Autor Wątek: Gotowanie w termosie  (Przeczytany 21955 razy)

Offline Mężczyzna yoshko

  • Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Wiadomości: 15533
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Odp: Gotowanie w termosie
« 21 Mar 2018, 13:03 »
ciekawe. Uwielbiam makaron a także ryż. Ten pierwszy jakby się tak dało zrobić to super.
1.5 litrowego Primusa mam z szerokim otworem. Pytanie jak długo trzymać ten makaron w termosie od momentu włożenia do wrzątka?
Testowałem. Swiderki, pół godziny i masz aldente. Nie zapomnij posolić oraz zostawić wolną przestrzeń dla makaronu. :-D

Offline EASYRIDER77

  • Wiadomości: 4847
  • Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
Odp: Gotowanie w termosie
« 21 Mar 2018, 13:28 »
hm, cóż szkodzi, gdzieś w drodze sprawdzę. Dziękuję

Offline Mężczyzna emes

  • i tak nie dojedzie
  • Wiadomości: 4568
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
Odp: Gotowanie w termosie
« 21 Mar 2018, 14:26 »
Trochę nie w temacie, ale jako bardzo prostą potrawę wymagającą tylko wrzątku polecam puree w proszku.

Dawno nie widziałem tego w sklepach, chyba że w wersji z kubkiem w komplecie, a to zajmuje za dużo miejsca. Kiedyś był tani i dobry Euro Shopper w woreczkach. Co teraz?

Offline Mężczyzna RS

  • Wiadomości: 2438
  • Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
Odp: Gotowanie w termosie
« 21 Mar 2018, 14:49 »
Trochę nie w temacie, ale jako bardzo prostą potrawę wymagającą tylko wrzątku polecam puree w proszku.

Dawno nie widziałem tego w sklepach, chyba że w wersji z kubkiem w komplecie, a to zajmuje za dużo miejsca. Kiedyś był tani i dobry Euro Shopper w woreczkach. Co teraz?
Chyba w Kauflandzie było puree (zakładam, że mówimy o ziemniaczanym) w większych paczkach. Potem już tylko gdzieś na Allegroszu kupiłem raz, czy dwa. Teraz na krótkie wyjazdy biorę te z cebulką i czymśtam (w kubku). Z kubka przesypuję do woreczków strunowych. Pozostałe kubki wykorzystuję jako... kubki  :D , tyle że kiedy indziej. Zabieram zwykle dwa kubki z ropy natowej, oprócz alu kubka do gotowania wody. Nie pamiętam wagi tych pureekubków, ale są mocno lajtowe i działają. W jednym robię puree z dodatkami, a w drugim niezwykle zdrowy barszcz czerwony instant albo herbę. Na zimowe postoje nie znalazłem nic lepszego.  ;D
Wymiarem pasują mi... i tu nie pamiętam zbyt dobrze, ale chyba tylko produkt marki Winiary. Tylko muszę im te uchwyty obcinać, bo mi się do "kociołka" nie mieszczą. Całość poniżej 150g ;)
Ziemniaczane puree z dodatkiem jakiejś padliny, to moim zdaniem, jedno z lepszych (w kategorii jakość-cena-szybkość) dań.
Przepraszam, ja też nie w temacie  :icon_redface:

Offline Mężczyzna emes

  • i tak nie dojedzie
  • Wiadomości: 4568
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
Odp: Gotowanie w termosie
« 21 Mar 2018, 14:56 »
Ziemniaczane puree z dodatkiem jakiejś padliny, to moim zdaniem, jedno z lepszych (w kategorii jakość-cena-szybkość) dań.

Puree + tuńczyk :)

Offline miki150

  • Użytkownik forum
  • Wiadomości: 6706
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Odp: Gotowanie w termosie
« 21 Mar 2018, 23:59 »
Dawno nie widziałem tego w sklepach, chyba że w wersji z kubkiem w komplecie, a to zajmuje za dużo miejsca. Kiedyś był tani i dobry Euro Shopper w woreczkach. Co teraz?

Szczerze mówiąc nie wiem. W Szwecji kupowałem ostatnio kilka razy w różnych sklepach. Mogę Ci wysłać paczkę :)

Offline Mężczyzna emes

  • i tak nie dojedzie
  • Wiadomości: 4568
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
Odp: Gotowanie w termosie
« 22 Mar 2018, 02:25 »
Słać ziemniaki do Polski? :D

Tagi:
 









Organizujemy










Partnerzy





Patronat




Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:











CDN ....
Mobilna wersja forum