Autor Wątek: Rower crossowy 800-1200 zł  (Przeczytany 4469 razy)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Odp: Rower crossowy 800-1200 zł
« 22 Mar 2018, 15:27 »
emes, zrozum wreszcie że Pixies chce kupić Kandsa.
Ma do tego prawo, to jego pieniądze.
Nie psuj mu przyjemności.

Offline Mężczyzna Pixies

• Miasto:
  • Na forum od: 17.03.2018
« 22 Mar 2018, 15:51 »
Chyba nie rozumiem. Ten rower ma dość szerokie widelce, patrząc na zdjęcie myślę że 1.6" wejdzie spokojnie, a może nawet i 2". Kierownica prosta, tak samo jak w przykładowych podlinkowanych przez Ciebie.

Obawiam się, że przy tym budżecie i wysokich wymaganiach poszukiwania potrwają długo. No ale przez ten czas może wzrośnie budżet :)
Wysokie wymagania? Gdzie :D? Chcę tylko, żeby rower jeździł prosto, pod górkę i z górki, no i jak jeszcze starczy kasy, to dobrze by było, żeby jeszcze skręcał, chociaż nie musi, bo można też balansować odpowiednio ciałem.
Z amortyzatorów i innych wodotrysków chętnie bym zrezygnował, ale nawet się nie da.
Także gdzie tu wysokie wymagania?
Fakt, że jak się da to wolałbym jak najlepszy osprzęt (kaseta nie wolnobieg, w miarę przyzwoite hamulce itp.), ale jak się nie da, to nie będę płakał.

Co do tych opon to pewnie racja. W swoim starym rowerze mam takie, które rozmiarowo pasowałyby nawet do traktora (to nie jest żadne MTB), więc trochę zapomniałem jak technologia poszła do przodu i można mieć już znacznie mniejsze opony.

Budżet powyżej 1400-1450 niestety nie wzrośnie. Może trochę zakręciłem z nim, bo najpierw mówiłem o jak najtańszym (800 zł), chociaż później wspomniałem już o tym, że mam na oku Maestro, a to już pułap 1400 zł. Także zapomnijmy już o rowerze za 1000 zł i poniżej.

Edit: No tak, ten rower ma rzeczywiście prostą kierownicę... Po prostu wrzuciłem ten model w google i znalazłem inną wersję. Generalnie moja wina, ale... niesmak pozostał... :D

Tak, chociaż wciąż jestem otwarty na propozycje. Ponoć zawsze warto rozmawiać.
« Ostatnia zmiana: 22 Mar 2018, 15:57 Pixies »

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 22 Mar 2018, 15:58 »

No elo. Jak pisze o tym na forum, musi się liczyć że ktoś zada niewygodne pytania i niesmak pozostanie ;)

Z amortyzatorów i innych wodotrysków chętnie bym nawet zrezygnował, ale nawet się nie da.

W Kandsie pewnie się nie da.

Gdybym kupował rower za 1000zł, błagałbym o brak amortyzatora.

Offline Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
« 22 Mar 2018, 18:48 »
Za decathlon'em przemawia jeszcze obsługa samego sklepu, bez problemu przyjmują reklamacje, jak za te ceny to naprawdę niezły sprzęt. A małych sklepach czy internecie cieżko 'wyblagac' o reklamacje.
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum