Autor Wątek: Wmiary kartonu wizzar  (Przeczytany 2129 razy)

Offline Mężczyzna zoro27

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 12.05.2014
Wmiary kartonu wizzar
« 19 Lut 2018, 08:39 »
Witam
Czy ktoś się orientuje jaki maksymalnie wymiar może mieć karton w Wizzarze  patrze u nich na stronie ale chyba nigdzie nie podane.
Mam takie dosyć duże pudło 170x100 x20 i zastanawiam sie jak oni na to się zapatrzą wiem ze Rayaner do 90 cm ma w regulaminie

pozdrawiam
Filip

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Odp: Wmiary kartonu wizzar
« 19 Lut 2018, 08:49 »
Sam Wizzair może się aż tak bardzo nie czepiać, bardziej to zależy od obsługi lotniska. Najważniejszym wymiarem jest wysokość, bo od niej zależy czy karton się zmieści do skanera. Do 100cm powinno być ok.

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
« 19 Lut 2018, 09:03 »
Większość razy pakowałam rower do pudła na tyle dużego, że nie musiałam zdejmować żadnego z kół (rower MTB, koła 26"). W samym wizzairze nikt się nigdy nie czepiał (interesowała ich tylko waga i to, czy spuściłam powietrze z opon), na lotnisku Okęcie pudło czasem przechodziło przez skaner, czasem nie - w takiej sytuacji panowie pomagali mi wyjąć rower z pudła, prześwietlali i potem pomagali zapakować z powrotem. Ale tak jak pisał miki, ostatecznie wszystko zależy od obsługi lotniska.

Offline Mężczyzna zoro27

• Miasto: Łódź
« 19 Lut 2018, 10:11 »
Dziekuje za odpowiedzi czyli smiało ciacha z tym duzym kartonem

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
« 2 Mar 2018, 11:47 »
Leciałem Wizzair z Wawy do Porto. Miałem karton 140×80×20cm. Rower i reszta bagażu w środku. Waga 28kg. Poszło bez problemu. Potem wracałem z Santander do Wawy, też Wizzair. Tam miałem dużo większy karton. Może 180×120x20 alboni większy. Cała szosa wchodziła z kołami a romiar ramy to L. No i na lotnisku problem. Pudło za duże na skaner. Kazali wypakować rower. Dodatkowo namiot, karimata, śpiwór i ubrania musiałem wypakowac. Celnik sparwdzil rower i dał go do pudła. Ale tylko z kaskiem i bidonem. A reszye bagazu musiałem razem skleić do kupy taśmą i nadać osobno. Na szczeście bez dopłat. Czyli w Wizzair nie ma ograniczen co do wymiaru pudła. Jedynje waga do 32kg

Offline Mężczyzna marszy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 23.07.2013
« 2 Mar 2018, 19:31 »
Swego czasu pytałem w Wizzie i odpowiedź była krótka: mniejszy z dwóch wymiarów drzwi luku/skaner na lotnisku. Prawie zawsze jak przejdzie przez skaner, to do samolotu już wejdzie. Kwadrans z googlem i będziesz znać wszelkie wymiary.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum