Autor Wątek: Rower Crossowy do 3000zł  (Przeczytany 3154 razy)

Offline Mężczyzna onthecorssroad

• Miasto: Iwonicz- Zdrój
  • Na forum od: 18.10.2016
Rower Crossowy do 3000zł
« 7 Mar 2018, 23:06 »
Witam witam, bardzo przydała by mi się wasza pomoc. Otóż poszukuje jakiegoś fajnego rowerku crossowego, takiego bardziej dostosowanego pod turystykę rowerową, ma być przede wszystkim wygodny i w miarę na dobrych częściach. Poruszam się w 75% asfaltem i 25% drogami gruntowymi Do tej pory śmigałem na Mongoose 850 crossway i byłem z niego bardzo zadowolony. Chyba z 7 lat temu udało mi się go zakupić w cenie 2200zł. Szukam czegoś podobnego. Ale jestem otwarty na wszystkie propozycje.

Mój typ do Romet Orkan 5 M i to właściwie jedyna propozycja, nic ciekawszego nie znalazłem. Cena takiego rowerku to 2800zł

Offline Mężczyzna Młody

• Miasto: Gabryelin
  • Na forum od: 23.12.2014
Odp: Rower Crossowy do 3000zł
« 7 Mar 2018, 23:11 »
rower pod turystykę? może gravel? najwygodniejszy a ostatnio dodatkowo szalenie modny  ;)

« 7 Mar 2018, 23:19 »
rower pod turystykę? może gravel?

Jeśli macie jakieś ciekawe propozycje co do tego Gravela to ja bym poprosił ;)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy

« 8 Mar 2018, 00:15 »
https://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=16058.0

Okej, dzięki za link, ale już sobie poczytałem o tych gravelkach i nie widzę tam rozwiązania i też nie uśmiecha mi się przeglądać 30 stron jak sobie ludzie opisują swoje gravelowe przeżycia ;) Więc jeszcze raz poproszę o propozycję jakiegoś fajnego rowerku do 3000zł. Ten Romet Orkan 5M wydaje mi się całkiem spoko, a jeśli uważacie że Gravel będzie lepszy od niego to poprosił bym o jakieś modele ;)
Dzięki

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
« 8 Mar 2018, 02:00 »
nie uśmiecha mi się przeglądać 30 stron

Leniuszek :)

A uśmiechać ci się będzie jeżdżenie na pierwszym lepszym poleconym rowerze, który może ci zupełnie nie pasować?

Offline Mężczyzna qbab

• Miasto: łódzkie
  • Na forum od: 25.12.2011
« 8 Mar 2018, 07:12 »
Jeżeli crossowy to np https://www.kross.pl/pl/2017/trekking/trans-global
Brat kupił za ok 2700.

Przykład grawela z własnego podwórka: Marin Four Corners 2017.

edit:
Przepraszam, ten Kross to miał być oczywiście jako przykład roweru trekingowego.

P.S.
Zdradzasz typwe tendencje osoby, która tylko szuka potwierdzenia swojego wyboru. Jak podoba się Orkan to bierz (rower ma się podobać), bo jak poczytasz więcej rad i propozycji to będziesz miał tylko jeszcze większy mętlik w głowie. :)

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
« 8 Mar 2018, 07:13 »
https://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=16058.0

Co Ty mu tu wklejasz, hę?

Prawdziwy gravel musi mieć najlepiej stalową ramę i kosztować min. 5000 zł. W innym przypadku to szosówka z szerszymi oponami - a więc dziwoląg, zupełnie niemodny ;)

5000≠3000

Wybór graveli do 3000 - https://allegro.pl/kategoria/rowery-i-akcesoria-rowery-16420?string=gravel&order=m&bmatch=ss-base-relevance-floki-5-nga-hcp-spo-1-2-1003&stan=nowe&price_to=3000

Do tego jeszcze Romet Aspre - https://www.romet.pl/Rower,ASPRE,10,735,736,14834,2018.html

« 8 Mar 2018, 07:55 »
A uśmiechać ci się będzie jeżdżenie na pierwszym lepszym poleconym rowerze, który może ci zupełnie nie pasować?
heh, to nie jest kwesta bycia leniuszkiem ;) Dla mnie rower to rower, jak kupowałem mongoosa, to przyciągnęła mnie jego promocja, nie miałem pojęcia czy bd dobry czy nie, no i wziąłem rozmiar za duży. Ale potrafiłem jeździć na nim po 300km w ciągu doby i objechałem na nim Polskę i żyje ;) Rzuciłem okiem na ten link i przeglądnąłem kilka stron i dla mnie po prostu to jest czarna magia, ludzie skupiają się na takich rzeczach którą są mi raczej obojętne, dla mnie jest najważniejszy stosunek ceny do jakości. Jeśli uważacie że ten Romet est fajny to go zamówię, ale jeśli gdzieś natknęliście się na jakąś ciekawą promocję albo znacie modele lepsze, to po prostu poprosił bym o link ;) O nic więcej mi nie chodzi :D
Zdradzasz typwe tendencje osoby, która tylko szuka potwierdzenia swojego wyboru. Jak podoba się Orkan to bierz (rower ma się podobać), bo jak poczytasz więcej rad i propozycji to będziesz miał tylko jeszcze większy mętlik w głowie.
No i tu się zgadzam w 100%, tylko zaskoczyliście mnie tym gravelem, ostatnio przeglądam różne strony, blogi i sporo ludzi na nich podróżuje i dlatego liczyłem może ktoś mnie zapewni w przekonaniu że lepiej tego gravela zgarnąć.
Do tego jeszcze Romet Aspre - https://www.romet.pl/Rower,ASPRE,10,735,736,14834,2018.html
Oooo, ten rowerek przykuł moją uwagę. Bardzo bd wdzięczy za porównanie Rometa Orkan 5M oraz tego Rometa Aspre. No i jakiś link gdzie mógłbym go kupić, bo szukałem tak na szybko i nigdzie nie znalazłem.
Jeszcze pytanie do tych co jeździli już na rowerkach crossowych i gravelach, które się sprawdziły najlepiej ?? Przeglądałem te sklepy z Gravelami, faktycznie są strasznie drogie, na niektórych nie znalazłem tańszych jak 3500zł. Tak wiec wydaje mi się że gravel za 3000 to najniższa półka i czy faktycznie opłaca się takiego brać.

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
« 8 Mar 2018, 08:23 »
Dorzucę Ci jeszcze Guerciotti Antares Cross.
Zamieniłem go mając Jamisa Nova, też crosowy.

Nie będę pisał, że Guerciotti rewelka i tym podobne rzeczy ale:
- najlżejszy bo tylko 9.5 kg
- widelec karbon to musi być
- tanie przerzutki Sora
- jakby co kupujesz koła szosowe i masz szosówkę
- hamulce v breake proste w użytkowaniu, tanie tarczowe są ciężkie w regulacji i zbędna masa
- cena 2499 zł.

Mam go od miesiąca i przejechałem ponad 1000 km i jestem bardzo zadowolony.
MiRowerDajePower

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 8 Mar 2018, 10:09 »
Mój typ do Romet Orkan 5 M i to właściwie jedyna propozycja, nic ciekawszego nie znalazłem. Cena takiego rowerku to 2800zł
Kupiłem taki córce 2 lata temu. Jest bardzo zadowolona. Był na kilku wyprawach sakwiarskich (najdłuższa 700 km). Jeździł pod obciążeniem również w trudnych leśnych i błotnych odcinkach. Spisał się doskonale. Nigdy nie mieliśmy z nim problemu. Z moich doświadczeń mogę zdecydowanie polecić.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

« 8 Mar 2018, 23:15 »
Kupiłem taki córce 2 lata temu. Jest bardzo zadowolona.

Dzięki za podpowiedź, właśnie na takie konkrety czekałem ;) Romet Orkan 5M zamówiony. Dziękuje tym co się udzielali, szkoda że tak nie wiele osób było w stanie pomóc, chyba zbyt trudne pytanie zadałem, albo nikt już na tego typu rowerkach nie jeździ ;) Jeszcze raz dzięki  i pozdrawiam ;)

Offline Mężczyzna michuss

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 28.02.2014
« 8 Mar 2018, 23:21 »
nikt już na tego typu rowerkach nie jeździ ;)
Obawiam się, że większość już przesiadła się z rowerków na rowery  :P

Offline Mężczyzna lordChaos

• Miasto: skierniewice
  • Na forum od: 10.12.2017
« 9 Mar 2018, 12:21 »
czyli jednak chciałeś, by ktoś Ci napisał po prostu jaki fantastyczny wybór dokonałeś ...

« 11 Mar 2018, 09:56 »
czyli jednak chciałeś, by ktoś Ci napisał po prostu jaki fantastyczny wybór dokonałeś ...

A widziałeś żeby mi ktoś coś lepszego polecił ?? Ten Romet Aspre jeszcze mnie kusił, ale stwierdziłem że nie bd jeszcze z Gravelem eksperymentował, może następnym razem dorobię się i kupię coś lepszego.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum