jak opatentujesz bezprzewodową słuchawkę prysznicową to stawiam piwo.
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline kokop

manetki szosowe
« 26 Lut 2010, 21:58 »
Cytat: "cinek88"
Cytat: "kokop"
Mógłby ktoś wymyślić jakieś hamulce bezprzewodowe

Bierz się za projektowanie i opatentuj. A jak opatentujesz bezprzewodową słuchawkę prysznicową to stawiam piwo.

:lol:
No to leć do sklepu. Stwierdzam że nie ma co wymyślać bo to kwestia wielkości słuchawki. A tego nie zastrzegałeś.
 :P

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum