Autor Wątek: Lemondka...  (Przeczytany 16850 razy)

Offline Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
Odp: Lemondka...
« 12 Lis 2021, 09:43 »
Ok, napisałeś, że masz te podkładki ustawione szeroko. Czy w wolnej chwili mógłbyś zmierzyć u siebie te dwie odległości? Czerwona to odległość między podkładkami w najbliższym miejscu, zielona to rozstaw mocowania lemondki do kierownicy licząc od środka do środka. Byłbym wdzięczny za pomoc.

Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 12 Lis 2021, 10:54 »

Wieczorem.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Online Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
« 12 Lis 2021, 11:46 »
Ok, napisałeś, że masz te podkładki ustawione szeroko. Czy w wolnej chwili mógłbyś zmierzyć u siebie te dwie odległości? Czerwona to odległość między podkładkami w najbliższym miejscu, zielona to rozstaw mocowania lemondki do kierownicy licząc od środka do środka. Byłbym wdzięczny za pomoc.

Te odległości to IMHO bardzo indywidualna sprawa. Tu już 2 cm robią różnicę pomiędzy bólem stawów barkowych a komfortem. Łatwo to nawet sprawdzić bez lemondki wystawiając przed siebie ręce ułożone jak do chwytu lemondki i zbliżając bądź oddalając łokcie. Tak więc odległości Łatosia niekoniecznie przełożą się na twoje. Oprócz tego bywają podpórki/podkładki w kształcie paraboli/łuku oraz płaskie ku środkowi a podniesione na zewnątrz więc ważniejszy będzie raczej rozstaw osi tych podkładek.

... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna Felek

« 12 Lis 2021, 14:19 »
Bardziej chodzi mi o weryfikację jak maksymalnie można te podkładki odsunąć od siebie w konkretnym modelu. Jeździłem już z łokciami opartymi o górny chwyt kierownicy, myślę że wszystko będzie lepsze od tego. Druga sprawa, lemondkę potrzebuję jako dodatek do kierownicy a nie jako zastępnik. Przy trasach do 200 km nie miałem problemów z dłońmi, przy 300 było już różnie. Myślę, że przy dłuższych wycieczkach te 20-30% czasu, które korzystałbym z lemondki byłoby wystarczające, chyba że mi bardziej przypasuje:)

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 12 Lis 2021, 20:00 »

Formułuję odpowiedź: centymetrów dziewięć i pół zarówno krawędź - krawędź podkładek, jak i center - center rur.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna Felek

« 12 Lis 2021, 20:34 »
Dziękuję za pomoc. To 9,5 centymetra wydaje mi się dość wąsko jednak:( Wysłałem do Ciebie prywatną wiadomość by nie zaśmiecać wątku dalszymi szczegółami.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum