ZACISKI KÓŁ: coś z tytanowymi ośkami (Aliexpress)
Cytat: 4gotten w 19 Mar 2018, 18:24ZACISKI KÓŁ: coś z tytanowymi ośkami (Aliexpress)Nie boisz się? Generalnie czapka z głowy. Nie wiedziałem, że na alu można tak zjechać z masą.
Nieźle z tą wagą. Czy to amelinium od Treka faktycznie lżejsze niż węgiel?
A te blaty brałeś ze względu na wagę, wygląd, owal czy może są trwalsze niż oryginalna Ultegra?
Co konkretnie - prócz mniejszej wagi - uzyskujesz względem poprzednika? (Zmieniając osprzęt i z canyonkiem do tej wagi byś się zbliżył.)Dlaczego konkretnie ta rama?Proficiat!
Waga "katalogowa", czyli bez pedałów itp to 6965 gramów
Cytat: 4gotten w 19 Mar 2018, 18:31Waga "katalogowa", czyli bez pedałów itp to 6965 gramów utniesz rurę sterową i będzie jeszcze parę gramów mniej
Generalnie czapka z głowy. Nie wiedziałem, że na alu można tak zjechać z masą.
A niska waga - to kwestia ile kasy włożysz w sprzęt, tu same koła kosztują trójkę.
Cytat: Zbyszek w Dzisiaj o 20:03 Cytat: 4gotten w Dzisiaj o 18:31 Waga "katalogowa", czyli bez pedałów itp to 6965 gramów utniesz rurę sterową i będzie jeszcze parę gramów mniej W sumie już troche docięta, ale wagę zbiję jeszcze jak założę dętki z krótszymi wentylkami
Kół nie kupowałem specjalnie do tego roweru. Od ponad dwóch lat używałem je w Szaraku (Canyonie) i kosztowały sporo mniej, chociaż pewnie można je znaleźć i też za 3 "koła"