Autor Wątek: Wpływ roweru na relacje damsko-męskie ;)  (Przeczytany 94278 razy)

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
kochaną osobę
a jak jej nie kocham?
To wsiadasz na rower i odjeżdżasz w siną dal.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
... fundamentem  związku dwojga ludzi, jest ODPOWIEDZIALNOŚĆ za tą drugą osobę ... kochaną osobę .
Dokładnie tak. A nie jak coś się trochę psuje - to "nie pasujemy do siebie, spróbuję czegoś innego. może będzie fajniej"

a jak jej nie kocham?

To nie trzeba było mówić, że kochasz. Dojrzała miłość wbrew pozorom to nie jest chwilowe zauroczenie, tylko długa praca nad związkiem, umiejętność akceptacji wielu potrzeb drugiej osoby, umiejętność zawierania wielu kompromisów. A nie tylko "JA" i moje potrzeby, a jak druga strona ma zastrzeżenia to już "nie kocham". Jak tak się to kończy, to jasny znak, że nie była to miłość, tylko zauroczenie, czy potrzeba zabawienia się.

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013

O kurde ... jak ja bym bardzo chciała poznać takiego chłopaka, jak Wilk, z nim się związać! Albo choćby i dziewczynę.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
O kurde ... jak ja bym bardzo chciała poznać takiego chłopaka, jak Wilk, z nim się związać! Albo choćby i dziewczynę.

Problemy z identyfikacją płciową?

RDK

• Gość
To orientacja. Nie myl pojęć :)

Offline Mężczyzna sierra

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 06.09.2017
A co jeśli to ja jestem tym toksycznym w relacji. Może moje przerośnięte EGO nie pozwoliło bym dostrzegł potrzeby partnera/-ki? Czasem warto zrobić małe resume swojego postępowania, a nie szukać winnych. Może ta relacja była skazana na porażkę już od początku. Bo nie było: porozumienia, wyrozumiałości czy wreszcie uczucia.
Tyle ode mnie w tej wybitnie nierowerowej dyskusji.         

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
A co jeśli to ja jestem tym toksycznym w relacji. Może moje przerośnięte EGO nie pozwoliło bym dostrzegł potrzeby partnera/-ki? Czasem warto zrobić małe resume swojego postępowania, a nie szukać winnych. Może ta relacja była skazana na porażkę już od początku. Bo nie było: porozumienia, wyrozumiałości czy wreszcie uczucia.
Tyle ode mnie w tej wybitnie nierowerowej dyskusji.         

To jest zupełnie inna sprawa, wiadomo, że każda strona ma swoją interpretację i punkt widzenia. Ale jak uczucie jest dojrzałe - to przetrwa takie kryzysy, jak nie jest, jak jedna ze stron silnie prze na koniec - to rozpad jest szybki, bo do tanga trzeba dwojga.

jark

• Gość
kochaną osobę
a jak jej nie kocham?
... to nie masz prawa oczekiwać od niej/jego, jakichkolwiek wyrzeczeń
miłość, to nie alkohol  ... tu nie da się nią upajać solo .

j.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
To nie trzeba było mówić, że kochasz. Dojrzała miłość wbrew pozorom to nie jest chwilowe zauroczenie
I każdy człowiek wie, że jego miłość jest właśnie ta dojrzałą. A powiedzenie, że miłość (lub jej pozory) jest ślepa dotyczy jedynie członków Polskiego Związku Niewidomych.
, Jak tak się to kończy, to jasny znak, że nie była to miłość, tylko zauroczenie, czy potrzeba zabawienia się.
No przecież o tym pisze. Że niezależnie od wszelkich słów i tego co się komu wydaje na początku związku, może się okazać, że to nie była miłość. Albo się ona skończyła. I ludzie wówczas mają pełne prawo rozstać się z sobą i pójść własną drogą.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
No przecież o tym pisze. Że niezależnie od wszelkich słów i tego co się komu wydaje na początku związku, może się okazać, że to nie była miłość. Albo się ona skończyła. I ludzie wówczas mają pełne prawo rozstać się z sobą i pójść własną drogą.

Tylko miłość to nie kupowanie ogórków, które można wyrzucić jak przestaną smakować. Za czyjeś zauroczenia druga strona dla której to jednak była prawdziwa miłość - płaci bólem i złamanym sercem. Egoista, którego obchodzą tylko własne uczucia nie ma problemów z mówieniem "kocham cię" często, człowiek odpowiedzialny mówi to dopiero jak jest tego pewien na 100%.

Egoista, którego obchodzą tylko własne uczucia nie ma problemów z mówieniem "kocham cię"
I teraz ten podły Egoista, który nie rozpoznał z premedytacją, że to tylko zauroczenie a nie miłośc do grobowej deski dostanie pokutę. Za karę spędzi całe życie z drugą osobą, do której nie odczuwa żadnych uczuć (oby). Będzie też pracował niczym Syzyf nad samodoskonaleniem swej nikczemnej osobowości, próbując zakochać się.
Przecież to głupsze niż decyzje rządu...

jark

• Gość
Przecież to głupsze niż decyzje rządu...
... nie
to "tylko" konsekwencja wyboru ... konsekwencja tego, że komuś coś obiecałeś,
trzeba było wówczas od razu powiedzieć , że to żarty a nie życiowy wybór ...
... z problemami się walczy i rozwiązuje a nie się od nich ucieka .

... chciałbyś , będąc zaangażowanym bezgranicznie w związek , usłyszeć po jakimś czasie ... że to tylko żart ??? ...

Offline Kobieta emonika

• Miasto: Kościerzyna/Kaszuby
  • Na forum od: 26.05.2014
Wilk - czy Ty masz żonę, partnerkę, jesteś w związku ?  :)
Wybacz bezpośredniość - ale bardzo dużo piszesz o związkach, o tym jak powinno być, jak powinno się zachować jedno   i drugie w związkach etc. Chciałabym tylko wiedzieć "czy wiesz o czym mówisz"  - nie wiem czy to trafnie określiłam. Na bank dostanę reprymendę jak nie gorzej....
"Uśmiech kosztuje mniej niż elektryczność i daje więcej światła"

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
... wybacz , ale to jest czyste samolubstwo i egoizm
i bardzo dobry przykład na to , jak zniszczyć drugiej stronie życie ... no bo co w sytuacji gdy tylko jedna strona, zmienia tą 'wizję' na swoje życie ?

... fundamentem  związku dwojga ludzi, jest ODPOWIEDZIALNOŚĆ za tą drugą osobę ... kochaną osobę .

Zatem należy ustalić warunki jak najszybciej i zostawić sobie margines na ich renegocjację w trakcie. Wszak ludzie się zmieniają.

Znam parę związków, gdzie zalegnęcie przed telewizorem i porzucenie pasji byłoby potraktowane jako gorsza zbrodnia przeciw relacji niż znalezienie sobie weekendowej kochanki na boku. I byłoby powodem do rozstania.

chciałbyś , będąc zaangażowanym bezgranicznie w związek , usłyszeć po jakimś czasie ... że to tylko żart
Niewątpliwie. wszystkie rozstania mają miejsce, kiedy jedna strona jest "bezgranicznie zaangażowana w związek" a druga strona uważa, "że to był żart". Warto jednak odejść od tej czarno - białej, podszytej ideologią, retoryki. Świat to głównie gra szarości. Ludzie mają prawo walczyć o swoje szczęście i nie jest to przejaw egoizmu.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum