Autor Wątek: Rajd Dookoła Polski - Kontynuacja.  (Przeczytany 805 razy)

Offline Mężczyzna Wito

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.03.2018
Rajd Dookoła Polski - Kontynuacja.
« 27 Mar 2018, 12:59 »
Szukam partnera.
26.06.2018 – 07.07.2018 Rajd Dookoła Polski – Kontynuacja
Etap: Jarosław – Gdańsk około 1300 km.
Dziennie średnio 150 km.
Przebieg trasy wyznaczony w oparciu o punkty kontrolne PTTK, zgodne z regulaminem odznaki Rajd Dookoła Polski. Preferowane drogi lokalne, asfalt-grunt oraz częściowo Green Velo. W trakcie wycieczki możliwe zdobywanie punktów do Kolarskiej Odznaki Turystycznej PTTK i zaliczeń na odznakę Rajd Dookoła Polski.
Noclegi: gospodarstwa agroturystyczne, kwatery prywatne, schroniska i inne. Koszt noclegów w przedziale 30-50 zł.
Wyżywienie : Raczej we własnym zakresie, kuchenka i takie tam, ale nie wykluczone bary, restauracje i kulinarne ciekawostki regionalne na trasie.
Wycieczka ma charakter krajoznawczy tym samym jazda bez szczególnego napięcia i przewidziany czas na zwiedzanie ciekawych miejsc.
Dlaczego kontynuacja? Można przejechać dookoła Polski w jednym rzucie, niestety ja nie dysponuję czasem stąd też podzieliłem rajd na etapy. W ubiegłym roku (2017) przejechałem od Makowa Podhalańskiego do Jarosławia i teraz chciałbym kontynuować rajd w etapie do Gdańska. Być może w przyszłym roku udało by się zamknąć pętle.
Kilka słów o sobie:
Wiek: 56 lat. Na rowerku jeżdżę od dziecka, ale tak konkretnie około 30 lat. Lubię też wycieczki piesze górskie i nizinne, połączone ze zwiedzaniem. Mieszkam w Krakowie.
Jeżeli ktoś byłby zainteresowany to z przyjemnością prześlę szkic projektowanej trasy i mapki poszczególnych etapów. Etapy mają charakter luźny i nie jest konieczne przejechanie akurat danego odcinka w określonym dniu (warunki pogodowe i inne zdarzenia losowe). Deszcz nie stanowi problemu, no chyba, że pada w poziomie, ale i to jest do rozważenia :).
Na wszelkie pytania odpowiem w niniejszym poście lub na podany przez zainteresowaną osobę adres e-mail.
P.S.
Jeżeli jesteś maruderem to nie szukam takiej osoby. Pożądany partner z poczuciem humoru i pogodnym charakterem.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Odp: Rajd Dookoła Polski - Kontynuacja.
« 28 Mar 2018, 21:15 »
W trakcie wycieczki możliwe zdobywanie punktów do Kolarskiej Odznaki Turystycznej PTTK i zaliczeń na odznakę Rajd Dookoła Polski.
Pamiętajcie, że to muszą być oddzielne książeczki.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna darekw

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 26.03.2013
« 12 Kwi 2018, 08:56 »
12 dni na trasę około 1300 km. To czemu dziennie średnio 150 km ?

Offline Mężczyzna Wito

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.03.2018
« 16 Kwi 2018, 11:48 »
Zgadza się 12 dni, gdyż przewidziałem trzy dni rezerwowe na wypadek niepogody. Trasa jest tak zaprojektowana, aby przejeżdżać dziennie około 150 km. Ale, może być mniej lub więcej w zależności od rozmieszczenia miejsc noclegowy. Stąd średnio 150 km. dziennie. :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum