Autor Wątek: Rower rekreacyjny/turystyczny  (Przeczytany 5197 razy)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Odp: Rower rekreacyjny/turystyczny
« 1 Mar 2018, 20:28 »
W sakwach / torbach itp poniżej pewnego poziomu co byś nie kupił wyrzucasz pieniądze.

Offline Mężczyzna KsD

• Miasto:
  • Na forum od: 26.02.2018
« 1 Mar 2018, 20:42 »
Aha dzięki to się aktualnie wstrzymam z torbami i po prostu kupię je później.

Offline Mężczyzna Krakonos

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 16.03.2014
    • Życie w Namiocie
« 2 Mar 2018, 20:40 »
Biednego nie stać na byle co. Lepiej wydać pieniądze raz a dobrze, niż kupować dwa razy. Sprzęt możesz kompletować stopniowo, ale nie ma co pakować się w półśrodki. Moja rada: zacznij od troby na kierownicę i na niej nie oszczędzaj, bo z przodu będziesz wozić największy ciężar.

Osobiście szukałbym też raczej uprzęży (do której przypina się worek wodoszczelny albo dowolny inny przedmiot, np. namiot, śpiwór), a nie torby (to samo tyczy się podsiodłówki). Nie wyobrażam sobie grzebania w takiej torbie w momencie, kiedy rower opiera się o drzewo itp. a odczepianie całych toreb za każdym razem byłoby niesamowicie upierdliwe. A z uprzęży raz dwa wypinasz worek, szukasz co potrzeba i wpinasz.

Offline Mężczyzna dracorp

• Miasto: Trójmiasto
  • Na forum od: 05.07.2013
    • Dziennik rowerowy…
« 14 Mar 2018, 01:08 »
@Krakonos
W planach masz jakieś modernizacje FC?
Dzisiaj byłem sprawdzić w sklepie czy nie mają jakiś Marinów i akurat mieli FC. Bardzo mi się spodobał.
Z chęcią bym swojego składaka wymienił na niego z 2 powodów: waga(17kg bez przedniego bagażnika) i niekompatybilność osprzętu. Jednakże sam FC trochę waży i jak wrzucę swoje graty to możliwe że będę miał podobnie jak teraz mam.
Mi akurat 3 tarcze bardzo pasują, kij że tam jakieś przełożenia się dublują.
Ciut lżejszy jest Lombard ale mniej ma otworów montażowych, trochę inny baranek.
Piecia aka dracorp

Moje graty na olx.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum