Autor Wątek: odzież na rower  (Przeczytany 2997 razy)

kioto

• Gość
odzież na rower
« 16 Lut 2010, 13:33 »
Chciałam was zapytać, jaka waszym zdaniem jest najlepsza firma produkująca odzież na rower. Chodzi mi przede wszystkim o koszulki i spodenki. Zależy mi na tym, żeby koszulka dobrze wchłaniała pot i była przewiewna. Piszcie jaką firmę najlepiej wybrać, a jakiej raczej unikać??

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
odzież na rower
« 16 Lut 2010, 14:16 »
Nie mam jakiegoś bardzo dużego doświadczenia w kwestii strojów rowerowych, ale mam spodenki z wkładką Crafta i Shimano. Te Crafta są dla mnie dużo wygodniejsze, wkładka jest lepiej uszyta. Z koszulek korzystam z wersji ekonomicznej - w Łodzi jest firma TopPrint, która robi stroje rowerowe. Może całość nie jest z super materiałów, ale są porządne i przewiewne.
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna Symfonian

• Dominik
  • Miasto: Piekary Śląskie
  • Na forum od: 18.05.2009
odzież na rower
« 16 Lut 2010, 15:02 »
Jeśli chodzi o najlepsze to te które szyją ubrania dla teamów,
Czyli np Nalini, Craft brat ma od nich komplet i jest zadowolony, ja mam koszulke ale nie rowerową i też jest super.
Unikać trzeba firm "no name" chodź i taki sie zdarzają ktróre mają dobre ciuchy
Tak jak kolego wspomniał, też mam komplet z top printu i jak za tą cene jest super,
z tym że w twoim wypadku sie raczej nie sprawdzi, bo szyją gacie tylko dla jednej płci :)

kioto

• Gość
odzież na rower
« 22 Lut 2010, 17:08 »
Dzięki też jestem zdania, że należy unikać odzieży typu no name, żeby niepotrzebnie nie wyrzucać pieniędzy w błoto. Już się zaczęłam rozglądać za dobrym ubraniem i sklepami, gdzie je mogę kupić. Bardzo spodobała mi się odzież z  (tu był link)   sklepu. Wiem, że wiele osób sobie ją chwali. A czy wy mieliście kiedyś do czynienia  z tą firmą?? Będę wdzięczna za opinie i porady;)

Offline Mężczyzna Symfonian

• Dominik
  • Miasto: Piekary Śląskie
  • Na forum od: 18.05.2009
odzież na rower
« 22 Lut 2010, 17:30 »
mam gacie z tej firmy, wkładka dobrze sie sprawuje, są bardzo przyjazne w dotyku ale są bardzo delikatne, łatwo sie "haczą".
kumpel ma koszulke i też jest zadowolony.
Ogólnie jak za tą kase Rogelli robi dobre ciuchy,
Tylko nie kupuj u nich na stronie bo przeważnie mają od 20-30zł drożej niż w innych sklepach/allegro
porównaj sobie ceny ;)
http://www.mikesport.pl/c/pl/8_54_19/2/1/18/long/rogelli.html

Offline jasiomlc

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 24.05.2009
odzież na rower
« 22 Lut 2010, 21:18 »
Produkty Rogelli są dość atrakcyjne (uwzględniając wartość cena/jakość)
Mam spodnie  Rogelli Biella oraz kurtkę Rogelli Merano.
Zastosowana membrana bardzo dobrze chroni przed wiatrem, niestety z oddychalnością jest co najmniej kiepsko.
Spodnie jako tako (bo tylna część wykonana jest z lycry). Natomiast kurtka w całości wykonana jest z tej 'membrany'. W termperaturze powyżej -5 st. przy intensywnej jeździe można się ugotować!. Po jeździe, aby wilgoć odparowała z wnętrza kurtki, trzeba wywinąć ją na lewą stronę. Jeśli tego nie zrobimy, nawet po ok. 6 godz. w środku utrzymuje się wilgoć.
Także ostrożnie trzeba dobierać strój do temperatury otoczenia.

Polecam odzież nalini. Mam kurtkę Nalini Cornalina. Tu z oddychalnością jest lepiej.

Jeśli nie masz zbyt dużo kasy, polecam zakup markowych, używanych ubrań.
Ja "robię tak od lat tak robię" ;)
Któregoś dnia rzucę to wszystko i pojadę rano niby po chleb

kioto

• Gość
odzież na rower
« 26 Lut 2010, 14:32 »
Super dzięki za wszelkie odpowiedzi. widziałam, że mogę na was liczyć;) fajnie, że macie zaufanie i cenicie sobie markę rogelli. Przynajmniej mam pewność, że marka, którą wybrałam jest całkiem dobra. Na pewno wszystko sprawdzę i porównam;)

pennylane

• Gość
odzież na rower
« 30 Lip 2010, 13:33 »
posiadam spodenki z "pieluchą" Authora. wersja damska - nie polecam. pielucha niby specjalnie wyprofilowana dla kobiet, ale jednak obciera i gniecie, co staje się już przy trasach 20km bardzo denerwujące i niewygodne. zdecydowanie polecam męskie z większymi pieluchami, tak ku przestrodze ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum