Autor Wątek: Ortlieb Back Roller Pro Classic 70l  (Przeczytany 4518 razy)

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
Odp: Ortlieb Back Roller Pro Classic 70l
« 21 Kwi 2018, 20:55 »

A jaką masz kierę, Sedymen?
I - dla jakiej sławy (dla której Sławy)?

/40 cm szer. kiery + zawalony tył = prawdopodobne kłopoty przynajmniej na kiepskich drogach, zwłaszcza gdyby rama miała być miękkawa./
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
« 22 Kwi 2018, 07:29 »
Rzeczone sakwy wydają się za szerokie (odstają od osi roweru), to przeszkadza często w terenie, ale i w miastach na DR'ach, wyminięcie rowerzystów, czy innych przeszkód. Poza tym cała masa na tylnym kole, takim krążownikiem fatalnie się steruje.
Zgadzam się z tym, że w sakwach lepiej mieć luz, wolną przestrzeń (co było tutaj podnoszone), ale to można osiągnąć zakładając przednie sakwy.

Offline Mężczyzna Baloni

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 15.10.2016
« 22 Kwi 2018, 19:58 »
Rzeczone sakwy wydają się za szerokie (odstają od osi roweru), to przeszkadza często w terenie, ale i w miastach na DR'ach, wyminięcie rowerzystów, czy innych przeszkód. Poza tym cała masa na tylnym kole, takim krążownikiem fatalnie się steruje.

Miałeś do czynienia z tymi sakwami ? Użytkowałeś je ,czy opierasz się na teoretycznej wiedzy ?

Offline Mężczyzna Romal

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 05.06.2006
« 22 Kwi 2018, 23:21 »
Teoretycznie te sakwy są tylko 3 cm szersze od klasycznych. To niewiele i nie powinno być odczuwalne. Teoretycznie. Ale... Dawno, dawno temu zapragnąłem dołożyć do moich klasycznych Ortliebów boczne kieszenie. Wykonało je na specjalne zamówienie Crosso. Miały właśnie 3 cm. Razem z mocowaniem i niedokładnym rolowaniem mogły odstawać na ok. 4 cm. Wiecznie tymi kieszeniami o wszystko haczyłem i po roku używania wyrzuciłem je. Niby tylko 3 cm, a jednak przeszkadzały.

Offline Mężczyzna Baloni

« 23 Kwi 2018, 16:58 »
Od dwóch tygodni jeżdżę z jedną oczywiście załadowana tylko w połowie Nie da się oszukać że jest klockowata ale wynagradza mi to zewnętrzna kieszeń w którą mogę bez odpinania  wkładać  i wyciagać wszelkiego rodzaju rzeczy ......zobaczymy jak będą się sprawdzały dwie na dluzszej trasie

Najchętniej poznał bym opinie osoby która użytkowała tych sakw lub podobnych rozmiarów ......czy tylko ja je posiadam ;)

Offline Mężczyzna Baloni

« 20 Maj 2018, 13:06 »
Witam
Sakwy przetestowane wielkość ,szerokość jak dla mnie nie wpływa na jakość jazdy  ( może kwestia przyzwyczajenia )  jak dla mnie duży plus za boczną kieszeń gdzie można włożyć rzeczy szybkiego wyciągania bez rolowania lub coś mokrego . Ogólnie jestem z nich zadowolony na 8 dniowy  wypad ,bez upychania! można się spokojnie spakować i rolować po kilka razy i na dłuższy wypad na pewno dadza radę

W połączeniu z bagażnikiem tubus logo Evo  jest spoko ,na zjazdach czułem bujanie ale to kwestia ułożenia  ciężaru ciała . Myślę że jak ktoś chce kupić sakwy ortlieb  40 l classic  i ma zamiar coś więcej przewodzić to warto dopłacić do 70 l , zawsze można zabierać jedną lub je ściągnąć i nie upychać .

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 20 Maj 2018, 17:22 »
Najważniejsze - być zadowolonym.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum