Autor Wątek: Bałkany, prośba o pomoc przy ustalaniu trasy  (Przeczytany 1770 razy)

Offline Mężczyzna robertrobert1

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.04.2009
Gdybyś zaczął od Chorwacji to tam są bardzo urokliwe Plitwickie Jeziora. Można dojechać do nich drogą autokarową albo ... malowniczą doliną od zachodu jadąc przez lokalne wsie. Oczywiście tę drugą opcję polecam. Z tej strony nie ma żadnych budek, Podobnie jak nie ma płatnego wejścia w Tatry od słowackiej strony. Jest zacisznie do tego stopnia, że można tam rozbić namiot.

https://www.vacansoleil.pl/blog/ciekawe-miejsca/jeziora-plitwickie-ile-kosztuja-bilety/

Offline Mężczyzna Marek3105

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 04.06.2012
Dziadek, świetne zdjęcia, dzięki!

robertrobert1
, zaczynam od Chorwacji, a Plitwickie Jeziora znam. Miałem je odwiedzić kilka lat temu jadąc autostopem na Słowenię. Niestety nie udało się. Tym razem też raczej nie starczy czasu. Może następnym razem :)

Miała to być moja kolejna samotna wycieczka, ale znalazłem trzy chętne i mocno zdeterminowane osoby, dla których będzie to pierwsza tak długa wyprawa. Zapowiada się ciekawy wyjazd. Chociaż pewnie jeszcze trochę będę musiał skrócić trasę.

Offline Mężczyzna robertrobert1

• Na forum od: 19.04.2009
Miała to być moja kolejna samotna wycieczka, ale znalazłem trzy chętne i mocno zdeterminowane osoby, dla których będzie to pierwsza tak długa wyprawa. Zapowiada się ciekawy wyjazd. Chociaż pewnie jeszcze trochę będę musiał skrócić trasę.

Jak dla mnie kluczowym elementem będzie temperatura bo przy 35-40 st C po asfalcie kiepsko się pomyka. Jeśli te osoby są świeże to może im być cięzko znosić takie niewygody chociaż jeśli to są typowi kolarze-zapaleńcy to powinni sobie poradzić.
Życzę Ci powodzenia.

Jak dla mnie kluczowym elementem będzie temperatura bo przy 35-40 st C po asfalcie kiepsko się pomyka. Jeśli te osoby są świeże to może im być cięzko znosić takie niewygody chociaż jeśli to są typowi kolarze-zapaleńcy to powinni sobie poradzić.
Życzę Ci powodzenia.

Mówią, że im to nie przeszkadza. Zobaczymy jak będzie w rzeczywistości :D
Jeden na rowerze jeździ wszędzie, drugi ścigał się wyczynowo w Enduro, a trzeci nie wiem.

Offline Mężczyzna menel

• Na forum od: 25.03.2012
Proponuję najpierw kontrolną wyprawę w Bory Tucholskie żeby sprawdzić czy się nie pozabijacie.
A przy okazji przetestować sprzęt.

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
Ja też kiedyś poleciałem do Albanii z przygodnie poznanym gościem. Cała zabawa skończyła się już pierwszego dnia na pierwszej przełęczy za Gostivarem w Macedonii :)

Znaczy się na 700 m.n.p.m gościu był wziął zdechł...szybko przebukował bilet powrotny i następnego dnia wrócił do domciu.

No i dzięki temu odbyłem jedną z piękniejszych wypraw w swoim życiu przez Albański interior po szlakach udających drogi, na których dystanse mierzy się w godzinach, a nie kilometrach.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Proponuję najpierw kontrolną wyprawę w Bory Tucholskie żeby sprawdzić czy się nie pozabijacie.
A przy okazji przetestować sprzęt.

Dobry pomysł. Wszyscy akurat są z Poznania, więc można taki dwu lub trzydniowy wyjazd zorganizować.

Co ciekawe, wszyscy mają sakwy, wory, namioty, materace, kuchenki, itd. Także w 80% są przygotowani sprzętowo.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum